KENNIS is onze kracht!
Wij hebben de passie & kennis
voor techniek en smeermiddelen
 

KOSTENBESPARING:
Minder leveranciers: alle kwaliteitsmerken
Vanaf 2x 200L zakt de prijs automatisch!
 

LEVERINGEN:
Waarom is er een tekort aan smeerolie?
97% binnen 2 dagen geleverd
(mits op voorraad)

 

Motorolie verversen

Motorolie verversen is echt veel makkelijker dan u zou denken. Het mooie is het bespaart u geld. Uw motor wordt schoner, gaat rustiger lopen en bespaart brandstof. Een oude motorolie of een van slechte kwaliteit geeft u een hoger verbruik en op termijn meer motorslijtage. Bovendien rekent de garage een hoge prijs voor de motorolie en stopt er niet altijd een goede kwaliteit in! Daarom raden wij aan om aandacht te geven aan uw motorolie niveau en aan de juiste kwailiteit motorolie voordat een lampje op uw dashboard gaat branden.


Wat heeft u nodig:   Motorolie verversen 
• Kwaliteit motorolie, heel belangrijk klik op het plaatje links voor advies
• Olie opvangbak niet hoog maar met minimaal 6 liter inhoud
• Schone en niet pluizerige doek
• Olie-trechter
• Eventueel een nieuw oliefilter
• Sleutel voor de carterplug en een sleutel voor uw oliefilter
 
   
Veiligheid & milieu  
Plaats de auto horizontaal en laat de motor afkoelen. Pas op dat de auto niet kan wegrijden. Als olie warm is loopt deze makkelijk weg maar deze kan echt te heet worden, denk aan uw veiligheid. Voorkom dat motorolie in het milieu kan komen.  
   
Tap olie af   
Zet de opvangbak onder de carterplug en draai de plug los. Geen punt als de plug in de bak valt. Let wel op de olie kan er met veel spatten uit kan komen een bril dragen is daarom niet overdreven. Laat de olie goed uitdruipen dit kan enkele minuten duren. Maak de carterplug schoon en draai hem weer vast.    
     

Optioneel oliefilter vervangen

 
Raadpleeg het instructieboekje en draai het oliefilter eraf met een speciale sleutel. Ook hier kan olie uitlopen wees daarop bedacht. Maak de aansluiting schoon en draai het filter met de hand vast.  
   
Motorolie afvullen  
Controleer in uw instructieboekje hoeveel olie u moet bijvullen. We adviseren een trechter te gebruiken, denk aan het milieu, verlies van olie en bedenk ook dat als u olie lekt op motordelen die warm worden het ook gaat zal gaan stinken. 
Controleer daarna het oliepeil en draai de olievuldop dicht als het niveau juist is. Start de motor 1 minuut. Controleer het oliepeil opnieuw. Als u het oliefilter vervangen heeft zal het oliepeil lager zijn vul indien nodig bij. Vul nooit af boven het maximum niveau.
 
     
Controleer    
Doet het olielampje het als u de auto op contact zet? Dooft het weer na korte tijd? 
Ruim alle materialen op en controleer of er niets onder de motorkap is blijven liggen. Voer de olie af bij uw gemeente afval depot.
   
     
Neem contact op met OlieOnline.com    
     
Bestel nu de beste synthetische motorolie    
Welke Castrol motorolie heb ik nodig