KENNIS is onze kracht!
Wij hebben de passie & kennis
voor techniek en smeermiddelen
 

KOSTENBESPARING:
Minder leveranciers: alle kwaliteitsmerken
Vanaf 2x 200L zakt de prijs automatisch!
 

LEVERINGEN:
Waarom is er een tekort aan smeerolie?
97% binnen 2 dagen geleverd
(mits op voorraad)

 

Fuchs Cassida Fluid CR 100 - Voedselveilig

Aantal Grootte Literprijs ex. BTW Prijs ex. BTW Prijs incl. BTW
- + 22 Liter 0,00 337,82 0,00

Vanaf 150 kilo gratis verstuurd

Totaal
0,00

CASSIDA FLUID CR 100

Compressorsmeermiddelen voor machines voor de levensmiddelenproductie

CASSIDA FLUID CR 100 belangrijkste toepassingen:

 • Schroef- en schottencompressoren
 • Glij- en wentellagers en wentellagers
 • Smering voor algemene doeleinden, inclusief lichte tandwielkasten

CASSIDA FLUID CR 46 en 100 zijn hoogwaardige vloeistoffen die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik in schroef- en schottencompressoren die worden gebruikt in de levensmiddelen- en drankenverwerkende en verpakkingsindustrie. Ze zijn gebaseerd op een zorgvuldige mix van synthetische vloeistoffen en geselecteerde additieven die zijn gekozen omdat ze voldoen aan de strenge eisen van de voedingsmiddelenindustrie.

Product Description

Details

CASSIDA FLUID CR 100 Prestaties, kenmerken en voordelen:

Gecertificeerd door NSF voor ISO 21469 en geregistreerd door NSF (Klasse H1) voor gebruik waar mogelijk incidenteel contact met levensmiddelen mogelijk is. Deze producten voldoen aan de richtlijnen (1998) van de US Department of Agriculture Food Safety and Inspection Service (USDA FSIS) voor H1-gebruik (smeermiddel met incidenteel contact met levensmiddelen) en zijn eerder goedgekeurd door de US Department of Agriculture Food Safety and Inspection Service (USDA FSIS) en opgenomen in Diversen Publicatie nr. 1419 "List of Proprietary Substances and Nonfood Compounds". Producten bevatten alleen stoffen die zijn toegestaan onder US 21 CFR 178.3570, 178.3620 en 182 voor gebruik in smeermiddelen met incidenteel contact met levensmiddelen.

 • + Basisvloeistoffen kunnen onder de meeste bedrijfsomstandigheden voor een superieure smering zorgen.
 • + Zeer goede antislijtageprestaties, wat resulteert in een betere benutting van de plant.
 • + CASSIDA FLUID CR heeft van nature goede waterafstotende eigenschappen en is bestand tegen schuimvorming.
 • + Uitstekende prestaties bij hoge temperaturen zijn bestand tegen de vorming van schadelijke oxidatieproducten bij hoge temperaturen, wat resulteert in een lange levensduur van de olie.
 • + Neutrale geur en smaak
 • + Hoge viscositeitsindex
 • + Goede bescherming tegen corrosie van alle metaalbewerkingsoppervlakken.
 • + Goede eigenschappen bij lage temperaturen tot -40°C.
   

Deze producten hebben dezelfde prestaties aangetoond als conventionele compressorsmeermiddelen in roterende luchtcompressoren (type Hydrovane) die werken bij normale temperaturen, bv. tot 100°C. Het wordt ten zeerste aanbevolen om een gebruikte olie en/of de conditiebewaking van de apparatuur gedurende langere perioden te gebruiken, die langer duren dan de door de fabrikant van de pomp aanbevolen intervallen voor het verversen van de olie.

Afdichting & Verf Compatibiliteit van CASSIDA FLUID CR 100

Compatibel met de elastomeren, pakkingen, afdichtingen en verven die gewoonlijk worden gebruikt in smeersystemen voor voedselmachines.
 

Synthetisch smeermiddel

 • Bevat geen natuurlijke producten afkomstig van dieren of genetisch gemodificeerde organismen (GGO's). Kan derivaten van kokosolie bevatten.
 • Bevat geen allergene of intolerantieveroorzakende stoffen zoals gespecificeerd in bijlage IIIa van EG-richtlijn 2003/89/EG.
 • Geschikt voor gebruik waar vegetarisch en 'notenvrij' voedsel wordt bereid.
 • Biostatisch; niet bevorderlijk voor de groei van bacteriën of schimmelorganismen.
   

Goedkeuringen & Aanbevelingen

Dit is een continu proces, neem contact op met uw lokale partner voor eventuele updates.
 

