KENNIS is onze kracht!
Wij hebben de passie & kennis
voor techniek en smeermiddelen

KOSTENBESPARING:
Minder leveranciers: alle kwaliteitsmerken

LEVERINGEN:
Waarom is er een tekort aan smeerolie?
97% binnen 2 dagen geleverd
(mits op voorraad)

 

Roest werende olie

Roest en corrosie zijn de natuurlijke vijanden van bewerkte onderdelen in productie-, machines en opslagomgevingen. OlieOnline biedt een volledig assortiment roestwerende olie of anti-corrosie olie op oplosmiddel-wax en corrosie werende oliën. Zelfs een voedselveilige anti-corrosie maakt onderdeel van het pakket evenals VCI of VSI oliën. Zo bent u verzekerd uw metalen onderdelen te beschermen tegen de schadelijke effecten van vocht, lucht, detergenten en andere verontreinigende stoffen met de juiste roestwerende of anti-corrosie olie.

13 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

 • Houghton Rust Veto DW 162 anti corrosie vloeistof

  Houghton Rust Veto DW 162 (voorheen Shell Ensis DW 162)

  Roestwerend middel met ontwateringseigenschappen voor korte beschermingsduur

  Rust Veto DW 162 is een roestwerend middel met korte beschermingsduur geschikt voor beschermen tijdens opslag of gebruik van metaaloppervlakken die gevoelig zijn aan corrosie. Rust Veto DW 162 is een solvent gebaseerd roestwerend middel met waterverdringende eigenschappen. Het beschermt metaaloppervlakken tegen de schadelijke invloed van vocht, lucht, detergenten en andere verontreinigingen. Rust Veto DW 162 verdrijft zeer snel water, vocht en andere verontreinigingen van de te beschermen oppervlakken.

  Belangrijkste eigenschappen van Houghton Rust Veto DW 162 (voorheen Shell Ensis DW 162) zijn:

  • + Beschermingsduur : Binnen : 2 weken tot 3 maanden en o Buiten (onder afdak) : niet aanbevolen
  • + Makkelijke te verwijderen met alkalische of solvent gebaseerde reinigers
  • + Uitstekende ontwateringseigenschappen eigenschappen
  • + Korte droogtijd
  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 149,25 Incl. BTW: € 180,59

 • Mobil Mobilarma MT

  Mobil Mobilarma MT

  Conserveermiddel

  Toepassing Mobil Mobilarma MT

  Mobilarma MT is veelzijdig conserveringsmiddel en beschermt ijzeren en legeringen voor een middenlange termijn tijdens opslag en vervoer. Het is vooral geschikt voor de bescherming van machinaal precies bewerkte onderdelen, waar zware films niet wenselijk zijn. Mobilarma MT en LT kunnen het best toegepast worden door middel van onderdompeling, maar het kan ook via bevloeiing, opgespoten of met een kwast worden aangebracht. Indien nodig kan het verwijderd worden door een oplosmiddel met koolwaterstof of geschikte alkalische schoonmaakmiddelen.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 154,28 Incl. BTW: € 186,68

  Niet in voorraad

 • Houghton Ensis Engine Oil 30 anti corrosie voor motoren

  Houghton Ensis Engine Oil 30 (voorheen Shell Ensis Engine Oil 30)

  Compatibele roestwerende motorolie 30.

  Ensis Engine Oil 30 is olie die speciaal is ontwikkeld om langdurige interne bescherming van benzine- en dieselmotoren te bieden.

  Belangrijkste eigenschappen van Houghton Ensis Engine Oil 30 (vorige Shell Ensis Engine Oil 30) zijn:

  • + Goede compatibiliteit: compatibel met hoogwaardige smeermiddelen voor minerale olie om de noodzaak van dure spoelingen te voorkomen
  • + Uitstekende roestpreventie: bevatten additieven om de zure verbrandingsproducten te neutraliseren
  • + Veilige verwerking: hoge ontvlammingspunten en lage vluchtigheid - om het risico op brand in toepassingen en opslag te minimaliseren
  • + Voldoet aan vereisten zoals gespecificeerd in BS 1133, TP6

  Ensis Engine-oliën zijn compatibel met alle normale minerale zegelmaterialen

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 163,34 Incl. BTW: € 197,64

 • Houghton Ensis DW 1262

  Ensis Ensis DW 1262

  Roestwerend middel met ontwateringseigenschappen voor middellange beschermingsduur

