KENNIS is onze kracht!
Wij hebben de passie & kennis
voor techniek en smeermiddelen
 

KOSTENBESPARING:
Minder leveranciers: alle kwaliteitsmerken
Vanaf 2x 200L zakt de prijs automatisch!
 

LEVERINGEN:
+1800 smeermiddelen
97% binnen 2 dagen geleverd
 

Fuchs Cassida Chain Oil HTE

Aantal Grootte Literprijs ex. BTW Prijs ex. BTW Prijs incl. BTW
- + 19 Kilo 0,00 799,98 0,00

Vanaf 150 kilo gratis verstuurd

Totaal
0,00

CASSIDA CHAIN HTE

Synthetisch kettingsmeermiddel voor hoge temperaturen voor apparatuur voor het verwerken van voedsel en dranken

CASSIDA CHAIN HTE belangrijkste toepassingen:

 • Aandrijf- en transportketens in de voedingsindustrie
 • Ook bedoeld voor gebruik in apparatuur voor de productie van voedselverpakkingen.

CASSIDA Chain Oil HTE is een synthetische, hoogwaardige ester-gebaseerde olie die speciaal is ontwikkeld voor de voedingsmiddelenindustrie om aandrijf- en transportkettingen bij verhoogde temperaturen te smeren. Het is gebaseerd op een geavanceerde mix van synthetische vloeistoffen en geselecteerde additieven die zijn gekozen vanwege hun vermogen om te voldoen aan de strenge eisen van de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

Product Description

Details

Cassida Chain HTE Prestaties, kenmerken en voordelen:

Gecertificeerd door NSF voor ISO 21469 en geregistreerd door NSF (klasse H1) voor gebruik waar mogelijk incidenteel contact met levensmiddelen mogelijk is. Het product bevat alleen stoffen die zijn toegestaan onder US 21 CFR 178.3570, 178.3620 en 182 voor gebruik in smeermiddelen met incidenteel contact met levensmiddelen.

 • + Thermische stabiliteit tot 240 °C (temperatuurgrenswaarden moeten bij veldproeven worden bevestigd).
 • + Laag verdampingsverlies
 • + Uitstekende corrosiebestendigheid
 • + Gemiddelde viscositeit voor eenvoudige toepassing
 • + Uitstekende hechtingseigenschappen minimaliseren het "afglijden" in gebruik en het afspoelen door zowel koud als warm water.
 • + Gemakkelijk aan te brengen door middel van een borstel, een bad of een automatisch smeersysteem.
 • + Neutrale geur en smaak
 • + Oplosmiddelvrije formuleringen voor meer veiligheid bij gebruik
 • + Cassida Chain OIL HTE is niet compatibel met minerale oliën. 
   

Alle apparatuur moet zorgvuldig worden gereinigd voordat Cassida Chain OIL HTE wordt gebruikt CASSIDA Chain Oil HTE is een synthetische, hoogwaardige ester-gebaseerde olie die speciaal is ontwikkeld voor de voedingsmiddelenindustrie om aandrijf- en transportkettingen bij verhoogde temperaturen te smeren. Het is gebaseerd op een geavanceerde mix van synthetische vloeistoffen en geselecteerde additieven die zijn gekozen vanwege hun vermogen om te voldoen aan de strenge eisen van de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Gecertificeerd door NSF voor ISO 21469 en geregistreerd door NSF (Klasse H1) voor gebruik waar mogelijk incidenteel contact met voedsel bestaat. Geproduceerd volgens FLT Quality Standards, in faciliteiten waar HACCP-audit en Good Manufacturing Practice zijn geïmplementeerd en deel uitmaken van de kwaliteits- en hygiënebeheersystemen ISO 9001 en ISO 21469.

Afdichting & Verf Compatibiliteit van Cassida Chain HTE

Compatibel met de elastomeren, pakkingen, afdichtingen en verven die gewoonlijk worden gebruikt in smeersystemen voor voedselmachines.
 

Synthetisch smeermiddel

 • Bevat geen natuurlijke producten afkomstig van dieren of genetisch gemodificeerde organismen (GGO's).
 • Bevat geen allergene of intolerantieveroorzakende stoffen zoals gespecificeerd in bijlage III bis van EG-richtlijn 2003/89/EG.
 • Geschikt voor gebruik waar vegetarisch en 'notenvrij' voedsel wordt bereid.
 • Biostatisch; bevordert niet de groei van bacteriën of schimmelorganismen.
   

