KENNIS is onze kracht!
Wij hebben de passie & kennis
voor techniek en smeermiddelen
 

KOSTENBESPARING:
Minder leveranciers: alle kwaliteitsmerken
Vanaf 2x 200L zakt de prijs automatisch!
 

LEVERINGEN:
+1800 smeermiddelen
97% binnen 2 dagen geleverd
 

Shell Naturelle HF-E 46

Uw pallet voordeel: vanaf 2 vaten
(200 L zelfde product, prijs verlaagt automatisch)
Aantal Grootte Literprijs ex. BTW Prijs ex. BTW Prijs incl. BTW
- + 209 Liter 0,00 1115,71 0,00
- + 20 Liter 0,00 136,64 0,00

Vanaf 150 kilo gratis verstuurd

Totaal
0,00

Shell Naturelle HF-E 46

Volledig synthetische, milieuvriendelijke biologisch afbreekbare en moeilijk ontvlambare hydraulische olie

Belangrijkste toepassingen van Shell Naturelle HF-E 46 zijn:

 • + Mobiele / hydraulische toepassingen buiten
 • + Algemene industriële regelsystemen en hydrauliek
 • + Ecologisch gevoelige gebieden, met Ecolabel

Shell Naturelle HF-E 46 is een geavanceerde hydraulische vloeistof, zowel biologisch afbreekbaar en moeilijk ontvlambaar type HFDU voor gebruik in hydraulische systemen en hydraulische krachtoverbrengingen. Shell Naturelle HF-E 46 heeft een hoge graad van biologische afbreekbaarheid en is vooral geschikt voor gebruik in ecologisch gevoelige en in industriële risicogebieden zoals staalfabrieken, mijnen en gieterijen. De samenstelling van biologische afbreekbare synthetische esters en asloze additieven, zorgt dat Shell Naturelle Fluid HF-E 46 een uitstekend smerend vermogen heeft en milieuvriendelijk is.

Product Description

Details

Toepassingen van Shell Naturelle HF-E 46 zijn:

Mobiele / hydraulische toepassingen buiten

Hydraulische systemen en hydraulische krachtoverbrengingen in gevoelig ecologische omgevingen kunnen onderhevig zijn aan sterke temperatuurvariaties. Door de natuurlijke zeer hoge viscositeitsindex (VI) heeft Shell Naturelle Fluid HF-E 46 een optimale viscositeit bij lage opstarttemperaturen evenals onder zeer zware (volbelaste) belastingomstandigheden.

Algemene industriële regelsystemen en hydrauliek

De uitstekende antislijtage eigenschappen en hoge viscositeitsindex (VI) van Shell Naturelle Fluid HF-E 46, betekent dat het vaak gebruikt kan worden waar ISO 11158 (HM/HV) en DIN 51524 Part 2 of Part 3 (HLP/HVLP) minerale hydraulische oliën voorgeschreven worden. Voor een optimale levensduur van de hydraulische olie dient de bedrijfstemperatuur van de olie niet boven 900C te komen.

Ecologisch gevoelige gebieden

Shell Naturelle Fluid HF-E 46 is een ‘milieuvriendelijke’ hydraulische vloeistof (ISO 15380 HEES), met ‘verminderde bodem- en waterschade tijdens gebruik’ (Europees Ecolabel). In vergelijking met conventionele minerale hydraulische oliën, heeft het een verminderde ecologische impact in het geval van lekken of bij plotseling olieverlies door een ongeluk en voldoet aan de eisen van de United States Environmental Protection Agency’s (EPA) 2013 Vessel General Permit (VGP) voor gebruik in maritieme toepassingen.
 

Shell Naturelle HF-E 46 Prestaties, Kenmerken & Voordelen:

 • + Uitstekende bescherming tegen slijtage
 • + Behoud van systeemefficiëntie
 • + Biologisch afbreekbaar en lage toxische invloed op het milieu
 • + Brandwerend 

Compatibiliteit en Mengbaarheid

Compatibiliteit met oliën

Shell Naturelle Fluid HF-E 46 is mengbaar met minerale hydraulische oliën. Echter, om te geven dat de biologische afbreekbare eigenschappen en goede werking behouden blijven wanneer mannen overschakelt naar een andere vloeistof, is het nodig dat de hydraulische systemen goed afgetapt en gespoeld worden.
Richtlijnen over een olie omschakeling kunnen gevonden worden in ISO 15380 Bijlage A. Shell Naturelle Fluid HF-E 46 kan ervoor zorgen dat er oude afzettingen loskomen tijdens gebruik, zeker indien het systeem voordien werkte op minerale hydraulische olie. Het is dus belangrijk om na de overgang naar Shell Naturelle HF-E 46 de filters op vergelijkbare basis te controleren.

Compatibiliteit van afdichtingen en coatings

Shell Naturelle Fluid HF-E 46 is verdraagzaam met gehydronegeerde nitrille (HNBR) en met fluor dichtingsmaterielen (FPM / FKM) zoals Viton®. Betreffende van de elastomeergraad, is het ook verdraagzaam met polyester urethaan (AU) elastomeren.
Andere afdichtingsmaterialen en componenten zoals verf kunnen aangetrokken worden en we raden dan ook aan om advies in te winnen bij de respectievelijke constructeurs.
 

