Kennis is onze kracht
+ 850 produkten uit voorraad

Vaten gratis geleverd !
vanaf 150 kilo per bestelling

97% uitlevering
binnen twee dagen.

Fuchs Cassida Grease EPS 2 - Voedselveilig kopen met gemak!

CASSIDA GREASE EPS 2 synthetisch smeervet voor de voedingsindustrie

Vet voor extreme druk voor voedsel & drankverwerkingsapparatuur

Cassida Grease EPS 2 hoofdtoepassingen:

 • Rollende element en glijlagers
 • Verbindingen, koppelingen en geleidingen
 • Aanbevolen voor een groot aantal toepassingen, waaronder; lagers van glij- en rolelementen.

Cassida Grease EPS 2 kan ook als bescherming worden gebruikt zoals antiroestfilms en als losmiddelen op pakkingen en afdichtingen van tankafsluitingen.

Cassida Grease EPS 2 zijn krachtige smeermiddelen voor extreme druk, speciaal ontwikkeld voor de vetsmering van machines in de voedsel- en drankverwerkende en verpakkingsindustrie. Cassida Grease EPS 2 is NSF goedgekeurd.

We gaan voor 100% tevredenheid daarom:

KWALITEIT:
Geen rare merken

Originele verpakkingen van

Alleen kwaliteitsmerken!

KOSTENBESPARING:
Minder leveranciers: alle echte merken

Wij verlagen de prijzen automatisch!

LEVERINGEN:
Maandag t/m vrijdag

97% binnen 2 dagen

VRAGEN?
Wij hebben een passie & kennis voor techniek en smeermiddelen.
 

info@olieonline.nl

+31 88 654 3 654

Kies hoeveelheid
AantalGroottePrijs/L
ex. BTW
Subtotaal
Excl. BTW
Subtotaal
Incl. BTW
- +Bidon 19 Kg0,00289,750,00
- +Doos (12 vetpatronen)0,0087,220,00
Totaal
0,00

Vat 209 Liter gratis verstuurd

Product Description

Details

Cassida Grease EPS 2 Prestaties, Functies & Voordelen:

Gecertificeerd door NSF voor ISO 21469 en geregistreerd door NSF (klasse H1) voor gebruik waar potentieel voor incidenteel contact met voedingsmiddelen is.
Cassida Grease EPS 2 bevat alleen stoffen die zijn toegestaan onder US 21 CFR 178.3570, 178.3620 en 182 voor gebruik in smeermiddelen met incidenteel contact met voedingsmiddelen.

 • + Cassida Vetten EPS 2 staan bekend om hun lange levensduur
 • + Uitstekende waterbestendigheid
 • + Uitstekende corrosiepreventiekenmerken
 • + Uitstekende kleefeigenschappen
 • + Neutrale geur en smaak

Afdichting & Verfcompatibiliteit van Cassida vet EPS 2

Compatibel met de elastomeren, pakkingen, afdichtingen en verven die gewoonlijk worden gebruikt in smeersystemen voor voedingsmachines.

Synthetisch smeermiddel

 • Cassida Vetten EPS 2 bevat geen natuurlijke producten afgeleid van dieren of genetisch gemodificeerd organismen (GMO)
 • Bevat geen allergene of intolerantie-inducerende stoffen zoals gespecificeerd in Annex IIIa van EC richtlijn 2003/89 /EG
 • Geschikt voor gebruik op plaatsen waar vegetarisch en & noten zonder noten & rsquo; eten is bereid
 • Biostatisch; Cassida Vetten EPS 2 bevordert de groei van bacteriën of schimmelorganismen niet

Goedkeuringen & Aanbevelingen

 • NSF H1
 • NSF ISO 21469
 • Kosher
 • Halal 

Dit is een continu proces, alstublieft neem contact met ons op voor updates.

Bedrijfstemperaturen

Zorgt voor langdurige bescherming, zelfs in de aanwezigheid van grote hoeveelheden water.

"Incidenteel contact met voedingsmiddelen & quot;

Cassida Grease EPS 2 is geregistreerd door NSF (klasse H1) en voldoet aan de USDA H1-richtlijnen (1998) voor smeermiddelen voor gebruik waar potentieel voor incidenteel contact met voedsel. Gecertificeerd door NSF voor ISO 21469, Veiligheid van machines, Smeermiddelen met incidenteel productcontact, Hygiënevoorschriften.
Alleen gemaakt van stoffen die zijn toegestaan onder de Amerikaanse FDA titel 21 CFR 178.3570, 178.3620 en /of die algemeen als veilig worden beschouwd (US 21 CFR 182) voor gebruik in smeermiddelen voor levensmiddelen.
Om te voldoen aan de vereisten van US 21 CFR 178.3570, moet contact met voedsel waar mogelijk worden vermeden. In geval van incidenteel contact met levensmiddelen mag de concentratie van dit product in het voedsel niet hoger zijn dan 10 delen per miljoen (10 mg /kg voedingsmiddel).
Op locaties en /of in toepassingen waar de lokale wetgeving geen maximale concentratiegrenzen specificeert, wordt aanbevolen dat dezelfde limiet van 10 ppm wordt aangehouden, omdat tot deze concentratie Cassida Grease EPS 2 geen ongewenste smaak, geur of kleur zal geven voedsel, noch nadelige gezondheidseffecten veroorzaken.
Gebruik, in overeenstemming met goede productiepraktijken, alleen de hoeveelheid die nodig is om correcte smering te bereiken en neem gepaste corrigerende maatregelen als overmatig incidenteel contact met voedsel wordt gedetecteerd.

