KENNIS is onze kracht!
Wij hebben de passie & kennis
voor techniek en smeermiddelen
 

KOSTENBESPARING:
Minder leveranciers: alle kwaliteitsmerken
Vanaf 2x 200L zakt de prijs automatisch!
 

LEVERINGEN:
+1800 smeermiddelen
97% binnen 2 dagen geleverd
 

Fuchs Cassida Fluid GLE 220 - Voedselveilig

Uw pallet voordeel: vanaf 2 vaten
(200 L zelfde product, prijs verlaagt automatisch)
Aantal Grootte Literprijs ex. BTW Prijs ex. BTW Prijs incl. BTW
- + 205 Liter 0,00 3832,28 0,00
- + 22 Liter 0,00 446,96 0,00

Vanaf 150 kilo gratis verstuurd

Totaal
0,00

CASSIDA FLUID GLE 220

Verbeterde prestaties tandwielolie voor de verwerking van voedingsmiddelen en dranken Uitrusting voor de verwerking van voedingsmiddelen en dranken

CASSIDA FLUID GLE 220 belangrijkste toepassingen:

 • Smering van roterende machines met gesloten (recirculerende) of total loss-systemen.
 • Circulatie- en lageroliesystemen waar verontreiniging met water of voedselsap kan optreden, zoals citrussap-extractiemachines.

CASSIDA FLUID GLE 150 en 220 zijn volledig synthetische, hoogwaardige en slijtvaste tandwielsmeermiddelen, speciaal ontworpen voor gebruik in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Ze zijn gebaseerd op een zorgvuldige mix van synthetische vloeistoffen en geselecteerde additieven die zijn gekozen vanwege hun vermogen om te voldoen aan de strenge eisen van de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

Product Description

Details

CASSIDA FLUID GLE 220 Prestaties, kenmerken en voordelen:

Gecertificeerd door NSF voor ISO 21469 en geregistreerd door NSF (Klasse H1) voor gebruik waar mogelijk incidenteel contact met levensmiddelen mogelijk is. De producten bevatten alleen stoffen die zijn toegestaan onder US 21 CFR 178.3570, 178.3620 en 182 voor gebruik in smeermiddelen met incidenteel contact met levensmiddelen.

 • + De volsynthetische basisvloeistof is geselecteerd vanwege zijn vermogen om een superieure smering te bieden bij diverse toepassingen.
 • + CASSIDA FLUID GLE is speciaal samengesteld om een uitstekende smering te bieden, zelfs op plaatsen waar het wordt gebruikt waar het wordt blootgesteld aan verontreiniging met water, sap en voedsel, dat in suspensie wordt gehouden, waardoor metalen oppervlakken worden beschermd tegen slijtage en corrosie.
 • + Uitstekende scheidingseigenschappen, van water, in olie recirculatie- en filtratiesystemen.
 • + Neutrale geur en smaak
 • + Goede anti-oxidant eigenschappen. Bestand tegen de vorming van afzettingen en slib, zelfs bij hoge temperaturen, wat resulteert in een lange levensduur van de olie en de apparatuur.
   

Afdichting & Verf Compatibiliteit van CASSIDA FLUID GLE 220

Compatibel met de elastomeren, pakkingen, afdichtingen en verven, zoals poly-urethaan en tweedelige epoxyharsverf, die vaak worden gebruikt op machines en in smeersystemen in de voedselverwerkende industrie.
 

Synthetisch smeermiddel

 • Bevat geen natuurlijke producten afkomstig van dieren of genetisch gemodificeerde organismen (GGO's).
 • Bevat geen allergene of intolerantieveroorzakende stoffen zoals gespecificeerd in bijlage III bis van EG-richtlijn 2003/89/EG.
 • Geschikt voor gebruik waar vegetarisch en 'notenvrij' voedsel wordt bereid.
 • Biostatisch; bevordert niet de groei van bacteriën of schimmelorganismen.
   

Goedkeuringen & Aanbevelingen

Dit is een continu proces, neem contact op met uw lokale partner voor eventuele updates.
 

