KENNIS is onze kracht!
Wij hebben de passie & kennis
voor techniek en smeermiddelen
 

KOSTENBESPARING:
Minder leveranciers: alle kwaliteitsmerken
Vanaf 2x 200L zakt de prijs automatisch!
 

LEVERINGEN:
+1800 smeermiddelen
97% binnen 2 dagen geleverd
 

Shell Rimula R4

Shell Rimula R4

Rimula R4 maakt gebruik van de nieuwste generatie technologie aanzienlijk verbeterde weerstand bieden tegen slijtage, afzettingen en oxidatie. Shell Rimula R4 biedt het gemak van één olie die geschikt is als een uitgebreide reeks motoren leeftijden en voertuigtypes.

Gebruikt in een breed scala aan motoren, zoals tractoren, bouwmachines, schepen, Euro 5 vrachtwagens (R4L) en andere zware dieselmotoren.

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

 • Shell Rimula R4 L 15W40

  Shell Rimula R4 L 15W-40 low SAPS

  Voor Zware Diesel Motoren oa CAT Scania Iveco MAN Mercedes Volvo

  Belangrijkste toepassingen van Shell Rimula R4L 15W-40 zijn:

  • Off-Highway toepassingen
  • Voor zwaarbelaste Heavy diesel motoren
  • Geschikt voor DPF en Katalysatoren

  Rimula R4L 15W40 bespaart in onderhoudskosten door langere standtijden roetfilters en katalysatoren. Bekijk onder aan deze pagina alle goedkeuringen van Rimula R4 L 15W-40

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 23,80 Incl. BTW: € 28,80

 • Shell Rimula R4 X 15W40

  Shell Rimula R4 X 15W-40

  Motorolie voor zware dieselmotoren

  Belangrijkste toepassingen van Shell Rimula R4 X 15W-40 zijn:

  • + Zwaar belaste 'Heavy Duty' dieselmotoren
  • + Superieure technologie voor lage emissie motoren

  Shell Rimula R4 X 15W40 bevat speciaal geselecteerde additieven die ontwikkeld zijn om 3-voudige bescherming te bieden op het gebied van motor- en olielevensduur. Hierdoor worden de onderhoudskosten verminderd en neemt de betrouwbaarheid van de voertuigen toe. Shell Rimula R4 X 15W40 is geschikt voor vrijwel alle zware dieselmotoren, voor zowel wegvervoer- toepassingen als constructie-, aannemerij- en landbouwtoepassingen.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 24,44 Incl. BTW: € 29,57

 • Shell Rimula R4 Multi 10W30

  Shell Rimula R4 Multi 10W-30

  'Heavy Duty' Dieselmotorolie

  Belangrijkste toepassingen van Shell Rimula R4 Multi 10W-30 zijn:

  • + Speciaal op 'heavy duty' dieselmotoren afgestemde prestaties

  Shell Rimula R4 Multi 10W30 motorolie beschermt tegen de voortdurende veranderingen van de rijomstandigheden. Deze technologie geeft een drievoudige bescherming: lage slijtage voor een langer motorleven, voorkomen van ongewenste afzettingen voor een optimale werking van de motor en een uitstekende weerstand tegen hoge temperaturen.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 75,80 Incl. BTW: € 91,72

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Vier manieren om te profiteren van Shell Rimula R4

De invoering van Shell Rimula R4 geeft vervoerders de kans om directe voordelen te verkrijgen voor al hun voertuigen en bedrijfsvoering. Op basis van high performance groep II basisoliën, het is een van de meest geavanceerde 15W-40 olie-technologieën die beschikbaar zijn en geschikt voor vrijwel alle voertuigen.

 • 1) Betere prestaties door verbeterde slijtage en beheersing van vuil controle
 • 2) Langere levensduur van de olie door een verbeterde weerstand tegen oxidatie
 • 3) OEM's weten waarom, Shell Rimula R4 heeft een breed scala van goedkeuringen
 • 4) Rimula R4 voldoet aan de volgende generatie specificaties

Shell Rimula R4 L is geschikt voor vrijwel alle on-highway vrachtwagen, bus en coach toepassingen inclusief Euro 3,4 en 5 toepassingen (Shell Rimula R4 L). Shell Rimula R4 en levert uitstekende oplossing voor het smeren van lichte dieselmotor aangedreven bedrijfsvoertuigen, in het bijzonder die voorzien van roetfilter (Rimula R4 L).

Shell Rimula R4 voldoet aan toonaangevende land- en bouwmachines / motor fabrikanten zoals Caterpillar, Cummins, Deutz en MTU.

Extra leven

Shell Rimula R4 L is geformuleerd om een uitzonderlijke weerstand tegen afbraak door warmte en mechanische belasting te geven.

Extra weerstand tegen warmte: de actie krachtige anti-oxidanten in Shell Helix Ultra R4 L worden verder versterkt door het gebruik van hoogwaardige groep II basisoliën verhoogde resistentie tegen afbraak te verschaffen door warmte vergeleken met eerdere generatie oliën (bijvoorbeeld API CI-4 / ACEA E7). 

Extra Stressbestendigheid : Evenals bij andere Shell top-tier zware motoroliën, Shell Rimula R4 L maakt gebruik van zeer stabiele viscositeitsmodificatoren. Deze speciaal ontworpen moleculen die blijven werken in de zwaar belaste plaatsen van de motor, zoals kleppen en tandwielen. Wat betekent dat de olie zijn viscositeit beter behoudt dan veel andere oliën op de markt.

Verbeterde Protection

Shell Rimula R4 levert aanzienlijk hogere slijtage en afzetting bestrijdende dan vroegere oliën.

Extra Slijtagebescherming : In de Cummins ISM motortest * Shell Rimula R4 L niet alleen passeert de eisen, maar toont duidelijk minder slijtage dan andere oliën die ook voldoen aan de eisen van de test. Shell Rimula R4 geeft significant hogere slijtagebescherming dan vroegere olie, boven de zwaar belaste eisen op vele gebieden, zoals in het Cummins ISM-test * met duidelijk minder slijtage dan andere oliën.

Vrijwel geen Sludge : Shell Rimula R4 en zijn zeer actief asloze dispergeermiddelen leveren uitzonderlijke reinheid en controle van afzettingen en is bewezen in on-snelweg testen in meer dan 25 miljoen kilometer. Bijvoorbeeld, Mercedes-Benz motoren toont nagenoeg geen sludge oliereservoirs waardoor een efficiëntere werking van de motor en lagere onderhoudskosten.