KENNIS is onze kracht!
Wij hebben de passie & kennis
voor techniek en smeermiddelen

KOSTENBESPARING:
Minder leveranciers: alle kwaliteitsmerken

LEVERINGEN:
Waarom is er een tekort aan smeerolie?
97% binnen 2 dagen geleverd
(mits op voorraad)

 

Mobiltherm

Mobiltherm is een vooraanstaand product in de wereld van warmtetransferoliën ook wel warmteoverdracht olie genoemd. Mobiltherm wordt in het algemeen erkend vanwege zijn uitstekende prestaties en betrouwbaarheid in industriële toepassingen.

2 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

 • Mobil MOBILTHERM 603

  Mobil MOBILTHERM 603

  Warmtetransferoliën

  Toepassingen Mobil MOBILTHERM 603

  Aanbevolen door ExxonMobil voor gebruik in:

  Atmosferische en turbogeladen dieselmotoren van Europese, Japanse en Amerikaanse fabrikanten

  Wegtransport van lichte en zware vrachtwagens

  Industrieën buiten de weg, waaronder mijnbouw, bouw, steengroeven en landbouw

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 104,25 Incl. BTW: € 126,14

 • Mobil THERM 605

  Mobiltherm 605

  Warmteoverdrachtoliën

  Toepassing Mobiltherm 605

  Toepassingsoverweging: Mobiltherm warmteoverdrachtoliën dienen niet gemengd te worden met andere oliën, want dit zal de uitstekende thermische- en oxidatie stabiliteit in het gedrang kunnen brengen, hetgeen kan resulteren in een wijziging in andere eigenschappen en bemoeilijkt analyses voor de bepaling van de bruikbare levensduur van de olie. Indien de olie boven de aanbevolen werktemperatuur wordt gebruikt, kan zich een gasbel vormen, tenzij de installatie ontworpen is om bij hogere temperatuur te werken, door het onder druk houden met een inert gas zoals stikstof.

  Bij een hogere temperatuur wordt de levensduur van de olie verkort, omdat de thermische afbraak aanzienlijk toeneemt terwijl de temperaturen boven de aanbevolen grens stijgen. In een goed ontworpen installatie moet de temperatuur van de oliefilm in het verwarmingselement ongeveer 15°C tot 30°C boven de bulkolie temperatuur worden gehouden. Een hogere temperatuur zal de levensduur van de olie verkorten en er kan slibvorming en cokesvorming optreden die de warmteoverdracht kan belemmeren. Zoals met andere minerale oliën mogen Mobiltherm warmteoverdrachtoliën enkel gebruikt worden in installaties voorzien van een circulatiepomp.

  Systemen waar enkel convectie de verplaatsing van de olie verzorgt, geven onvoldoende stroming om lokale oververhitting tegen te gaan, met een snelle ontaarding van de olie tot gevolg. Verder worden deze oliën niet aanbevolen voor gebruik in open installaties waar warme olie in direct contact met lucht staat. Indien ze lekken of verstuiven via openingen, kan warme Mobiltherm spontaan gaan ontbranden.

  De Mobiltherm 600 serie kan in open en gesloten systemen gebruikt worden indien de temperatuur van de bulkolie overeenkomt met de volgende tabel. Mobiltherm 603: Gesloten systemen (tot 285º C), Open systemen (tot 150º C). Mobiltherm 605: Gesloten systemen (tot 315º C), Open systemen (tot 180º C). Mobiltherm 610: Openen systemen (tot 250°C). Mobiltherm 611: Openen systemen (tot 275°C)

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 117,12 Incl. BTW: € 141,72

2 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Mobiltherm Warmtetransfer Olie: Uitstekende Prestaties voor Industriële Warmtewisselaars

Mobiltherm is een vooraanstaand merk in de wereld van warmtetransferoliën en wordt algemeen erkend vanwege zijn uitstekende prestaties en betrouwbaarheid in industriële toepassingen. Deze warmtetransferoliën zijn speciaal ontworpen om warmte efficiënt over te dragen in een breed scala aan systemen, waaronder warmtewisselaars, verwarmingsinstallaties en koelsystemen. Laten we dieper ingaan op de eigenschappen en voordelen van Mobiltherm warmtetransfer olie.

Eigenschappen van Mobiltherm Warmtetransfer Olie

 1. Hoge Thermische Stabiliteit: Mobiltherm warmtetransfer oliën zijn ontworpen om onder hoge temperaturen te werken zonder thermische degradatie, wat zorgt voor langdurige prestaties en betrouwbaarheid van het systeem.

 2. Uitstekende Warmteoverdracht: Door hun geoptimaliseerde formulering zorgen Mobiltherm oliën voor efficiënte warmteoverdracht, wat resulteert in een betere energie-efficiëntie van het systeem.

 3. Minimale Slijtage: De oliën bieden ook uitstekende bescherming tegen slijtage van pompen, wat de levensduur van warmtewisselaars en andere componenten verlengt.

 4. Compatibiliteit: Mobiltherm warmtetransfer oliën zijn compatibel met een breed scala aan materialen die worden gebruikt in warmtewisselaars en systemen, waardoor ze veelzijdig inzetbaar zijn.

 5. Weerstand tegen Oxidatie: Ze hebben een hoge weerstand tegen oxidatie, waardoor de vorming van afzettingen en slib wordt geminimaliseerd, wat de efficiëntie van het systeem op lange termijn handhaaft.

Voordelen van Mobiltherm Warmtetransfer Olie

 • Verhoogde operationele efficiëntie van warmtewisselaars en verwarmingssystemen.
 • Langere levensduur van apparatuur door verminderde slijtage.
 • Minder onderhoudsvereisten dankzij de thermische stabiliteit en oxidatieweerstand.
 • Betere controle over operationele kosten door energiebesparing en verminderde uitvaltijd.

Mobiltherm warmtetransfer oliën bieden dus een uitstekende combinatie van prestaties, betrouwbaarheid en kosteneffectiviteit voor industriële toepassingen die afhankelijk zijn van efficiënte warmteoverdracht.

Vragen en Antwoorden

Welke factoren zijn belangrijk bij het kiezen van een geschikte warmtetransfer olie voor industriële toepassingen?

Bij het selecteren van een warmtetransfer olie zijn factoren zoals thermische stabiliteit, warmteoverdrachtsefficiëntie, compatibiliteit met materialen en weerstand tegen oxidatie van cruciaal belang voor optimale prestaties en betrouwbaarheid van het systeem.


  Hoe kan het gebruik van Mobiltherm warmtetransfer oliën bijdragen aan kostenbesparingen voor een industrieel bedrijf?

  Door de verbeterde operationele efficiëntie en verminderde onderhoudsvereisten kunnen bedrijven die Mobiltherm warmtetransfer oliën gebruiken kosten besparen op energieverbruik, reparaties en vervanging van apparatuur op lange termijn. Dit draagt bij aan een betere algehele winstgevendheid en concurrentievoordeel.