KENNIS is onze kracht!
Wij hebben de passie & kennis
voor techniek en smeermiddelen

KOSTENBESPARING:
Minder leveranciers: alle kwaliteitsmerken

LEVERINGEN:
Waarom is er een tekort aan smeerolie?
97% binnen 2 dagen geleverd
(mits op voorraad)

 

Grease - Vet

De smeermiddelen van Mobil in deze categorie zijn allemaal soorten smeervetten. Deze worden vaak gebruikt bij toepassingen waarbij geen vloeibare olie kan worden gebruikt. Doordat de smeermiddelen voornamelijk bestaan uit verzadigde vetzuren smelt het vet pas bij hoge temperaturen.

Wilt u smeervet van Mobil kopen? Advies over het juiste smeervet is nog belangrijker dan bij smeerolie. Bij OlieOnline bent u aan het juiste adres. Let op dat u het juiste type smeervet kiest voor de toepassing, verkeerd gebruik kan namelijk zorgen voor slijtage. Heeft u een vraag of twijfelt u welke type olie u moet kopen? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of gebruik de online oliekiezer.

14 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

 • Mobil Grease XHP 222

  Mobilgrease XHP 222

  Premium lithium-complex smeervet

  Belangrijkste toepassingen van Mobilgrease XHP 222 zijn:

  • + Industriële en scheepvaarttoepassingen
  • + Chassis-componenten
  • + Landbouwmaterieel

  Mobilgrease XHP 222 Special bevat 0,75% molybdeen-disulfide, is grijs van kleur en wordt door ExxonMobil aanbevolen voor matige belasting in industriële toepassingen, chassiscomponenten en landbouwmaterieel. Verder wordt het gebruikt in fuseepennen, cardankoppelingen en vijfde wielen. Door de kleverige formule van Mobilgrease XHP 222 blijft het langer in de toepassing zitten.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 69,25 Incl. BTW: € 83,79

 • Mobil Grease Special

  Mobil Grease Special

  Vet

  Toepassing Mobil Grease Special

  Mobilgrease Special is een universeel hoog belastbaar 'automotive' smeervet voor gebruik in personenwagens, vrachtwagens, tractoren, grondverzetmachines, wegenbouwmachines, mijnbouwmachines en mobiele werktuigen. Specifieke toepassingen zijn: Wiellagers, zeker bij "vreten", of bij oscillerende en glijbewegingen. Zwaar belaste chassis componenten.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 83,46 Incl. BTW: € 100,99

 • Mobil Grease MB 2

  Mobil Grease MB 2

  Autosmeer

  Toepassing Mobil Grease MB 2

  Mobilgrease MB 2 kan worden gebruikt voor vele toepassingen in de automobielsector. Het kan worden gebruikt als een enkelvoudig universeel vet in wagenparken, landbouw- en bouwmachines waar MB pagina 267 specificatie is aanbevolen. Mobilgrease MB 2 kan ook worden gebruikt in sommige industriële toepassingen waar een niet EP-vet geschikt is. Het product heeft een snelheidslagerfactor van ongeveer 200.000DmN.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 84,45 Incl. BTW: € 102,18

 • Mobil Grease FM 222

  Mobil Grease FM 222

  Vet

  Toepassing Mobil Grease FM 222

  Mobilgrease FM 101 en FM 222 worden aanbevolen als veelzijdige smeermiddelen voor gebruik in de voedingsmiddelen- en diervoederindustrie waar producten met NSF H1 registratie vereist zijn. De voedingsindustrie omvat: Voedselverwerkende industrie, drankenindustrie, medische industrie en verpakkingsindustrie. Toepassingen omvatten: Algemeen gebruik voor smering van roterende systemen. Lagers van transportsystemen. Centrale smeersystemen (Mobilgrease FM 101). De geselecteerde basisoliën in combinatie met de uitstekende afschuifstabiliteit van de verdikkingsmiddelen resulteren in het vermogen om smering te leveren over een breed gamma snelheden, belastingen en temperaturen.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 109,45 Incl. BTW: € 132,43

