KENNIS is onze kracht!
Wij hebben de passie & kennis
voor techniek en smeermiddelen
 

KOSTENBESPARING:
Minder leveranciers: alle kwaliteitsmerken
Vanaf 2x 200L zakt de prijs automatisch!
 

LEVERINGEN:
+1800 smeermiddelen
97% binnen 2 dagen geleverd
 

Mobil SHC Cibus 46

Uw pallet voordeel: vanaf 2 vaten
(200 L zelfde product, prijs verlaagt automatisch)
Aantal Grootte Literprijs ex. BTW Prijs ex. BTW Prijs incl. BTW
- + 208 Liter 0,00 1725,86 0,00
- + 20 Liter 0,00 179,65 0,00

Vanaf 150 kilo gratis verstuurd

Totaal
0,00

Mobil SHC Cibus 46

High performance NSF H1 geregistreerde smeermiddelen

Smeermiddelen voor voedingsmiddelenapparatuur. Cibus 46 van Mobil is een synthetisch voedselveiligsmeermiddel NSF H1 geregistreerd, bedoeld voor hydrauliek-, compressor, lager- en circulatiesystemen.

Belangrijkste toepassingen van Mobil SHC Cibus 46 zijn:

+ Mobil SHC Cibus 32, 46 en 68 zijn high performance vloeistoffen en zijn bedoeld voor

 • hydraulische,
 • circulatie-,
 • compressor- en
 • vacuümpompen.

Uitsluitend incidenteel contact met voedingsmiddelenconform FDA 21CFR 178.3570
De smeermiddelen van de Mobil SHC Cibus reeks zijn geregistreerd volgens de eisen van NSF H1 voor incidenteel contact met voedingsmiddelen, wat een beperking inhoudt van 10 ppm olie in voedingsmiddelen volgens FDA 21CFR 178.3570. Gebruik als smeermiddel in direct contact met voedingsmiddelen is verboden.

Product Description

Details

Produktbeschrijving Mobil SHC Cibus 46

De Mobil SHC Cibus 46 smeermiddelen zijn uitstekend presterende hydraulische, compressor-, tandwiel- en lageroliën ontwikkeld voor een uitstekende bescherming van de apparatuur, lange levensduur van de olie en een probleemloze werking in de verwerkings- en verpakkingsindustrie van voedsel en dranken. Deze oliën zijn geformuleerd met FDA en NSF geregistreerde basisvloeistoffen en additieven op koolwaterstofbasis. Dankzij de combinatie van de natuurlijk hoge viscositeitsindex en het gepatenteerde additievensysteem, levert de Mobil SHC Cibus 46 smeermiddelen uitstekende prestaties in een breed scala toepassingen bij hoge en lage temperaturen, onder hoge belasting en toepassingen die veel afgespoeld worden en presteren veel beter dan doorsnee minerale oliën.

Mobil SHC Cibus 46 smeermiddelen zijn NSF H1 geregistreerde smeermiddelen en voldoen ook aan Titel 21 CFR 178.3570 van de Amerikaanse Inspectiedienst voor Voeding en Geneesmiddelen (Food en Drug Administration) voor smeermiddelen met incidenteel voedselcontact en zijn goedgekeurd door de Canadese voedselinspectiedienst (Food Inspection Agency) voor gebruik in voedselverwerkingsfaciliteiten. Mobil SHC Cibus smeermiddelen worden bovendien vervaardigd in faciliteiten die ingevolge de vereisten van ISO 22000 gecertificeerd zijn en die ook voldoen aan de vereisten van ISO 21469 teneinde te verzekeren dat het hoogste integriteitsniveau voor producten behouden blijft. Cibus 46 smeermiddelen zijn ook geschikt voor de bereiding van koosjer en halal voedingsmiddelen conform de diverse geloofsovertuigingen en bieden verwerkingsingenieurs maximale flexibiliteit in de bedrijfsvoering. De producten hebben een lichte kleur, hebben geen sterke geur en zijn geformuleerd zonder dierlijke grondstoffen en allergenen afkomstig van noten, tarwe of gluten.

De Mobil SHC Cibus 46 hebben lage interne wrijvingswaarden, dankzij de moleculaire structuur van de gebruikte basisoliën. Dit resulteert in lage vloeistofwrijving in de belastingszone van niet conforme oppervlakken. Lage vloeistofwrijving zorgt voor lagere bedrijfstemperaturen en een betere apparatuurefficiëntie, wat mogelijk in een lager energieverbruik resulteert. De zorgvuldig samengestelde producten dragen ook bij tot een langere levensduur van de machineonderdelen en maken een rendabeler apparatuurontwerp mogelijk. Het in deze oliën gebruikte additieven systeem is geselecteerd voor een goede bescherming tegen slijtage, uitstekende oxidatiestabiliteit, bescherming tegen roest en corrosie - zelfs in vochtige omgevingen - en goede reinheid van het systeem. De Mobil SHC Cibus 46 oliën is ook verdraagzaam met afdichtings- en andere constructiematerialen die toegepast worden in apparatuur die normaal gesproken gesmeerd wordt met minerale oliën.