Goedkeuringen & Aanbevelingen

 • NSF H1
 • NSF ISO 21469
 • Kosher
 • Halal
   

"Incidenteel voedselcontact"

Geregistreerd door NSF (klasse H1) en voldoet aan de H1-richtlijnen van de USDA (1998) voor smeermiddelen voor gebruik bij incidenteel contact met levensmiddelen. Gecertificeerd door NSF voor ISO 21469, Veiligheid van machines, Smeermiddelen met incidenteel productcontact, Hygiëne-eisen. Gemaakt van stoffen die zijn toegestaan onder de Amerikaanse FDA Titel 21 CFR 178.3570, 178.3620 en/of die algemeen als veilig worden beschouwd (US 21 CFR 182) voor gebruik in smeermiddelen van levensmiddelenkwaliteit. Om te voldoen aan de vereisten van US 21 CFR 178.3570, moet contact met levensmiddelen waar mogelijk worden vermeden. In geval van incidenteel contact met levensmiddelen mag de concentratie van dit product in het levensmiddel niet meer bedragen dan 1 deel per miljoen (1 mg/kg levensmiddel). Op plaatsen en/of toepassingen waar de lokale wetgeving geen maximumconcentratiegrenswaarden specificeert, wordt aanbevolen dezelfde 1 ppm-grenswaarde in acht te nemen, aangezien Cassida Chain OIL HTE tot deze concentratie Cassida Chain OIL HTE geen ongewenste smaak, geur of kleur aan het levensmiddel zal geven, noch schadelijke gevolgen voor de gezondheid zal hebben. In overeenstemming met de goede productiepraktijken, gebruik alleen de hoeveelheid die nodig is om een correcte smering te bereiken en neem de juiste corrigerende maatregelen indien overmatig incidenteel contact met voedsel wordt gedetecteerd.
 

Bescherm het milieu

Verwijder Cassida Chain HTE via een geautoriseerd verwerkingsbedrijf. Voorkom lekkage naar riool, bodem of oppervlaktewater.

Gezondheid & Veiligheid

Op basis van de beschikbare informatie is het onwaarschijnlijk dat Cassida Chain HTE bij correct gebruik in de aanbevolen toepassing en goede normen voor industriële en persoonlijke hygiëne in acht worden genomen, een significant gevaar voor de gezondheid of veiligheid opleveren. Zoals voor alle oliën moet langdurig of herhaald contact met de huid worden vermeden. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het betreffende veiligheidsinformatieblad.
 

Behandeling & opslag

Alle smeermiddelen van levensmiddelenkwaliteit moeten gescheiden van andere smeermiddelen, chemische stoffen en levensmiddelen en buiten direct zonlicht of andere warmtebronnen worden opgeslagen. Bewaren tussen 0°C en 40°C. Op voorwaarde dat het product onder deze omstandigheden is opgeslagen, adviseren wij het product binnen 5 jaar na de productiedatum te gebruiken. Accepteer voor gebruik nieuwe Cassida Chain OIL HTE alleen als de verzegeling van de fabrikant intact is. Voordat u de verpakking opent, moet u zich ervan vergewissen dat het gebied rond de sluiting schoon is. Aanbevolen wordt om de verpakking met drinkwater te reinigen en vervolgens te drogen met een schone doek alvorens deze te openen. Noteer de datum waarop de verzegeling is verbroken. Om contaminatie van het product te voorkomen, sluit u de verpakking altijd na gebruik. Bij het openen van een verpakking moet het product binnen 2 jaar (of binnen 5 jaar na de productiedatum, afhankelijk van wat het eerst komt) worden gebruikt.

Vragen? Neem contact op de Experts van OlieOnline Technical Helpdesk
 

Typische fysieke kenmerken Cassida Chain HTE

Cassida Chain OIL HTE

 

 

Property

Test method

 

NSF Registration No.

 

144680

Colour

 

Clear

Density at 15°C kg/m3

ISO 12185

918

Flashpoint °C

ISO 2592

>250

Pourpoint °C

ISO 3016

-30

Kin. Visc. at 40°C mm2/s

ISO 3104

230

Kin. Visc. at 100°C mm2/s

ISO 3104

21

Application temperatures °C

DIN 51599

-25 to +240

FAQ

Vragen van klanten

Stel een vraag

Er zijn nog geen vragen gesteld


Additional Information

Overige informatie

Merk Fuchs
ACEA DIN ISO OEM FDA 178.3620, FDA 21 CFR 178.59, FDA 21 CFR 182, FDA CFR 178.3570
OEM Approval Nee

Word ook blij van ons
Wij hebben de kennis van en passie voor techniek en smeermiddelen. Van onze kennis en kunde gaat u blij worden!

Lagere prijs
Bestel meer 2x 200L of meer en uw prijs zakt automatisch!

>150 kilo Gratis geleverd
in de hele Benelux,
België BTW vrij voor zakelijke klanten