KENNIS is onze kracht!
Wij hebben de passie & kennis
voor techniek en smeermiddelen
 

KOSTENBESPARING:
Minder leveranciers: alle kwaliteitsmerken
Vanaf 2x 200L zakt de prijs automatisch!
 

LEVERINGEN:
+1800 smeermiddelen
97% binnen 2 dagen geleverd
 

Shell Gadus S3 T100 2

Uw pallet voordeel: vanaf 2 vaten
(200 L zelfde product, prijs verlaagt automatisch)
Aantal Grootte Literprijs ex. BTW Prijs ex. BTW Prijs incl. BTW
- + 180 Kilo 0,00 2063,70 0,00
- + 18 Kilo 0,00 275,51 0,00
- + 12x 0.4Kg Vetpatronen 0,00 88,45 0,00

Vanaf 150 kilo gratis verstuurd

Totaal
0,00

VET MET LANGE STANDTIJD VOOR LAGERS ONDER NORMALE BELASTING BLOOTGESTELD AAN HOGE TEMPERATUUR

  • + uitstekende levensduur bij hoge temperatuur
  • + uitstekende mechanische stabiliteit bij hoge temperatuur
  • + geringe scheiding indikker, olie
  • + zeer goed bestand tegen uitwassing
  • + zeer goede bescherming tegen corrosie
  • + goede bescherming tegen het vals Brinell-effect
     
Let op! Prijs zakt automatisch bij grotere hoeveelheden.

TOEPASSING

Shell Gadus S3 T100 is een smeervet dat speciaal wordt aanbevolen voor de smering van lagers werkend bij hoge temperatuur, vooral wanneer lagerlevensduur en verlenging van nasmeerintervallen essentie_le factoren zijn. Voorbeelden hiervan zijn te vinden bij de glasfabricage, in de papier-, cementen de staalindustrie evenals in de chemische industrie, waar lagers zich kunnen bevinden in de buurt van ovens en waar slechts op onregelmatige tijdstippen kan worden nagesmeerd (lagers van elektromotoren, ventilatorlagers...).

Shell Gadus S3 T100 wordt eveneens aanbevolen voor precisietoepassingen (robots, wapens, medische apparatuur) waar een grote mate van constantheid van de prestaties van het vet over de tijd noodzakelijk is. Dit is gerealiseerd door de zeer geringe neiging tot 'bloeden' van het vet en door het gebruik van een praktisch niet kapot te krijgen indikker.

Shell Gadus S3 T100 is inzetbaar over een temperatuurgebied dat loopt van -20 C tot +150 C en tot maximaal +180 C mits aanpassing van de frequentie waarmee het vet wordt aangevuld.

Product Description

Details

EIGENSCHAPPEN

In tegenstelling tot conventionele vetten waar de eigenschappen dikwijls kunstmatig worden verkregen door het gebruik van speciale additieven, zijn deze bij moderne polyurea vetten zoals Shell Gadus S3 T100 van nature aanwezig. De indikker van dit vet verhoogt de consistentie bij lage afschuiving en hoge temperatuur, wat tot gevolg heeft dat de vetlekkage zeer sterk beperkt wordt. In die omstandigheden blijft het vet op zijn plaats in het lager en zorgt voor optimale smering zelfs wanneer er zich trillingen voordoen.

Dankzij de aan de di-urea indikker inherente eigenschappen (bijzonder zichtbaar stromingsgedrag, zeer goede hechting aan metaaloppervlakken), treedt het grenssmeringsregime (contact metaal-metaal) op onder zwaardere omstandigheden dan bij het gebruik van een klassiek vet met een basisolie van vergelijkbare viscositeit. Hierdoor biedt Shell Gadus S3 T100, ondanks het feit dat het niet speciaal is ontworpen voor zeer hoge belasting, verrassend goede prestaties op het gebied van slijtagebescherming.

Shell Gadus S3 T100 beschikt over een speciale antioxidant die het vet in staat stelt bij ver uit elkaar liggende onderhoudsbeurten weerstand te bieden aan thermische belastingen zonder afzettingen te vormen. De di-urea indikker beschikt, in tegenstelling tot indikkers van het complexe zeepof kleitype zoals die worden gebruikt in de meeste vetten die geschikt zijn voor hoge temperatuur, over een hoge natuurlijke oxidatiestabiliteit en een zeer hoog druppelpunt. Zijn prestaties kunnen dan bij hoge temperaturen beter zijn dan deze van synthetische vetten van het PAO type met complexe lithiumindikker.

De gebruikte basisolie beschikt over een geringe vluchtigheid en een uitstekende oxidatiestabiliteit. Dit draagt aanzienlijk bij tot het verhogen van de standtijd van het vet bij hoge temperatuur en daardoor tot het verminderen van de onderhoudskosten. De zeer goede bescherming tegen corrosie en de waterbestendigheid zijn eveneens het gevolg van de natuurlijke hechtende eigenschappen van de indikker aan metaaloppervlakken waarbij de weerstand tegen uitwassen van het vet door water zeer hoog is.

Shell Gadus S3 T100 kan worden gebruikt in centrale smeersystemen die een NLGI 2 vet kunnen verpompen.

SAMENSTELLING

Shell Gadus S3 T100 is een 'high tech' vet samengesteld uit een di-urea indikker en een mengsel van basisoliën met hoge viscositeitsindex. Bovendien zijn zeer zorgvuldig geselecteerde additieven met antioxidante en anticorrosieve werking toegevoegd om het prestatieniveau te optimaliseren.

FAQ

Vragen van klanten

Stel een vraag

Er zijn nog geen vragen gesteld


Additional Information

Overige informatie

Merk Shell
ACEA DIN ISO OEM Nee
OEM Approval Nee

Word ook blij van ons
Wij hebben de kennis van en passie voor techniek en smeermiddelen. Van onze kennis en kunde gaat u blij worden!

Lagere prijs
Bestel meer 2x 200L of meer en uw prijs zakt automatisch!

>150 kilo Gratis geleverd
in de hele Benelux,
België BTW vrij voor zakelijke klanten