KENNIS is onze kracht!
Wij hebben de passie & kennis
voor techniek en smeermiddelen
 

KOSTENBESPARING:
Minder leveranciers: alle kwaliteitsmerken
Vanaf 2x 200L zakt de prijs automatisch!
 

LEVERINGEN:
+1800 smeermiddelen
97% binnen 2 dagen geleverd
 

Shell Tellus S2 MA 46 DIN HLVP

Uw pallet voordeel: vanaf 2 vaten
(200 L zelfde product, prijs verlaagt automatisch)
Aantal Grootte Literprijs ex. BTW Prijs ex. BTW Prijs incl. BTW
- + IBC 1000L 0,00 2450,00 0,00
- + 209 Liter 0,00 719,29 0,00
- + 20 Liter 0,00 74,88 0,00

Vanaf 150 kilo gratis verstuurd

Totaal
0,00

Shell Tellus S2 MA 46 Voorheen Shell Tellus DO 46

Industriële hydraulische olie met reinigende eigenschappen DIN HLVP

Belangrijkste toepassingen van Shell Tellus S2 MA 46 zijn:

  • + Spuitgietmachines
  • + Mobiele hydraulische systemen
  • + Draaikoppen en hydraulische regelsystemen in automatische metaalbewerkingsmachines

Shell Tellus S2 MA 46 olie zijn hoogwaardige hydraulische oliën met reinigende eigenschappen voor toepassingen waar een emulgeerbare olie wordt aanbevolen. Het gebruik van asloze antislijtage technologie biedt betrouwbare prestaties in verontreinigde toepassingen zoals bij snijoliën of wanneer reinheid of beheersing van vaste vuildeeltjes van essentieel belang is.

  • Koop 12 voor € 379,32 (€ 379,32 incl. BTW) per stuk.

Product Description

Details

Reinigende eigenschappen van Tellus S2 MA 46

De sterk reinigende eigenschappen voorkomen dat storingen op kunnen treden in hydraulische besturingen ten gevolgen van kleverige afzettingen. Vuil wordt zeer fijn verdeeld en in zweving gehouden, zelfs wanneer de smeerolie gecontamineerd wordt met synthetische metaalbewerkingvloeistoffen.

Oxidatie stabiliteit

De oxidatie stabiliteit en de weerstand tegen veroudering van Shell Tellus S2 MA 46 zijn bijzonder hoog, ook in de aanwezigheid van lucht, water en katalysatoren zoals koper. In de Turbine Oil Stability Test (TOST) doorstaat de Shell Tellus olie langdurige zware kwelling. De bevindingen van geringe verzuring & kopercorrosie en minimale afzettingen gedurende deze test, laat zich vertalen naar een lange olie standtijd en lagere onderhoudskosten.

Thermische stabiliteit

De hoge thermische stabiliteit van de speciaal geselecteerde basis oliën en additieven maakt de toepassing mogelijk in moderne en zwaar belaste hydraulische systemen, die ook dienen te werken bij hogere temperaturen. Deze weerstand tegen hogere temperaturen verminderen het risico op b.v. afzettingen wat ten goede komt van de zuiverheid van de olie en ook de Machine inzetbaarheid.

Goede filtreerbaarheid

Mede dankzij de unieke formulering is Shell Tellus S2 MA 46 goed filtreerbaar en maakt het mogelijk moderne filtertechnieken toe te passen. Ook blijft de goede filtreerbaarheid behouden bij b.v. waterbesmetting. Met het toenemende gebruik van fijnfilters in moderne hydraulische systemen is dit essentieel om minimale filterkosten te realiseren.

Goede luchtafscheiding en minale neiging tot schuimvorming

Met de juiste combinatie en dosering van additieven wordt een goede luchtafscheiding verkregen zonder afbraak te doen aan het schuimgedrag. Een goede luchtafscheiding is noodzakelijk omdat hierdoor pompcavitatie en samendrukbaarheid van het hydraulisch medium worden vermeden.

Geavanceerde slijtage bescherming

Shell heeft gekozen voor een geavanceerde technologie met betrekking tot bescherming tegen pompslijtage. Hierdoor worden zeer goede resultaten behaald met Shell Tellus S2 MA 46 in b.v. de FZG tandwielslijtage test (DIN 51354-2), de schottenpomp testen (DIN 51389-2) alsmede ook de plunjerpomp testen. In de toepassing van zware belasting in combinatie grenssmering bij lage snelheid worden eveneens zeer goede resultaten behaald zoals blijkt uit de Brugger test (DIN 51347-2). Een betere slijtage bescherming draagt bij aan een langere component levensduur. Shell Tellus S2 MA 46 voldoet aan de oliereinheid specificatie conform de DIN51524 norm. 

Lage wrijvingsweerstand

Shell Tellus S2 MA 46 bestrijdt 'stick-slip' zeer effectief en realiseert daardoor soepele bewegingen. 'Stick-slip' kan hinderlijke trillingen en lawaai tot gevolg hebben. Door de toepassing van moderne afdichtingsmaterialen in hydraulische cilinders kunnen bij lage belasting en langzame bewegingen systemen gevoeliger zijn voor 'stick-slip'.

Samenstelling

Shell Tellus S2 MA 46 is samengesteld uit eerste kwaliteit minerale basisoliën en een uniek, gepatenteerd recept van additieven.

Specificaties

  • Arburg (ISO 46)
  • Bosch Rexroth (ISO 32 & 46)
  • Mueller Weingarten (ISO 46)
  • ISO 11158 (HM)

FAQ

Vragen van klanten

Stel een vraag

Er zijn nog geen vragen gesteld


Additional Information

Overige informatie

Merk Shell
ACEA DIN ISO OEM Arburg (ISO 46), DIN 51502 HLPD, DIN 51524-2, ISO 11158 HM, ISO 6743-4, Muller Weingarten (DT55 005)
OEM Approval arburg, boschrexroth, stihl

Word ook blij van ons
Wij hebben de kennis van en passie voor techniek en smeermiddelen. Van onze kennis en kunde gaat u blij worden!

Lagere prijs
Bestel meer 2x 200L of meer en uw prijs zakt automatisch!

>150 kilo Gratis geleverd
in de hele Benelux,
België BTW vrij voor zakelijke klanten