KENNIS is onze kracht!
Wij hebben de passie & kennis
voor techniek en smeermiddelen
 

KOSTENBESPARING:
Minder leveranciers: alle kwaliteitsmerken
Vanaf 2x 200L zakt de prijs automatisch!
 

LEVERINGEN:
Waarom is er een tekort aan smeerolie?
97% binnen 2 dagen geleverd
(mits op voorraad)

 

Waarom is er een tekort aan Smeerolie?

Waarom ontstaat er een tekort aan Smeerolie?

Door de Corona pandemie is er wereldwijd minder vraag naar brandstof voor wegverkeer en vooral kerosine voor de luchtvaart. De vraag voor kerosine is 82% procent minder dan voor Corona. In het raffinage proces komt veel kerosine vrij en deze grote hoeveelheden kunnen niet opgeslagen worden dus wordt de raffinage capaciteit verlaagt. Dit betekent dat andere raffinageproducten, waaronder de grondstoffen voor productie van basisolie voor smeermiddelen, schaars zijn. Dit heeft geleid tot een wereldwijd tekort aan basisolie.

Zijn er nog meer reden waarom smeerolie producenten zo slecht uitleveren?

Onderhoudswerkzaamheden bij raffinaderijen

Veel producenten van basisolie hun in 2020 geplande onderhoud vanwege de pandemie uitgesteld. Zij liggen nu stil om kritieke onderhoudsactiviteiten uit te voeren, waardoor het wereldwijde aanbod verder wordt gereduceerd. Door de verminderde vraag naar kerosine en brandstof zijn veel raffinaderijen onderhoudswerkzaamheden gaan doen, met als gevolg dat de beschikbare capaciteit nog minder is geworden.

Strenge winter

In februari werd in de Verenigde Staten de Golfkustregio getroffen door ongekend streng en koud winterweer. Dit veroorzaakte tekorten in veel chemische producten en grondstoffen die nodig zijn voor de productie van smeermiddelenadditieven. Bovendien hebben verschillende grote leveranciers van additieven Force Majeure verklaard, nadat hun grondstoffenleveranciers een beroep hadden gedaan op overmacht vanwege de extreme weersomstandigheden. Dit heeft gevolgen voor additieven en chemicaliën voor alle categorieën smeermiddelen.

Wat betekent dat voor uw smeermiddelen bestellingen?

Hoewel we uw bestellingen automatisch bevestigen, benadrukken we dat deze tekorten helaas betekenen dat we niet alles zomaar kunnen uitleveren. De vraag is groter dan de leveringen. Momenteel worden we geconfronteerd dat bepaalde productlijnen niet meer beschikbaar zijn. Ieder dagdeel verandert de situatie op dit moment alleen nog ten nadelen. Daarom kunnen we niet alles voor zijn.

Wanneer worden smeermiddelen weer normaal uitgeleverd?

Helaas verwachten we niet dat de situatie zich zal stabiliseren vóór de tweede helft van het jaar. De verwachting van OlieOnline is dat deze situatie tot oktober dit jaar kan duren voordat we weer terug keren naar normalere levertijden.

Waarom zit u dan goed bij OlieOnline?

Wij beschikken over magazijnen en voorraden in meerdere landen. Hierdoor hebben wij toegang tot meerdere kanalen en kunnen soms zo meer voor onze klanten betekenen. Bovendien hebben we meerdere smeerolie merken zoals Castrol, Fuchs, Houghton, Mobil, Shell, Klüber, Q8 en Total. Door onze kennis en kunde kunnen we dus kijken of uw productie niet stil hoeven laten vallen doordat we wellicht een equivalent kunnen aanbieden. Uiteraard proberen we iedereen te helpen maar onze Loyale klanten gaan voor.

Onze merken hebben nog een voordeel

Naast de kwaliteit is er nog nu nog een goede reden om te kiezen voor de "echte" merken. De wereldwijd bekende merken hebben niet alleen een goede kwaliteit maar ook beter toegang tot basisolie, alle andere "merken" zijn blenders/mixers moeten wachten wat er voor hun nog beschikbaar is. Kortom naast kwaliteit een goede reden om een merk uit ons assortiment te selecteren.

Lees hier waarom smeermiddelen duurder worden.