  Aanbevolen gebruiksconcentraties voor Ensis DW 1262 zijn:

  • + Ensis DW 1262 wordt gebruikt in pure vorm, zoals aangeleverd.
  Toepassing Ensis DW 1262

  Ensis DW 1262 is een roestwerend middel met een beschermingsduur op middellange termijn, dat geschikt is voor metaaloppervlakken die tijdens de opslag of gebruik een hoge kans op corrosie lopen. Ensis DW 1262 is een roestwerende middel op solventbasis met waterverdringende eigenschappen dat na verdampen van het solvent een tijdelijke wasachtige filmlaag achter laat op de te beschermen metaal oppervlakken. Ensis DW 1262 beschermt metalen onderdelen op een efficiënte manier tegen de schadelijke invloeden van vochtigheid, lucht, detergenten en andere verontreinigingen. Ensis DW 1262 kan worden toegepast door middel van onderdompeling of spuiten.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 174,94 Incl. BTW: € 211,68

 • Castrol Rustilo DWX 10

  CASTROL RUSTILO DWX 10

  Waterverdringende vloeistof

  Toepassing CASTROL RUSTILO DWX 10

  Gebruik Castrol Rustilo DWX 10 wanneer u natte oppervlakken snel wilt drogen, zoals bijvoorbeeld in de galvanische en optische industrie. Het is ideaal voor het drogen van materiaal dat niet tegen hoge temperaturen bestand is en waarbij in een volgende processtap een film niet gewenst is. De beste resultaten worden verkregen als het materiaal, dat gedroogd moet worden, in de vloeistof ondergedompeld wordt. Het verdrongen water verzamelt zich op de bodem van de tank. Castrol Rustilo DWX 10 kan ook via een sproei-installatie toegepast worden. Het is dan belangrijk dat het verdrongen water vrij kan afdruipen.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 179,25 Incl. BTW: € 216,89

 • Vanaf: Excl. BTW: € 187,20 Incl. BTW: € 226,51

 • Fuchs Anticorit VCI UNI O 40

  ANTICORIT VCI UNI O 40 (voorheen Shell VSI 8235)

  Dampfaseremmer, olieachtig

  ANTICORIT VCI UNI O 40 toepassingen:

  ANTICORIT VCI UNI O 40 is een VCI-corrosiewerende olie (concentraat) die mengbaar is met benzine, minerale en synthetische oliën en diesel. Het brandt zonder as te vormen, daarom is het meestal niet nodig om de ANTICORIT VCI UNI O 40 te verwijderen wanneer de tanks / tandwielen opnieuw worden gebruikt.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 198,00 Incl. BTW: € 239,58

 • Houghton Ensis DW 2462

  Houghton Ensis DW 2462 (voorheen Shell Ensis SX)

  Ensis DW2462 is roestwerend middel met ontwateringseigenschappen voor middellange beschermingsduur

  Ensis DW 2462 is een roestwerend middel met een beschermingsduur op middellange termijn (tot 24 maanden binnen opslag). Ensis DW 2462 is een roestwerende middel op solventbasis met waterverdringende eigenschappen dat na verdampen van het solvent een tijdelijke wasachtige filmlaag achter laat op de te beschermen metaal oppervlakken.
  Ensis DW 2462 beschermt metalen onderdelen op een efficiënte manier tegen de schadelijke invloeden van vochtigheid, lucht, detergenten enen andere verontreinigingen. Ensis DW 2462 kan worden aangebracht door middel van onderdompeling of spuiten.

  Voordelen van Houghton Ensis DW 2462 (voorheen Shell Ensis DW 2462) zijn:

  • + Beschermingsduur :
   • Binnen : 24 maanden
   • Overdekt buiten : 9-12 maanden
   • Onbeschut buiten : 6 maanden
  • + Makkelijke te verwijderen met alkalische of solvent gebaseerde reinigers
  • + Neutraliseerd vingerafdrukken
  • + Korte droogtijd laat een droge dunne wax beschermfilm achter
  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 226,45 Incl. BTW: € 274,00

 • Houghton Ensis DW 6055 (voorheen 6062)

  Houghton Ensis DW 6055 (voorheen Shell Ensis TX & Ensis V)

  Ensis DW6055 is roestwerend middel met ontwateringseigenschappen voor lange beschermingsduur

  Ensis DW 6055 is een roestwerend middel met een beschermingsduur op middellange termijn (tot 12 maanden binnen opslag). Ensis DW 6055 is een roestwerende middel op solventbasis met waterverdringende eigenschappen dat na verdampen van het solvent een tijdelijke wasachtige filmlaag achter laat op de te beschermen metaal oppervlakken. Ensis DW 6055 beschermt metalen onderdelen op een efficiënte manier tegen de schadelijke invloeden van vochtigheid, lucht, detergenten enen andere verontreinigingen. Ensis DW 6055 kan worden aangebracht door middel van onderdompeling of spuiten.