Bescherm het milieu

Breng gebruikte smeermiddelen en lege verpakkingen naar een erkend verzamelpunt. Niet afvoeren in riolen, grond of water.

Gezondheid & Veiligheid

Gebaseerd op beschikbare informatie, is het onwaarschijnlijk dat Cassida Grease EPS 2 een significant gevaar voor de gezondheid of veiligheid oplevert wanneer het op de juiste manier wordt gebruikt in de aanbevolen toepassing en goede normen voor industriële en persoonlijke hygiëne worden onderhouden. Zoals voor alle vetten, dient langdurig of herhaald contact met de huid te worden vermeden. Raadpleeg voor meer informatie het juiste Materiaalveiligheidsinformatieblad
& nbsp;

Omgaan & opslag

Alle smeermiddelen voor levensmiddelen moeten gescheiden van andere smeermiddelen, chemische stoffen en levensmiddelen en uit direct zonlicht of andere hittebronnen worden opgeslagen. Bewaren tussen 0 & graden; C en 40 & graden; C. Op voorwaarde dat het product onder deze omstandigheden is bewaard, raden wij aan het product binnen 3 jaar na productiedatum te gebruiken. Accepteer voor gebruik nieuwe Cassida Grease EPS 2 alleen als de verzegeling van de fabrikant intact is. Zorg ervoor dat het gebied rond de sluiting schoon is voordat u het pakket opent. Het wordt aanbevolen om het te reinigen met drinkwater en vervolgens te drogen met een schone doek voor het openen. Noteer de datum waarop de verzegeling werd verbroken. Om productverontreiniging te voorkomen, dient u de verpakking altijd na gebruik te sluiten. Bij het openen van een verpakking moet het product binnen 2 jaar (of binnen 3 jaar na productiedatum, afhankelijk van wat het vroegst is) worden gebruikt.

Als u vragen hebt, neem dan contact op met de Technische Helpdesk van OlieOnline

Technische gegevens van Cassida Grease EPS 2

Cassida Grease EPS 2

 

00

1

2

Eigenschappen

Test methode

 

 

 

NSF Registration No.

 

119105

119106

92546

Uiterlijk

 

Wit

Type indikker

 

Aluminium complex

Werk penetratie at 25°C      1/ mm

10

ISO 2137

400 - 430

310 - 340

265 - 295

NLGI getal

DIN 51818

00

1

2

Kin. Visc. (basis olie) bij 40°C        mm2/s

ISO 3104

220

220

220

Kin. Visc. (basis olie) bij 100°C  mm2/s

ISO 3104

25

25

25

Dropping Point  °C

ISO 2176

>200

>240

> 240

Fuchs Cassida EPS is een universeel toepasbaar synthetisch vet met 'EP'-eigenschappen van hoge kwaliteit dat wordt aanbevolen voor de smering van machines in gebruik in de voedingsmiddelen-, de landbouwproducten verwerkende en de farmaceutische industrie zoals zuivelfabrieken, bakkerijen, chocoladeindustrie, suiker- en zoetwarenindustrie, brouwerijen enzovoorts. Bij dergelijke machines kan een direct contact tussen de te smeren onderdelen en de daarmee geproduceerde voedingsmiddelen dikwijls niet worden vermeden. Voorbeelden van mogelijke toepassing zijn glijlagers of zwaar belaste wentellagers draaiend met een lage tot gemiddelde omtreksnelheid, scharnieren en geleidingen. Fuchs Cassida EPS 2 wordt aanbevolen voor de hierboven genoemde toepassingen wanneer smering plaats vindt met behulp van een handvetspuit. Fuchs Cassida EPS 1 wordt aanbevolen voor de hierboven genoemde toepassingen wanneer een centraal vetsmeersysteem wordt toegepast dat niet in staat is om een NLGI 2 vet te verpompen. Fuchs Cassida EPS 00 is speciaal bestemd voor de smering van tandwieloverbrengingen in niet geheel oliedichte omkastingen en voor de smering van onderdelen die door middel van een centraal vetsmeersysteem worden gesmeerd. Fuchs Cassida EPS is bruikbaar over een breed temperatuurgebied. Afhankelijk van de stijfheid (NLGI getal) kunnen de volgende grenzen worden aangehouden: NLGI 00: -45 C - +100 C (piektemperatuur tot 120 C) NLGI 1: -40 C - +120 C (piektemperatuur tot 140 C) NLGI 2: -35 C - +120 C (piektemperatuur tot 140 C) Cassida Grease EPS 2 is gebaseerd op een aluminium complex verdikkingsmiddel, synthetische vloeistoffen en geselecteerde additieven gekozen op basis van hun vermogen om te voldoen aan de strenge eisen van het voedsel & drankenindustrie.

+ incidenteel contact met voedingsmiddelen toegestaan + uitstekende bescherming tegen slijtage en corrosie + zeer goed waterbestendig + verlenging van nasmeerintervallen mogelijk

FAQ

Vragen van klanten

Stel een vraag

Er zijn nog geen vragen gesteld


Additional Information

Overige informatie

MerkFuchs
ACEA DIN ISO OEMFDA 178.3620, FDA 21 CFR 178.59, FDA 21 CFR 182, FDA CFR 178.3570
OEM ApprovalNee

Reviews

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

LE Spezialfett Synt EP 2 - Voedselveilig NSF H1

LE Spezialfett Synt EP 2 - Voedselveilig NSF H1

Excl. BTW: € 67,31 Incl. BTW: € 81,45