 • Mobil Polyrex EM

  Mobil Polyrex EM

  Smeervet voor elektromotorlagers

  Toepassing Mobil Polyrex EM

  Mobil Polyrex EM smeervetten worden aanbevolen door vele grote lager- en elektromotorfabrikanten voor lange duursmering van kogel- en rollenlagers in elektromotoren. Mobil Polyrex EM 103 wordt meer specifiek aanbevolen voor toepassingen zoals verticaal gemonteerde lagers of heel grote motoren waar de OEM een stijvere smeervetconsistentie vereisen. Er is aangetoond dat Mobil Polyrex EM smeervetten verdraagzaam zijn met een aantal ExxonMobil lithium-complex smeervetten, evenals voor elektromotoren bedoelde concurrerende minerale polyurea producten, volgens de methodiek van ASTM D6185.

  De belangrijkste toepassingen zijn:

  • Elektromotor lagers
  • Ventilator lagers
  • Hete pomp lagers
  • Fabriek afgevulde, levensduur gesmeerde kogellagers Kogel- of rollenlagers,

  onder hoge bedrijfstemperaturen waar een lage olieafscheiding vereist is Mobil Polyrex EM voor kogel- of rollenlagers in geluidsgevoelige omgevingen

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 115,45 Incl. BTW: € 139,69

 • Vanaf: Excl. BTW: € 134,45 Incl. BTW: € 162,68

 • Mobil Polyrex EM 103

  Mobil Polyrex EM 103

  Smeervet voor elektromotorlagers

  Toepassing Mobil Polyrex EM 103

  Mobil Polyrex EM 103 smeervetten worden aanbevolen door vele grote lager- en elektromotorfabrikanten voor lange duursmering van kogel- en rollenlagers in elektromotoren. Mobil Polyrex EM 103 wordt meer specifiek aanbevolen voor toepassingen zoals verticaal gemonteerde lagers of heel grote motoren waar de OEM een stijvere smeervetconsistentie vereisen. Er is aangetoond dat Mobil Polyrex EM 103 smeervetten verdraagzaam zijn met een aantal ExxonMobil lithium-complex smeervetten, evenals voor elektromotoren bedoelde concurrerende minerale polyurea producten, volgens de methodiek van ASTM D6185. Raadpleeg uw Mobil contactpersoon indien u nadere vragen heeft over de verdraagzaamheid van de smeervetten. De belangrijkste toepassingen zijn: Elektromotor lagers Ventilator lagers Hete pomp lagers Fabriek afgevulde, levensduur gesmeerde kogellagers Kogel- of rollenlagers, onder hoge bedrijfstemperaturen waar een lage olieafscheiding vereist is Mobil Polyrex EM 103 voor kogel- of rollenlagers in geluidsgevoelige omgevingen

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 139,25 Incl. BTW: € 168,49

 • Mobil Grease XHP 322 MINE

  Mobil Grease XHP 322 MINE

  Premium lithium-complex smeervet met molybdeen-disulfide

  Toepassing Mobil Grease XHP 322 MINE

  Mobilgrease XHP 100 Mine, 320 Mine, 321 Mine en 322 Mine worden aanbevolen voor zware terrein- en mijntoepassingen voor wat betreft werkomstandigheden en waterstralen. Typische toepassingen zijn:  Bakkoppelpennen, draaipennen en zwaarbeladen chassiscomponenten. Centrale smeersystemen in zware apparatuur. Algemene smering chassis

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 140,99 Incl. BTW: € 170,60

 • Vanaf: Excl. BTW: € 169,64 Incl. BTW: € 205,26

 • Mobil Grease XHP 221

  Mobil Grease XHP 221

  Vet

  Toepassing Mobil Grease XHP 221

  Mobilgrease XHP 221 wordt door ExxonMobil aanbevolen voor gebruik in industriële en scheepvaarttoepassingen, chassiscomponenten en landbouwapparatuur. Het biedt uitstekende eigenschappen bij lage temperaturen.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 189,25 Incl. BTW: € 228,99