  Voordelen van Houghton Ensis DW 6055 (voorheen Shell Ensis DW 6062) zijn:

  • + Beschermingsduur :
   • Binnen : 60 maanden en
   • Overdekt buiten : 24 maanden
   • Onbedekt buiten : 12 maanden
  • + Makkelijke te verwijderen met alkalische of solvent gebaseerde reinigers
  • + Uitstekende demulgerende eigenschappen
  • + Korte droogtijd
  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 280,60 Incl. BTW: € 339,53

 • Klüber Contrakor Fluid H 1

  Klüber Contrakor Fluid H 1

  Langdurige corrosiepreventie, effectieve roestverwijderaar

  Toepassing Klüber Contrakor Fluid H 1

  Corrosiepreventie voor alle metalen oppervlakken, met name op machines, apparaten, gereedschappen, matrijzen, kabels, voertuigen, accupolen. Vooral geschikt voor de langdurige bewaring van opgeslagen reserveonderdelen binnenshuis. Roestverwijderaar voor alle door roest aangetaste/geïmmobiliseerde onderdelen, bijv. schroefverbindingen, pennen, scharnieren, glijbanen. De vloeistof verspreidt zich goed en dringt grondig door de aangetaste oppervlakken. Een lichte roestfilm zal snel worden opgelost, Ernstige roest duurt iets langer. Smeermiddel Voor kettingen, lagers, veren, glijpunten, staalkabels, antennes en gewrichten. Een dunne vloeistoffilm is voldoende om betrouwbare vermindering van wrijving en slijtage. Dehydraterende olie, vochtafstotend voor antennekasten, ontstekingstimers en bougiekabels; in het algemeen voor machines en apparaten die vaak worden bediend onder openluchtomstandigheden. De vloeistof dringt door onder vocht en stoot water af. Contactolie voor geklemde en geschroefde elektrische contacten en koppelingen. Zorgt voor een betrouwbare doorgang van de stroom en stoot water af. Bewerkingsvloeistof om te zorgen voor koeling in bewerkingsprocessen zonder koelvloeistof circuit. Draagt bij aan het behoud van gereedschappen en werkstukken en leidt tot betere resultaten. Reinigings- en onderhoudsvloeistof voor het doordringen en oplossen van vuil, olieresten, kalkaanslag, enz. Beschermt heldere metalen oppervlakken en behoudt het uiterlijk van decoratieve onderdelen.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 482,22 Incl. BTW: € 583,49

 • Q8 Ravel BW

  Q8 Ravel BW

  Oplosmiddelvrije metaalconserveringsolie met waterverdringende eigenschappen

  Oplosmiddelvrije, corrosiebeschermende olie met lage viscositeit voor bescherming van staalplaat en strips gedurende een korte tot middellange periode

  Voor bescherming van non-ferro- en ferro metaalwaren.

  Bescherming van koud geplet opgerolde ijzeren platen gedurende stockage en transport.

  Assemblages waar het gebruik van een product met een laag gehalte aan oplosmiddel wegens brandgevaar niet wordt toegelaten.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 871,75 Incl. BTW: € 1.054,82

 • Vanaf: Excl. BTW: € 998,17 Incl. BTW: € 1.207,79

 • Houghton Ensis RPO 1200

  Roestpreventieve olie op middellange termijn

  Ensis RPO 1200 is een oplosmiddelvrije, op olie gebaseerde tijdelijke corrosiebescherming voor metalen oppervlakken die waarschijnlijk corroderen tijdens opslag of gebruik.
  Ensis RPO 1200 laat een dunne, zelfherstellende olieachtige, beschermende film op oppervlakken die tijdelijke bescherming vereisen. Het is ideaal voor gebruik op afgewerkte onderdelen, onderworpen aan binnenopslag van maximaal twaalf maanden.