Specificaties & Certificaten

 • NSF H1 geregistreerd
 • ISO 21469 gecertificeerd
 • Kosher
 • Halal
 • DIN 51517 CLP
   

"Incidenteel voedselcontact"

Geregistreerd door NSF (klasse H1) en voldoet aan de H1-richtlijnen van de USDA (1998) voor smeermiddelen voor gebruik bij incidenteel contact met levensmiddelen. Gecertificeerd door NSF voor ISO 21469, Veiligheid van machines, Smeermiddelen met incidenteel productcontact, Hygiëne-eisen. Gemaakt van stoffen die zijn toegestaan onder de Amerikaanse FDA Titel 21 CFR 178.3570, 178.3620 en/of die algemeen als veilig worden beschouwd (US 21 CFR 182) voor gebruik in smeermiddelen van levensmiddelenkwaliteit. Om te voldoen aan de vereisten van US 21 CFR 178.3570, moet contact met levensmiddelen waar mogelijk worden vermeden. In het geval van incidenteel contact met levensmiddelen mag de concentratie van dit product in het levensmiddel niet meer dan 10 delen per miljoen (10 mg/kg levensmiddel) bedragen. Op plaatsen en/of toepassingen waar de lokale wetgeving geen maximumconcentratiegrenswaarden voorschrijft, wordt aanbevolen dezelfde 10 ppm-grenswaarde in acht te nemen, aangezien CASSIDA FLUID GLE tot deze concentratie geen ongewenste smaak, geur of kleur aan het levensmiddel zal geven, noch schadelijke gevolgen voor de gezondheid zal hebben. In overeenstemming met de goede productiepraktijken, gebruik alleen de hoeveelheid die nodig is om een correcte smering te bereiken en neem de juiste corrigerende maatregelen indien overmatig incidenteel contact met voedsel wordt gedetecteerd.
 

Bescherm het milieu

Verwijder CASSIDA FLUID GLE 220 via een geautoriseerd verwerkingsbedrijf. Voorkom lekkage naar riool, bodem of oppervlaktewater.

Gezondheid & Veiligheid

Op basis van de beschikbare informatie is het onwaarschijnlijk dat CASSIDA FLUID GLE 220 bij correct gebruik in de aanbevolen toepassing en goede normen voor industriële en persoonlijke hygiëne in acht worden genomen, een significant gevaar voor de gezondheid of veiligheid opleveren. Zoals voor alle oliën moet langdurig of herhaald contact met de huid worden vermeden. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het betreffende veiligheidsinformatieblad.
 

Behandeling & opslag

Alle smeermiddelen van levensmiddelenkwaliteit moeten gescheiden van andere smeermiddelen, chemische stoffen en levensmiddelen en buiten direct zonlicht of andere warmtebronnen worden opgeslagen. Bewaren tussen 0°C en 40°C. Op voorwaarde dat het product onder deze omstandigheden is opgeslagen, adviseren wij het product binnen 5 jaar na de productiedatum te gebruiken. Accepteer het gebruik van de nieuwe CASSIDA FLUID GLE alleen als de verzegeling van de fabrikant intact is. Voordat u de verpakking opent, moet u zich ervan vergewissen dat het gebied rond de sluiting schoon is. Het is aan te bevelen om de verpakking met drinkwater schoon te maken en vervolgens te drogen met een schone doek alvorens deze te openen. Noteer de datum waarop de verzegeling is verbroken. Om contaminatie van het product te voorkomen, sluit u de verpakking altijd na gebruik. Bij het openen van een verpakking moet het product binnen 2 jaar (of binnen 5 jaar na de productiedatum, afhankelijk van wat het eerst komt) worden gebruikt.

Vragen? Neem contact op de Experts van OlieOnline Technical Helpdesk
 

Typische fysieke kenmerken CASSIDA FLUID GLE 220

CASSIDA FLUID GLE 220

 

 

Property

Test method

 

NSF Registration Number

 

144695

Colour

 

Colourless / slight pale

Density at 15°C kg/m3

ISO 12185

852

Flashpoint °C

ISO 2592

270

Pourpoint °C

ISO 3016

-48

Kin. Visc. at 40°C mm2/s

ISO 3104

220

Kin. Visc. at 100°C mm2/s

ISO 3104

25.0

Viscosity index 

ISO 2909

143

Demulsibility at 82°C after 60 min.

ISO 6614

No separation

FZG-Test A/8.3/90
Failure Load Stage

ISO 14635-1

>12

FAQ

Vragen van klanten

Stel een vraag

Er zijn nog geen vragen gesteld


Additional Information

Overige informatie

Merk Fuchs
ACEA DIN ISO OEM DIN 51517-3 CLP, FDA 178.3620, FDA 21 CFR 178.60, FDA 21 CFR 182, FDA CFR 178.3570
OEM Approval Nee

Word ook blij van ons
Wij hebben de kennis van en passie voor techniek en smeermiddelen. Van onze kennis en kunde gaat u blij worden!

Lagere prijs
Bestel meer 2x 200L of meer en uw prijs zakt automatisch!

>150 kilo Gratis geleverd
in de hele Benelux,
België BTW vrij voor zakelijke klanten