Shell Naturelle HF-E 46 Prestaties, Kenmerken & Voordelen:

 • + Uitstekende bescherming tegen slijtage
 • + Behoud van systeemefficiëntie
 • + Biologisch afbreekbaar en lage toxische invloed op het milieu
 • + Brandwerend

Uitleg Prestaties, Kenmerken & Voordelen Shell Naturelle HF-E 46

+ Uitstekende bescherming tegen slijtage

Geavanceerde asloze (zinkvrije) antislijtage additieven geven bescherming over een breed temperatuurgebied, bewezen in strenge industriële testen zoals de Eaton Vickers 35VQ25 schottenpomp industrie standaard testen en de Komatsu HPV35+35 hoge druk zuigerpomp.

+ Behoud van systeemefficiëntie

De uitstekende viscositeit / temperatuur eigenschappen kunnen de schommeling van viscositeit bij wisselende bedrijfstemperaturen minimaliseren en geeft hierdoor echte 'multigrade' eigenschappen aan het product. Superieure reinheid en filtreerbaarheid, samen met uitstekende waterafscheiding, luchtafscheiding en antischuim eigenschappen dragen bij aan/of versterken de hydraulische systeemefficiëntie. De filtreerbaarheid van Shell Naturelle Fluid HF-E wordt behouden, zelfs in aanwezigheid van water

+ Biologisch afbreekbaar en lage toxische invloed op het milieu

Shell Naturelle Fluid HF-E bevat gemiddeld meer dan 80% bestanddelen van biologische oorsprong (ASTM D6866) en is met meer dan 60% biologisch afbreekbaar na 28 dagen in de OECD 301 B kooldioxide afbreekbaarheidstest. Shell Naturelle Fluid HF-E is geclassifieerd als 'onschadelijk' voor bacteriën, algen, zoetwater en marine ongewervelden en vissen wanneer getest als 'water-accommodated fractions' (WAFs) volgens de OECD en EPA test richtlijnen.

+ Brandwerend

Shell Naturelle Fluid HF-E is een moeilijk ontvlambare hydraulische olie met een hoge vlampunt en een hoge zelfontbrandingstemperatuur om het risico op brand en / of explosie te verminderen.

Specificaties, Goedkeuringen & Aanbevelingen Shell Naturelle HF-E 46

 • ISO 12922 HFDU
 • ISO 15380 HEES
 • Swedish Standard SS 15 54 34 SP
 • Europees Ecolabel voor smeermiddelen
 • Ecolabel licence UK/27/004
 • Factory Mutual goedgekeurd
 • United States Environmental Protection Agency’s (EPA)
  2013 Vessel General Permit (VGP)
 • VDMA 24568 synthetische esters
 • Dutch MIA/VAMIL Milieulijst
 • German Positivliste Bioschmierstoffe

Vragen? Neem contact op de Experts van OlieOnline Technical Helpdesk


Gezondheid, Veiligheid en Milieu van Shell Naturelle HF-E 46

Gezondheid & Veiligheid

Shell Naturelle HF-E 46 Extra Veiligheids- en Gezondheidsinformatie is beschikbaar op het betreffende Product Veiligheidsblad. Dit kan worden gedownload via http://www.epc.shell.com/

Bescherm het Milieu

Verwijder Shell Naturelle HF-E 46 via een geautoriseerd verwerkingsbedrijf. Voorkom lekkage naar riool, bodem of oppervlaktewater.
 

Analysecijfers en fysische eigenschappen Shell Naturelle HF-E 46

Eigenschappen

Methode

Shell Naturelle HF-E 46

Viscositeitsklasse

 

46

ISO Vloeistoftype

ISO 6743-4

HEES

Kinematische viscositeit @-20°C cSt

ISO 3104

1522

Kinematische viscositeit @40°C cSt

ISO 3104

47.2

Kinematische viscositeit @100°C cSt

ISO 3104

9.41

Viscositeitsindex (VI)

ISO 2909

188

Dichtheid @15°C kg/m³

ISO 12185

921

Vlampunt (Cleveland open kroes) °C

ISO 2592

320

Stolpunt °C

ISO 3016

-42

Biodegradable % 28days

OECD 301B

76

Auto-ignition temperature °C

ASTM D659

>400

FAQ

Vragen van klanten

Stel een vraag

1 artikel(en)

per pagina
Vraag: Hallo, Hoe schadelijk is deze olie voor de gezondheid? Dus als je ermee werkt met nlote handen zeg maar en je krijgt deze olie op de huid.. Gr, Sander.

Datum: 01-06-2018 Door: Sander

Antwoord: Bedankt voor uw vraag. Deze olie gedraagt net als alle andere oliën naar de huid toe. In feite moet je de normale hygiënische zaken in acht houden. Handen wassen na de werkzaamheden en met olie dichte handschoenen te werken (ook al weten we dat dit laatste niet altijd de praktijk is) Biologisch afbreekbaar wil niet zeggen dat het per definitie meer of minder schadelijk naar de huid is. Uiteraard is het mens afhankelijk hoe iedereen reageert op stoffen van buitenaf. Ik hoop dat ik uw vraag hiermee beantwoord heb.

Additional Information

Overige informatie

Merk Shell
ACEA DIN ISO OEM CEC L-33-A-93 biologische afbreekbaarheid minimaal 98 %, DIN 51524-3 HVLP, ISO 6743-4 L-HEES, OECD 301 B biologische afbreekbaarheid minimaal 60 %
OEM Approval bosch, eaton, fag, komatsu, mitsubishi caterpilarforklift europe, sandvik, sauerdanfoss, skf, tetra

Word ook blij van ons
Wij hebben de kennis van en passie voor techniek en smeermiddelen. Van onze kennis en kunde gaat u blij worden!

Lagere prijs
Bestel meer 2x 200L of meer en uw prijs zakt automatisch!

>150 kilo Gratis geleverd
in de hele Benelux,
België BTW vrij voor zakelijke klanten