KENNIS is onze kracht!
Wij hebben de passie & kennis
voor techniek en smeermiddelen

KOSTENBESPARING:
Minder leveranciers: alle kwaliteitsmerken

LEVERINGEN:
Waarom is er een tekort aan smeerolie?
97% binnen 2 dagen geleverd
(mits op voorraad)

 

Castrol Perfecto

De Castrol Perfecto serie bestaat uit een HTS-lijn en een X-lijn.

HTS-lijn

De Castrol Perfecto HTS-lijn bestaat uit synthetische warmteoverdrachtsvloeistoffen. Ze hebben een uitstekende thermische stabiliteit, goede vloei-eigenschappen en een groot warmtegeleidend vermogen. De smeermiddelen kunnen worden ingezet bij temperaturen tot 350 graden.

X-lijn

De Castrol Perfecto X-lijn bestaat uit turbine oliën met een goede minerale basis. De oliën zijn uitstekend te gebruiken voor turbines waar de olie op plekken aan een hoge temperatuur wordt blootgesteld. De oliën hebben een goed luchtafscheidend vermogen, bieden goede weerstand tegen schuimvorming en beschikken over waterscheidende eigenschappen.

Heeft u een vraag of twijfelt u welke smeermiddelen uit de HTS of X-lijn u moet kopen? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of gebruik de online oliekiezer.

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

 • Castrol Perfecto x 46

  CASTROL Perfecto X 46 voorheen Perfecto T 46

  Hoogwaardige minerale turbine-olie

  Toepassing CASTROL Perfecto X 46

  Castrol Perfecto X 46 is speciaal ontworpen om toe te passen in stoomturbines en "Heavy Duty" industriële gasturbines en is ook te verkrijgbaar in de viscositeitklassen ISO-VG 32, 68 en 100. De hogere viscositeiten zijn mede als gevolg van een goede waterresistent tevens uitermate geschikt voor o.a. waterturbines. Castrol Perfecto X is tevens geschikt voor het gebruik in circulatiesystemen, luchtcompressoren, pompen, hydraulische systemen en als nevelsmering en is compatibel met alle normaal gebruikte verven, afdichtingen, metalen etc. In veel gevallen zijn de Castrol Perfecto X oliën tot 25 jaar (levensduur turbine) in uitstekende conditie gebleven.
  Castrol Perfecto X voldoet aan of overtreft de BS 489:1983, CEGB 207001 en DIN 51515, Voldoet aan of is goedgekeurd voor o.a. GEC, General Electric, Rolls Royce, Kongsberg, Cooper Bessemer, APE Allen, John Brown, De Pretto-Escher Wyss, Blohm & Voss, Cooper-Rolls, Solar, Ruston, Ingersol Rand, Nuovo Pignone, NEI Parsons en AEG Castrol Perfecto X voldoet, afhankelijk van de viscositeit, uitstekend als hydraulische olie expliciet daar waar gebruik wordt gemaakt van gecombineerde smering/hydraulische controle systemen.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 146,00 Incl. BTW: € 176,66

 • Castrol Perfecto X 32

  CASTROL Perfecto X 32 voorheen Perfecto T 32

  Hoogwaardige minerale turbine-olie

  Toepassing CASTROL Perfecto X 32

  Castrol Perfecto X 32 turbineoliën is gebaseerd op minerale oliën van topkwaliteit, versterkt met roest- en oxidatieremmers voor een maximale bescherming bij hoge temperaturen.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 174,45 Incl. BTW: € 211,08

 • Castrol Perfecto HTS

  Castrol Perfecto HTS 16

  Synthetische warmteoverdrachtsvloeistof

  Toepassing Castrol Perfecto HTS 16

  Perfecto HTS 16 is geschikt voor warmteoverdrachtsinstallaties zonder druk werkende in vloeibare fase met bulktemperaturen tot 350°C, waarbij de filmtemperatuur maximaal 370 °C mag bedragen. Om de economische levensduur van de vloeistof te verlengen, dient de temperatuur van het expansievat onder 50°C gehouden te worden. Bij hogere temperaturen is het raadzaam een stikstofdeken toe te passen. Uitgebreide informatie is te vinden in de brochure die gegevens bevat betreffende o.a. specifieke warmte en warmtegeleidingscoëfficiënt.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 2.839,25 Incl. BTW: € 3.435,49