De Mobil SHC Cibus 46 oliën zijn geschikt voor gebruik als hydraulische, tandwiel-, lager- en circulatieoliën in alle onderdelen van voedingsmiddelen verwerkende fabrieken en kunnen deel uitmaken van een HACCP programma. De producten voldoen aan de strengste prestatie-eisen van diverse onderdelenfabrikanten die met verschillende multi-metallurgie ontwerpen werken, die bijdragen tot een doeltreffende smering van een enkele product32. Omdat ze productiviteit en NSF H1 registratievoordelen bieden, kunnen de Mobil SHC Cibus producten zowel boven als onder de verwerkingslijn worden gebruikt om zo de voorraadkosten te reduceren en het risico te beperken dat niet H1 geregistreerde smeermiddelen worden toegepast op locaties waar een groot risico op verontreiniging bestaat. Dankzij de uitstekende tractiecoëfficiënt hebben de Mobil SHC Cibus 46 smeermiddelen aangetoond dat zij het vermogen hebben om enorme energiebesparingen te bieden — 3,6% in transmissietoepassingen en 3,5% in hydraulische toepassingen — vergeleken met conventionele oliën in statistisch gevalideerde veld- en laboratoriumonderzoeken

Belangrijkste toepassingen Mobil SHC Cibus 46 zijn:

 • De smeermiddelen van de Mobil SHC Cibus 46 zijn aanbevolen voor gebruik in uiteenlopende hydraulische, compressor-, tandwiel- en lagertoepassingen in de voedingsmiddelen en drank verwerkende en verpakkende industrie en ook de farmaceutische sector. 
 • Mobil SHC Cibus 46 zijn doeltreffend in talrijke toepassingen, ook bij hoge onderhoudskosten voor het vervangen van onderdelen, het reinigen van systemen en het verversen van smeermiddelen.
 • Mobil SHC Cibus 46, 46 en 68 zijn high performance vloeistoffen en zijn bedoeld voor hydraulische, circulatie-, compressor- en vacuümpompen.                                                                              
 • Uitsluitend incidenteel contact met voedingsmiddelenconform FDA 21CFR 178.3570 De smeermiddelen van de Mobil SHC Cibus 46 zijn geregistreerd volgens de eisen van NSF H1 voor incidenteel contact met voedingsmiddelen, wat een beperking inhoudt van 10 ppm olie in voedingsmiddelen volgens FDA 21CFR 178.3570.
 • Gebruik als smeermiddel in direct contact met voedingsmiddelen is verboden.
   

Eigenschappen en Voordelen van Mobil SHC Cibus 46

De Mobil SHC 32 smeermiddelen worden wereldwijd erkend en gewaardeerd vanwege hun innovatieve en uitstekende prestaties. Deze producten met een moleculair ontwerp zijn gebaseerd op synthetische materialen en symboliseren het niet aflatend streven naar de inzet van geavanceerde technologie om uitstekende smeermiddelen te kunnen leveren.
Een belangrijk voordeel is het vermogen tot verbeterde efficiëntie in vergelijking met minerale oliën. De Mobil SHC Cibus 46 heeft de volgende eigenschappen en verbeteringen.


Eigenschappen
Voordelen en mogelijke pluspunten
NSF H1 geregistreerde smeermiddelen Geschikt voor gebruik in toepassingen voor verpakkingen en verwerkingsmethoden voor voedingsmiddelen en dranken.
Vervaardigd in faciliteiten die gecertificeerd zijn volgens ISO 22000 en geregistreerd zijn volgens ISO 21469 Integriteit product is verzekerd via onafhankelijke verificatie.
Hoge viscositeitindex Behoudt viscositeit en filmdikte aan hoge temperaturen wat bijdraagt tot het beschermen van de apparatuur.
  Uitzonderlijke prestaties bij lage temperaturen, inclusief een laag energieverbruik bij het opstarten.
Bestand tegen hoge belasting Draagt bij tot bescherming van het materiaal en een langere levensduur.
  Vermindert onverwachte stilstand en laat langere onderhoudsintervallen toe.
Goede verdraagzaamheid met afdichtingen Bevordert minder kans op olielekkage
Uitstekende oxidatieve stabiliteit Zorgt voor een lange levensduur van de olie en bevordert verlenging levensduur apparatuur
Uitmuntende waterscheiding en goede
corrosiebescherming
Bevordert preventie van corrosie van het interne systeem, zelfs in aanwezigheid van
grote hoeveelheden water
  Behoud smeringsprestaties, zelfs na reinigen met hoge druk
Voldoet aan een breed scala apparatuureisen Multiservice toepassingen – één product in plaats van meerdere.
  Bevordert minder benodigde voorraad en minder kans dat verkeerde producten
worden gebruikt
Lage interne wrijvingswaarde Reduceert de algemene wrijving en kan de doeltreffendheid van glijdende
mechanismen verbeteren, wat mogelijk tot een lager energieverbruik en lagere
bedrijfstemperaturen kan leiden.