 • Mobil Grease FM 101

  Mobil Grease FM 101

  Vet

  Toepassing Mobil Grease FM 101

  De Mobil Glygoyle smeermiddelen worden aanbevolen voor de zwaarste omstandigheden in alle soorten glijlagers en anti-wrijving lagers en gesloten industriële tandwielkasten tot een temperatuur van 200º C van de bulkolie. Specifieke applicaties zijn: Zware krimpwalsen. Lagers in papiermachines werkzaam bij hoge temperaturen. Gesloten industriële tandwielkasten met rechte en schuine tanden of wormwieloverbrenging. Zuiger- en roterende compressoren voor aardgas, CO2 en andere procesgassen in de aardgasindustrie

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 255,24 Incl. BTW: € 308,84

 • Mobil Grease XHP 462

  Mobil Grease XHP 462

  Vet

  Toepassing Mobil Grease XHP 462

  MMobilgrease XHP 460 smeervetten worden gebruikt in een wijde reeks apparatuur, inclusief toepassingen in de industriële, automobiel- en bouwindustrie en scheepvaart. De blauwe kleur van Mobilgrease XHP 461 en 462 staat een eenvoudige verificatie van de toepassing toe. Door de de basisolie met een hoge viscositeit conform ISO VG 460 worden deze smeervetten aanbevolen voor toepassingen met een hoge belasting werkzaam bij lage tot matige snelheden, inclusief de meeste lagers in de papier-, bouw en mijnbouwindustrie, evenals terreinvoertuigen. Typische toepassingen zijn: Mobilgrease XHP 461 wordt door ExxonMobil aanbevolen voor gebruik in industriële en scheepvaarttoepassingen, chassiscomponenten en landbouwapparatuur. Het biedt uitstekende eigenschappen bij lage temperaturen. Het kan in lage snelheid, flexibele tandwielkoppelingen gebruikt worden. Mobilgrease XHP 462 wordt aanbevolen voor de smering van vilten rollagers, lagers van de natpartij en de perspartij Het is ook een goed universeel smeermiddel voor veelzijdige walstoepassingen en de industrie en de scheepvaart, chassiscomponenten en landbouwapparatuur. Mobilgrease XHP 462 Moly is versterkt met 3% molybdeen-disulfide en wordt vooral door ExxonMobil aanbevolen voor toepassingen zoals bakkoppelpennen en vijfde wielen waar molybdeen-disulfide een extra mate van bescherming biedt in omstandigheden waar glijdende frictie en trillende bewegingen kan resulteren in een scheurende oliefilm door het metaal-op-metaal contact.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 386,62 Incl. BTW: € 467,81

 • Mobil Grease XHP 461

  Mobil Grease XHP 461

  Vet

  Toepassing Mobil Grease XHP 461

  Mobilgrease XHP 460 smeervetten worden gebruikt in een wijde reeks apparatuur, inclusief toepassingen in de industriële, automobiel- en bouwindustrie en scheepvaart. De blauwe kleur van Mobilgrease XHP 461 en 462 staat een eenvoudige verificatie van de toepassing toe. Door de de basisolie met een hoge viscositeit conform ISO VG 460 worden deze smeervetten aanbevolen voor toepassingen met een hoge belasting werkzaam bij lage tot matige snelheden, inclusief de meeste lagers in de papier-, bouw en mijnbouwindustrie, evenals terreinvoertuigen. Typische toepassingen zijn: Mobilgrease XHP 461 wordt door ExxonMobil aanbevolen voor gebruik in industriële en scheepvaarttoepassingen, chassiscomponenten en landbouwapparatuur. Het biedt uitstekende eigenschappen bij lage temperaturen. Het kan in lage snelheid, flexibele tandwielkoppelingen gebruikt worden. Mobilgrease XHP 462 wordt aanbevolen voor de smering van vilten rollagers, lagers van de natpartij en de perspartij Het is ook een goed universeel smeermiddel voor veelzijdige walstoepassingen en de industrie en de scheepvaart, chassiscomponenten en landbouwapparatuur. Mobilgrease XHP 462 Moly is versterkt met 3% molybdeen-disulfide en wordt vooral door ExxonMobil aanbevolen voor toepassingen zoals bakkoppelpennen en vijfde wielen waar molybdeen-disulfide een extra mate van bescherming biedt in omstandigheden waar glijdende frictie en trillende bewegingen kan resulteren in een scheurende oliefilm door het metaal-op-metaal contact.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 432,64 Incl. BTW: € 523,49