Specificaties & Certificaten

 • NSF H1
 • NSF ISO 21469
 • Kosher
 • Halal
 • DIN 51506 VBL, VCL, VDL
 • ISO 6743-3 DAG, DAH, DAJ
   

"Incidenteel voedselcontact"

Geregistreerd door NSF (klasse H1) en voldoet aan de H1-richtlijnen van de USDA (1998) voor smeermiddelen voor gebruik bij incidenteel contact met levensmiddelen. Gecertificeerd door NSF voor ISO 21469, Veiligheid van machines, Smeermiddelen met incidenteel productcontact, Hygiëne-eisen. Gemaakt van stoffen die zijn toegestaan onder de Amerikaanse FDA Titel 21 CFR 178.3570, 178.3620 en/of die algemeen als veilig worden beschouwd (US 21 CFR 182) voor gebruik in smeermiddelen van levensmiddelenkwaliteit. Om te voldoen aan de vereisten van US 21 CFR 178.3570, moet contact met levensmiddelen waar mogelijk worden vermeden. In het geval van incidenteel contact met levensmiddelen mag de concentratie van deze producten in het levensmiddel niet meer dan 10 delen per miljoen (10 mg/kg levensmiddel) bedragen. Op plaatsen en/of toepassingen waar de lokale wetgeving geen maximumconcentratiegrenswaarden voorschrijft, wordt aanbevolen dezelfde 10 ppm-grenswaarde in acht te nemen, aangezien CASSIDA FLUID CR tot deze concentratie geen ongewenste smaak, geur of kleur aan het levensmiddel zal geven, noch schadelijke gevolgen voor de gezondheid zal hebben. In overeenstemming met goede productiepraktijken, gebruik alleen de hoeveelheid die nodig is om een correcte smering te bereiken en neem de juiste corrigerende maatregelen als er overmatig incidenteel contact met voedsel wordt gedetecteerd.
 

Bescherm het milieu

Verwijder CASSIDA FLUID CR 100 via een geautoriseerd verwerkingsbedrijf. Voorkom lekkage naar riool, bodem of oppervlaktewater.

Gezondheid & Veiligheid

Op basis van de beschikbare informatie is het onwaarschijnlijk dat CASSIDA FLUID CR 100 bij correct gebruik in de aanbevolen toepassing en goede normen voor industriële en persoonlijke hygiëne in acht worden genomen, een significant gevaar voor de gezondheid of veiligheid opleveren. Zoals voor alle oliën moet langdurig of herhaald contact met de huid worden vermeden. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het betreffende veiligheidsinformatieblad.
 

Olieconditie tijdens gebruik

Het wordt aanbevolen om de toestand van de olie en de apparatuur regelmatig te controleren om een veilige werking te garanderen.
 

Behandeling & opslag

Alle smeermiddelen van levensmiddelenkwaliteit, zoals CASSIDA FLUID CR, moeten apart worden opgeslagen, uit de buurt van direct zonlicht of andere warmtebronnen, van andere smeermiddelen, chemische stoffen en levensmiddelen. Op voorwaarde dat het product onder deze omstandigheden is opgeslagen, adviseren wij het product binnen 5 jaar na de productiedatum te gebruiken. Accepteer het gebruik van nieuwe CASSIDA FLUID CR alleen als de verzegeling van de fabrikant intact is. Voordat u de verpakking opent, moet u zich ervan vergewissen dat het gebied rond de sluiting schoon is. Aanbevolen wordt om de verpakking te reinigen met CASSIDA FLUID PL en/of drinkwater en vervolgens te drogen met een schone doek alvorens deze te openen. Noteer de datum waarop de verzegeling is verbroken. Om contaminatie van het product te voorkomen, moet de verpakking na gebruik altijd worden gesloten. Bij het openen van een verpakking moet het product binnen 2 jaar (of binnen 5 jaar na de productiedatum, afhankelijk van wat het eerst komt) worden gebruikt.

Vragen? Neem contact op de Experts van OlieOnline Technical Helpdesk
 

Typische fysieke kenmerken CASSIDA FLUID CR 100

CASSIDA FLUID CR 100

 

 

Property

Test method

 

NSF Registration No.

 

141040

Colour

 

Pale Yellow

Density at 15°C kg/m3

ISO 12185

846

Flashpoint °C

ISO 2592

258

Pourpoint °C

ISO 3016

-54

Kin. Visc. at 40°C mm2/s

ISO 3104

100

Kin. Visc. at 100°C mm2/s

ISO 3104

14.6

Viscosity index 

ISO 2909

151

Demulsibility at 54°C min

ISO 6614

20 (82°C)

FAQ

Vragen van klanten

Stel een vraag

Er zijn nog geen vragen gesteld


Additional Information

Overige informatie

Merk Fuchs
ACEA DIN ISO OEM DIN 51506 VCL, FDA 178.3620, FDA 21 CFR 178.40, FDA 21 CFR 182, FDA CFR 178.3570, ISO 6743-3A L-DAJ
OEM Approval Nee

Word ook blij van ons
Wij hebben de kennis van en passie voor techniek en smeermiddelen. Van onze kennis en kunde gaat u blij worden!

Lagere prijs
Bestel meer 2x 200L of meer en uw prijs zakt automatisch!

>150 kilo Gratis geleverd
in de hele Benelux,
België BTW vrij voor zakelijke klanten