 

Specificaties, goedkeuringen en aanbevelingen  Mobil SHC Cibus 46

DIN 51506: 1985-09 Koosjer  
DIN 51524-2: 2006-09 NSF H1  
FDA 21 CFR 178.3570 NSF Registratienummer 141500  
Halal  

Vragen? Neem contact op met de Technische Specialisten van OlieOnline


Gezondheid, veiligheid en milieu-informatie Mobil SHC Cibus 46

Gezondheid en veiligheid

Mobil SHC Cibus 46 raadpleeg voor aanvullende veiligheids- en gezondheidsinformatie het betreffende productveiligheidsinformatieblad.

Bescherm het milieu

Breng gebruikte Mobil SHC Cibus 46 naar een geautoriseerd verzamelpunt. Gooi ze niet in de riolering, in de grond of in het afvalwater. 

Aanbevelingen voor behandeling en opslag

Aanbevolen wordt Mobil SHC Cibus 46 smeermiddelen binnen en uit de buurt van andere niet NSF H1 smeermiddelen op te slaan. Onder ideale omstandigheden gebeurt de opslag op een duidelijk aangegeven, aparte, voorbehouden plaats binnen. Sla geen vaten en emmers op boven of onder andere niet NSF H1 smeermiddelen. 

Nieuwe verpakkingen mogen geen schade vertonen of een gebroken zegel hebben.

Noteer de leverdatum, het partijnummer en de vervaldatum. Noteer de datum waarop het zegel voor het eerst werd verbroken en gebruik de inhoud tijdig door de voorraad op gepaste wijze te roteren. Sluit alle verpakkingsopeningen na gebruik. Doe geen ongebruikte olie terug in de verpakking. Gebruik voor intern transport eigen apparatuur met duidelijke opschriften. Voorzie de machines waar nodig van opschriften met de naam van het juiste NSF H1 smeermiddel.

Veranderen van smeermiddel

Hoewel de Mobil SHC Cibus 46 fysiek verdraagzaam kan zijn met andere NSF H1 of niet NSF H1 geregistreerde producten op basis van minerale oliën, kan vermenging afbreuk doen aan de werking en de registratiestatus. Voor maximale prestatievoordelen en om te voldoen aan de H1 registratie, wordt daarom aanbevolen het systeem grondig te reinigen en uit te spoelen alvorens het over te schakelen van niet H1 smeermiddel op de Mobil SHC Cibus 46, of zelfs voor compleet nieuwe apparatuur.
 

Analysecijfers en fysische eigenschappen Mobil SHC Cibus 46

Mobil SHC Cibus 46
 
ISO-VG klasse 32
Viscositeit, ASTM D 445  
cSt bij 40 °C 30,7
cSt bij 100 °C 5,8
Viscositeitindex, ASTM D 2270 134
Dichtheid bij 15,6 °C, ASTM D 4052 0,843
Kopercorrosie, ASTM D 130 1B
Roestbescherming proc. A, ASTM D 665 Geslaagd
Stolpunt, °C, ASTM D 97 ‹-51
Vlampunt, °C, ASTM D 92 244
FZG, DIN 51 354, faaltrap >12

FAQ

Vragen van klanten

Stel een vraag

Er zijn nog geen vragen gesteld


Additional Information

Overige informatie

Merk Mobil
ACEA DIN ISO OEM FDA 21 CFR 178.3570
OEM Approval cincinnati, eaton

Word ook blij van ons
Wij hebben de kennis van en passie voor techniek en smeermiddelen. Van onze kennis en kunde gaat u blij worden!

Lagere prijs
Bestel meer 2x 200L of meer en uw prijs zakt automatisch!

>150 kilo Gratis geleverd
in de hele Benelux,
België BTW vrij voor zakelijke klanten