KENNIS is onze kracht!
Wij hebben de passie & kennis
voor techniek en smeermiddelen
 

KOSTENBESPARING:
Minder leveranciers: alle kwaliteitsmerken
Vanaf 2x 200L zakt de prijs automatisch!
 

LEVERINGEN:
+1800 smeermiddelen
97% binnen 2 dagen geleverd
 

Fuchs Cassida Fluid HF 68 - Voedselveilig

Uw pallet voordeel: vanaf 2 vaten
(200 L zelfde product, prijs verlaagt automatisch)
Aantal Grootte Literprijs ex. BTW Prijs ex. BTW Prijs incl. BTW
- + 205 Liter 0,00 2297,94 0,00
- + 22 Liter 0,00 277,93 0,00

Vanaf 150 kilo gratis verstuurd

Totaal
0,00

CASSIDA FLUID HF 68

Hydraulische vloeistoffen voor machines voor de levensmiddelenproductie

CASSIDA FLUID HF 68 belangrijkste toepassingen:

 • Hydraulische systemen
 • Hydrostatische tandwielen
 • Glij- en wentellagers en wentellagers
 • Smering voor algemene doeleinden, inclusief lichte tandwielkasten
 • Circulerende oliesystemen

CASSIDA FLUID HF 15, 32, 46, 68 en 100 zijn hoogwaardige, slijtvaste, multifunctionele smeermiddelen, speciaal ontwikkeld voor gebruik in machines die worden gebruikt in de voedsel- en drankenverwerkende en verpakkingsindustrie. Ze zijn gebaseerd op een zorgvuldig mengsel van synthetische vloeistoffen en geselecteerde additieven die zijn gekozen vanwege hun vermogen om te voldoen aan de strenge eisen van de voedingsmiddelenindustrie.

Product Description

Details

CASSIDA FLUID HF 68 Prestaties, kenmerken en voordelen:

Gecertificeerd door NSF voor ISO 21469 en geregistreerd door NSF (Klasse H1) voor gebruik waar mogelijk incidenteel contact met levensmiddelen mogelijk is. Deze producten voldoen aan de richtlijnen (1998) van de US Department of Agriculture Food Safety and Inspection Service (USDA FSIS) voor H1-gebruik (smeermiddel met incidenteel contact met levensmiddelen) en zijn eerder goedgekeurd door de US Department of Agriculture Food Safety and Inspection Service (USDA FSIS) en opgenomen in Diversen Publicatie nr. 1419 "List of Proprietary Substances and Nonfood Compounds". Het product bevat alleen stoffen die zijn toegestaan onder US 21 CFR 178.3570, 178.3620 en 182 voor gebruik in smeermiddelen met incidenteel contact met levensmiddelen.

 • + De basisvloeistof kan onder de meeste bedrijfsomstandigheden een superieure smering bieden.
 • + Goede antislijtageprestaties bieden een lange en betrouwbare levensduur van de componenten, wat resulteert in een groter gebruik van de installatie en dus lagere onderhoudskosten.
 • + Voorkom beschadiging van onderdelen door uitstekende waterafscheidende eigenschappen, die de vorming van potentieel schadelijke emulsies tegengaan.
 • + Uitstekende luchtafvoer en schuimwerende eigenschappen beperken de cavitatie tot een minimum.
 • + Bestand zijn tegen de vorming van schadelijke oxidatieproducten, zelfs bij hoge temperaturen, wat resulteert in een lange levensduur van de olie.
 • + Neutrale geur en smaak.
 • + Hoge viscositeitsindex resulteert in een minimale viscositeitsvariatie bij verandering van temperatuur.
 • + Effectieve bescherming tegen corrosie van metalen oppervlakken.
   

Afdichting & Verf Compatibiliteit van CASSIDA FLUID HF 68

Compatibel met de elastomeren, pakkingen, afdichtingen en verven die gewoonlijk worden gebruikt in smeersystemen voor voedselmachines.
 

Synthetisch smeermiddel

 • Bevat geen natuurlijke producten afkomstig van dieren of genetisch gemodificeerde organismen (GGO's).
 • Bevat geen allergene of intolerantieveroorzakende stoffen zoals gespecificeerd in bijlage IIIa van EG-richtlijn 2003/89/EG.
 • Geschikt voor gebruik waar vegetarisch en 'notenvrij' voedsel wordt bereid.
 • Biostatisch; bevordert niet de groei van bacteriën of schimmelorganismen.
   

Goedkeuringen & Aanbevelingen

Dit is een continu proces, neem contact op met uw lokale partner voor eventuele updates.
 