 • Castrol Perfecto HTS 16 - 208L

  Eigenschappen en voordelen van Castrol Perfecto HTS 16 zijn:

  Perfecto HTS 16 is een speciaal synthetisch warmtetransportmiddel op basis van een synthetisch vervaardigde koolwaterstof van het Diaryl Alkyl type. Deze niet agressieve, vrijwel geurloze vloeistof heeft de volgende eigenschappen:

  • Uitstekende thermische stabiliteit (lange levensduur)
  • Groot warmtegeleidend vermogen
  • Hoge specifieke warmte
  • Grote weerstand tegen veroudering (oxidatie)
  • Sterk corrosiewerend vermogen
  • Goede vloeieigenschappen
  • Hoge toelaatbarebulktemperatuur (350°C).
    

  Vragen? Neem contact op met de Technische Specialisten van OlieOnline

   

  Omschrijving Castrol Perfecto HTS 16

  PerfectoTM HTS 16 is een synthetische warmte-overdrachtsvloeistof op basis van Diaryl Alkyl, voor hoge bulktemperaturen. De thermische stabiliteit is hoger dan deze van minerale olie en kan derhalve bij hogere temperaturen tot 350°C worden ingezet. Perfecto HTS 16 biedt het voordeel van een lage dampspanning, een hoge warmtecapaciteit en een goede thermische geleidbaarheid.

  Richtlijnen voor gebruik

  Voordat een systeem gevuld wordt moet het gespoeld worden met Perfecto HTS 16. Er mag beslist geen water gebruitk worden. Voor de in bedrijfstelling dient het als controle op lakkages een drukttest te ondergaan. Tijdens het opwarmen van het systeem dient men zorgvuldig te ontluchten om alle lucht en vocht van het systeem te verwijderen.


  Gezondheid, veiligheid en milieu

  Voor deze aspecten is een afzonderlijk Veiligheids Informatieblad beschikbaar met specifieke details inzake risico's, voorzorgs- en eerste hulp maatregelen. Tevens zijn de potentiële effecten van verontreiniging van het milieu hierin omschreven en zijn aanwijzingen opgenomen voor de verwijdering van afgewerkt product. Lees voor het gebruik deze gegevens zodat verantwoord met dit product kan worden omgegaan.


  Typische Karakteristieken

  Productspecificaties :   Castrol Perfecto HTS 16
  Dichtheid @ 15°C kg/m3 ISO 12185 1033
  Vlampunt COC °C IP 34 160
  Zelfontbrandings Temperatuur °C ASTM E659 385
  Kinematische Viscositeit @ 40°C cSt ASTM D445 15.63
  Kinematische Viscositeit @ 100°C cSt ASTM D445 2.79
  Stolpunt °C ASTM D97 <-21
  Specifeke Warmte (@ 200°C / @ 350°C) kJ/kg.K   2.17 / 2.62
  Therm. geleidbaarh. (@ 200°C / @ 350°C) W/m.K   0.108 / 0.089
  Kookpunt °C   353


  Extra Informatie

  Gezondheid, veiligheid en milieu: Er is een afzonderlijk Veiligheids Informatieblad beschikbaar met specifieke details inzake risico's, voorzorgs- en eerste hulp maatregelen. Tevens zijn de potentiële effecten van verontreiniging van het milieu hierin omschreven en zijn aanwijzingen opgenomen voor de verwijdering van afgewerkt product. Lees voor het gebruik deze gegevens zodat verantwoord met dit product kan worden omgegaan.


  Opslag

  Geadviseerd wordt dit product bij voorkeur onderdak op te slaan. Wanneer men echter genoodzaakt is om de vaten buiten op te slaan dienen deze horizontaal te worden gelegd, met de bondels onder het vloeistofniveau, ten einde intrede van water en het uitwissen van opschriften te voorkomen. Tevens mogen de producten niet opgeslagen worden bij een temperatuur boven de 60°C, blootgesteld worden aan felle zon of aan temperaturen onder het vriespunt ten einde een achteruitgang in kwaliteit te voorkomen.

  Meer info
  Excl. BTW: € 2.839,25 Incl. BTW: € 3.435,49

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina