KENNIS is onze kracht!
Wij hebben de passie & kennis
voor techniek en smeermiddelen

KOSTENBESPARING:
Minder leveranciers: alle kwaliteitsmerken

LEVERINGEN:
Waarom is er een tekort aan smeerolie?
97% binnen 2 dagen geleverd
(mits op voorraad)

 

Olie problemen

Vervuilde motor

Probleem

In huidige brandstoffen worden in de loop der jaren een steeds groter percentage biocomponenten bijgemengd. Deze biocomponent kan de motor aanmerkelijk vervuilen, net als slechte brandstoffen. De vervuiling in de motor is afhankelijk van de hoeveelheid biocomponent, de kwaliteit motorolie en het gebruik van het voertuig (lange afstanden versus kort gebruik).

Consequentie

Een groot percentage biocomponenten heeft een sterk vervuilde motor tot gevolg. Een vervuilde motor slijt meer, gaat minder lang mee, verbruikt meer brandstof en produceert na verloop van tijd meer herrie.

Oplossing

Gebruik een kwalitatief goede motorolie die de motor en andere onderdelen schoon houdt. Niet iedere motorolie blijft reinigen tot de volgende verversing beurt. Wij kunnen dit bij OlieOnline voor u adviseren. Hier hoeft u zich dus geen zorgen om te maken.

Vervuilde motor? Olieonline kent de oplossingen.

Productie stilstand

Probleem

Soms worden wij gebeld met het probleem dat de tandwielaandrijving is uitgevallen. Tandwielaandrijving is de kritieke aandrijving in een productieproces. Het uitvallen van de aandrijving kan zorgen voor een volledige productie stilstand van de fabriek.

Consequentie

Het gevolg van een van een stilstaand productieproces is niet te overzien. Het kost geld, irritatie, manuren om het te fixen, planning loopt in de war, etcetera.

Oplossing

De defecte aandrijving is de bottleneck in het productieproces. In deze situatie bleek dat er veel optimalisatie mogelijk was. Doordat er zeer beperkt onderhoud kan worden gepleegd, kozen wij voor een synthetische tandwielkastolie met een langere verversingsinterval. Hierdoor is het verouderingsproces van de olie aanmerkelijk vertraagd, kan de olie hogere temperaturen aan en blijven de tandflanken over een langere periode beschermd. Het resultaat is dat er minder productiestilstand is in de fabriek.

Tandwiel schade? Olieonline heeft veel verstand van het juiste smeermiddel.

Lager Schade

Probleem

Er moeten veel manuren besteed worden aan het smeren van lagers bij een hoge temperatuur toepassing. Bij tijdelijke afwezigheid van deze smering raken machines overbelast en ontstaat snel lagerschade, met alle gevolgen van dien. We zien vaak dat ook hier met een multifunctioneel "EP" smeervet gesmeerd wordt.

Consequentie

Doordat lagers vaak gesmeerd moeten worden, zijn er veel manuren nodig. Als niet consequent wordt gesmeerd kan de toevoer van materiaal in gevaar komen met zelfs productie stilstand tot gevolg. Bovendien ontstaat er dan een gevaarlijke situatie doordat de aandrijving gevaarlijk heet wordt.

Oplossing

Door een hoogwaardig hoog temperatuur vet te selecteren wat 3x hogere aanschaf kosten heeft, nemen de smeerintervallen met een factor 4 af en worden de aandrijvingen niet meer overmatig warm. Ook leidt dit vaak tot minder productie uitval. Én het scheelt in de personeelskosten.

Lager schade? Olieonline heeft al veel problemen opgelost