 • Mobil Centaur XHP 221

  Mobil Centaur XHP 221

  Multifunctioneel Calciumsulfonaat Complex Vet

  Toepassing Mobil Centaur XHP 221

  Mobil Centaur XHP 221 wordt aanbevolen voor de smering van wentellagers in machines die bij hoge temperaturen werken, waarbij de weerstand tegen waterwassing en corrosie belangrijk is. Specifieke voorbeelden van dergelijke toepassingen zijn : Lagers van papiermachines met een nat uiteinde. Zwaar belaste industriële kogel- en rollagers. Lagers in staalfabrieken en mijnbouw.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 578,45 Incl. BTW: € 699,92

14 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Beschrijving voor Mobil Smeervetten: Polyrex, Centaur en Mobil Grease

Welkom bij onze gedetailleerde beschrijving van Mobil smeervetten, waaronder Polyrex, Centaur en Mobil Grease. Als specialist op het gebied van e-commerce begrijpen we het belang van nauwkeurige productinformatie om uw keuze voor smeermiddelen te vergemakkelijken. Laten we de kenmerken, voordelen en toepassingen van deze Mobil smeervetten verkennen.

Mobil Polyrex Smeervet

Mobil Polyrex smeervet is speciaal ontworpen voor toepassingen in de voedsel- en drankenindustrie. Enkele kenmerken en voordelen zijn:

 • Voedselveiligheid: Mobil Polyrex voldoet aan de voedselveiligheidsnormen, waardoor het geschikt is voor gebruik in apparatuur die in contact komt met voedsel.
 • Uitstekende Smering: Het biedt betrouwbare smering voor lagers en andere bewegende onderdelen, wat de levensduur van de apparatuur verlengt.
 • Waterbestendigheid: Mobil Polyrex smeervet heeft goede waterbestendige eigenschappen, waardoor het geschikt is voor toepassingen waar watercontaminatie kan optreden.

Mobil Centaur Smeervet

Mobil Centaur smeervet is ontworpen voor gebruik in zware industriële toepassingen en heeft de volgende kenmerken:

 • Extreme Druk Eigenschappen: Mobil Centaur smeervet biedt uitstekende prestaties onder extreme druk, wat essentieel is voor zwaar belaste lagers en tandwielen.
 • Corrosiebescherming: Het beschermt metalen oppervlakken tegen corrosie, zelfs onder zware operationele omstandigheden.
 • Langdurige Smeereigenschappen: Mobil Centaur smeervet blijft langdurig stabiel en zorgt voor consistente smering over een lange periode.

Mobil Grease Smeervet

Mobil Grease smeervet omvat een breed scala aan smeermiddelen die geschikt zijn voor diverse toepassingen. Enkele algemene kenmerken zijn:

 • Veelzijdigheid: Mobil Grease smeervetten zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder lagers, koppelingen en tandwielen.
 • Betrouwbare Smering: Ze bieden betrouwbare smering, wat resulteert in verminderde slijtage en verlengde levensduur van machines en apparatuur.
 • Verschillende NLGI-klassen: Mobil Grease smeervetten zijn beschikbaar in verschillende NLGI-klassen om aan specifieke smeereisen te voldoen.

Vragen en Antwoorden

Welk smeervet is het meest geschikt voor mijn toepassing in de voedselverwerkingsindustrie?

Voor toepassingen in de voedselverwerkingsindustrie is Mobil FM smeervet de ideale keuze vanwege zijn voedselveilige eigenschappen en uitstekende smeringsprestaties.


Wat is het verschil tussen Mobil Centaur en Mobil Grease smeervetten?

Mobil Centaur smeervet is specifiek ontworpen voor zware industriële toepassingen en biedt uitstekende prestaties onder extreme druk. Mobil Grease smeervetten omvatten een breder scala aan smeermiddelen die geschikt zijn voor verschillende toepassingen en smeereisen.