Specificaties & Certificaten

 • NSF H1
 • ISO 21469 gecertificeerd
 • Kosher
 • Halal
 • DIN 51524 HLP
 • DIN 51524 HVLP (except HF 15)
   

"Incidenteel voedselcontact"

Geregistreerd door NSF (klasse H1) en voldoet aan de H1-richtlijnen van de USDA (1998) voor smeermiddelen voor gebruik bij incidenteel contact met levensmiddelen. Uitsluitend vervaardigd van stoffen die zijn toegestaan krachtens de US FDA Titel 21 CFR 178.3570, 178.3620 en/of stoffen die algemeen als veilig worden beschouwd (US 21 CFR 182) voor gebruik in smeermiddelen van levensmiddelenkwaliteit. Om te voldoen aan de vereisten van US 21 CFR 178.3570, moet contact met levensmiddelen waar mogelijk worden vermeden. In het geval van incidenteel contact met levensmiddelen mag de concentratie van dit product in het levensmiddel niet meer dan 10 delen per miljoen (10 mg/kg levensmiddel) bedragen. Op plaatsen en/of toepassingen waar de plaatselijke wetgeving geen maximumconcentratiegrenswaarden voorschrijft, wordt aanbevolen dezelfde 10 ppm-grenswaarde in acht te nemen, aangezien CASSIDA FLUID HF tot deze concentratie geen ongewenste smaak, geur of kleur aan het levensmiddel zal geven, noch schadelijke gevolgen voor de gezondheid zal hebben. In overeenstemming met goede productiepraktijken, gebruik alleen de hoeveelheid die nodig is om een correcte smering te bereiken en neem de juiste corrigerende maatregelen als er overmatig incidenteel contact met voedsel wordt gedetecteerd.
 

Bescherm het milieu

Verwijder CASSIDA FLUID HF 68 via een geautoriseerd verwerkingsbedrijf. Voorkom lekkage naar riool, bodem of oppervlaktewater.

Gezondheid & Veiligheid

Op basis van de beschikbare informatie is het onwaarschijnlijk dat CASSIDA FLUID HF 68 bij correct gebruik in de aanbevolen toepassing en goede normen voor industriële en persoonlijke hygiëne in acht worden genomen, een significant gevaar voor de gezondheid of veiligheid opleveren. Zoals voor alle oliën moet langdurig of herhaald contact met de huid worden vermeden. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het betreffende veiligheidsinformatieblad.
 

Olieconditie tijdens gebruik

Aanbevolen wordt om de toestand van de olie en de apparatuur regelmatig te controleren om een veilige werking te garanderen.
 

Behandeling & opslag

Alle smeermiddelen van levensmiddelenkwaliteit, zoals CASSIDA FLUID HF, moeten apart worden opgeslagen, uit de buurt van direct zonlicht of andere warmtebronnen, van andere smeermiddelen, chemische stoffen en levensmiddelen. Bewaren tussen 0°C en 40°C. Op voorwaarde dat het product onder deze omstandigheden is opgeslagen, adviseren wij het product binnen 5 jaar na de productiedatum te gebruiken. Accepteer het gebruik van nieuwe CASSIDA FLUID HF alleen als de verzegeling van de fabrikant intact is. Voordat u de verpakking opent, moet u zich ervan vergewissen dat het gebied rond de sluiting schoon is. Het wordt aanbevolen om het te reinigen met CASSIDA FLUID PL en/of drinkwater en vervolgens te drogen met een schone doek alvorens het te openen. Noteer de datum waarop de verzegeling is verbroken. Om contaminatie van het product te voorkomen, moet de verpakking na gebruik altijd worden gesloten. Bij het openen van een verpakking moet het product binnen 2 jaar (of binnen 5 jaar na de productiedatum, afhankelijk van wat het eerst komt) worden gebruikt.

Vragen? Neem contact op de Experts van OlieOnline Technical Helpdesk
 

Typische fysieke kenmerken CASSIDA FLUID HF 68

CASSIDA FLUID HF 68

 

 

Property

Test method

 

NSF Registration Number

 

144699

Colour

 

Colourless to
pale yellow

Density at 15°C kg/m3

ISO 12185

839

Flashpoint °C

ISO 2592

256

Pourpoint °C

ISO 3016

-57

Kin. Visc. at 40°C mm2/s

ISO 3104

68

Kin. Visc. at 100°C mm2/s

ISO 3104

10,9

Viscosity index

ISO 2909

143

FZG-Test A/8.3/90
Failure Load Stage

ISO 14635-1

>12

FAQ

Vragen van klanten

Stel een vraag

Er zijn nog geen vragen gesteld


Additional Information

Overige informatie

Merk Fuchs
ACEA DIN ISO OEM BS 6713-4 HM, DIN 51524-2 HLP, DIN 51524-3 HVLP, FDA 178.3620, FDA 21 CFR 178.64, FDA 21 CFR 182, FDA CFR 178.3570, ISO 6743-4 L-HM
OEM Approval Nee

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Mobil SHC Cibus 68

Mobil SHC Cibus 68

Vanaf: Excl. BTW: € 191,86 Incl. BTW: € 191,86

Word ook blij van ons
Wij hebben de kennis van en passie voor techniek en smeermiddelen. Van onze kennis en kunde gaat u blij worden!

Lagere prijs
Bestel meer 2x 200L of meer en uw prijs zakt automatisch!

>150 kilo Gratis geleverd
in de hele Benelux,
België BTW vrij voor zakelijke klanten