  Belangrijke eigenschappen van Houghton Ensis RPO 1200 (vorige naam Shell Ensis RPO 1200) zijn:

  • + Bescherming voor binnen 12 maanden
  • + Buiten overdekte bescherming gedurende 3 maanden
  • + Geen reiniging nodig voordat onderdelen worden samengesteld
  • + Lage verdampingswaarde
  • + Hoog vlampunt
  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 1.427,64 Incl. BTW: € 1.727,44

  Niet in voorraad

13 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Fuchs Roestwerende olie: Fuchs Anticorit Fuchs Cassida Fluid CP
Houghton Roestwerende olie: Houghton Ensis
Klüber Roestwerende olie: Klüber Contraktor Fluid
Mobil Roestwerende olie: Mobil Mobilarma
Q8 Roestwerende olie: Q8 Ravel

Roestwerende of anti-corrosie olie

Roest en corrosie zijn de natuurlijke vijanden van bewerkte onderdelen in productie- en opslagomgevingen. OlieOnline biedt een volledig assortiment roestwerende olie of  anti-corrosie olie op oplosmiddel-wax en corrosie werende oliën. Zelfs een voedselveilige anti-corrosie maakt onderdeel van het pakket evenals VCI of VSI oliën.

Waarom is anti-roestolie zo belangrijk?

Corrosie, ook wel bekend als roest, kan aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Het kan leiden tot afgekeurde onderdelen of schade aan de reputatie door producten van lage kwaliteit. Het voorkomen van corrosie is dan ook van het grootste belang. Anti-roestolie, ook wel roestwerende olie genoemd, speelt hierin een cruciale rol.

Wat doet anti-roestolie?

Anti-roestolie vormt een beschermende barrière tussen metalen oppervlakken en omgevingsfactoren die corrosie veroorzaken, zoals vocht, zuurstof en zout. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en toepassingen:

 1. Roestpreventie: Het hoofddoel van anti-roestolie is het beschermen van metalen onderdelen tegen corrosie en roestvorming. Het wordt vaak gebruikt op metalen gereedschappen, auto-onderdelen, machines en meer.

 2. Smeermiddel: Anti-roestolie heeft vaak smeereigenschappen, waardoor het ook fungeert als smeermiddel voor bewegende metalen onderdelen.

 3. Penetratie: Het dringt door in kleine scheurtjes en spleten van metalen oppervlakken, waardoor het deze effectief beschermt.

 4. Langdurige bescherming: Anti-roestolie biedt langdurige bescherming, hoewel regelmatig bijvullen of opnieuw aanbrengen nodig kan zijn bij extreme omstandigheden.

 5. Verschillende formuleringen: Er zijn verschillende formuleringen beschikbaar, zoals spuitbussen, vloeibare oliën en vaste smeermiddelen.

 6. Voedselveiligheid: Sommige anti-roestoliën zijn veilig voor gebruik in de voedselindustrie en bevatten geen schadelijke chemicaliën.

Kies de juiste anti-roestolie

Het is van cruciaal belang om de juiste anti-roestolie te kiezen op basis van de specifieke toepassing en om de instructies van de fabrikant nauwgezet te volgen voor het correct aanbrengen en onderhouden van roestbescherming. Dit zorgt niet alleen voor de levensduur van uw metalen onderdelen, maar ook voor de gezondheid en veiligheid van uw medewerkers.

Vragen over anti-roestolie:

Waar kunt u de juiste anti-roestolie vinden?

OlieOnline staat voor u klaar om de juiste roestwerende of anti-corrosie olie te selecteren. Bezoek onze website voor een uitgebreid assortiment hoogwaardige anti-roestoliën en profiteer van onze deskundige kennis en scherpe prijzen.

Hoe kan ik bepalen welke anti-roestolie geschikt is voor mijn specifieke toepassing?

Het is essentieel om rekening te houden met de omgevingsomstandigheden, het type metaal en de toepassing. Neem contact op met onze experts voor advies op maat.

Waarom is het belangrijk om voedselveilige anti-corrosieolie te gebruiken in de voedselindustrie?

Voedselveilige anti-corrosieoliën bevatten geen schadelijke stoffen die voedsel kunnen besmetten, waardoor ze veilig zijn voor gebruik in deze gevoelige omgevingen.