KENNIS is onze kracht!
Wij hebben de passie & kennis
voor techniek en smeermiddelen
 

KOSTENBESPARING:
Minder leveranciers: alle kwaliteitsmerken
Vanaf 2x 200L zakt de prijs automatisch!
 

LEVERINGEN:
+1800 smeermiddelen
97% binnen 2 dagen geleverd
 

OlieOnline uw voordeel:

U bespaart met onze prijzen en u met tijd!

OlieOnline: gemak en besparen

Tijd is geld dat weten we als ondernemers onder elkaar maar al te goed. Bij OlieOnline bespaart u op verschillende manieren:
 

 1. Makkelijk bestellen wanneer u er tijd voor heeft, geen bezoek van vertegenwoordigers die meer tijd vragen dan nodig is. Dit bespaart u dus veel tijd.
   
 2. Grotere bestellingen van een product en de prijs zakt automatisch, minder handelen en vollere pallets besparen tijd en geld. Die besparing is uw voordeel.
  Wel zo eerlijk
  vinden we bij OlieOnline.
   
 3. De kosten worden transparant weergegeven in de laatste pagina alles op een overzicht in een keer. 

Koop meerdere vaten en de prijs zakt automatisch!

Heeft u een grote aanvraag van meer dan 2 pallets of een zee container vol geen punt. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Kennis is onze kracht.

Ons team heeft "goud" in handen. Onze klanten weten ons te vinden voor de complexe vragen. We laten geen vraag onbeantwoord. Daarom zijn we ook trots op de expertise die we letterlijk wereldwijd hebben opgedaan.

Ook betalen is transparant

Sommige betaalopties rekenen een hoge commissie aan ons zoals PayPal en Creditcards. Wij prefereren Ideal de economische optie.

BTW vrij

Bent u in Belgie gevestigd? Vul uw BTW nummer in op de betaalpagina en uw BTW wordt verlegd.

Waarom stijgen de smeerolie prijzen?

Op dit moment hebben we een uitzonderlijke situatie dat er door de Corona maatregelen minder brandstof voor wegverkeer en luchtvaart geraffineerd hoeft te worden. Hierdoor komt er minder grondstof als basisolie beschikbaar voor smeerolie.

De basisolie markt heeft in veel mindere mate te leiden onder afnemende vraag. Er ontstaat dus een scheefgroei in vraag en aanbod, en dus een krapte op de basisolie markt. Op dit moment hebben de blenders (de locale olie "merken") daar het meeste last van omdat zij alles op de markt moeten kopen. Ook de wereldwijd bekende merken krijgen hier in meer of mindere mate last van. Deze situatie zal nog geruime tijd aanhouden en kan dus niet ‘tijdelijk’ opgevangen worden en drijft de prijs in korte tijd vrij extreem op.

Een andere reden waarom de smeerolie prijs stijgt is dat er ook bij het raffinage proces ook grondstof voor smeerolie additieven verkregen wordt en ook hiervoor geldt dat deze dus minder beschikbaar zijn.

Waarom ontstaat er een tekort aan smeermiddelen?

Vanwege de lagere raffinage voor brandstoffen komen er dus ook te korten voor smeerolie. Dat betekend dus dat beschikbaarheid van smeermiddelen steeds kritischer wordt. Bij olieonline kennen we de markt als geen ander en kennen we vele wegen naar Rome. Wij doen er dus alles aan u een goed alternatief aan te bieden moest dat nodig zijn. Kennis is onze kracht!