KENNIS is onze kracht!
Wij hebben de passie & kennis
voor techniek en smeermiddelen

KOSTENBESPARING:
Minder leveranciers: alle kwaliteitsmerken

LEVERINGEN:
Waarom is er een tekort aan smeerolie?
97% binnen 2 dagen geleverd
(mits op voorraad)

 

Emulsies, Boorolie, Snijolie en meer vloeistoffen voor de Metaalbewerking

Er worden veel termen gebruikt om metaalbewerkingsvloeistoffen aan de duiden. Veel gebruikte termen zijn: boorolie, snijolie, koelolie, slijpvloeistof en koelsmeer-emulsie. In feite zijn er twee soorten metaalbewerkingsvloeistoffen namelijk pure oliën en de water mengbare oliën. We zullen ze beide iets beter toelichten hieronder.

Hieronder hebben we nog handige links gemaakt voor de meest voorkomende metaalbewerkingsvloeistoffen voor de metaalbewerking:

Het aanbod is groot daarom kunt u in de linker kolom filteren en zo uw favoriete merk en olie vinden.

Pure snijolie, tap- & boorolie of slijpvloeistof

Laten we deze gemakshalve maar snijolie noemen. Deze pure oliën zijn het eenvoudigst in het onderhoud. Technisch werkt het of het werkt niet, dit is afhankelijk van de gekozen basisolie en het additievenpakket. Je hoeft het dus niet “bij te sturen”. Tevens hebben ze geen onderhoud en minder eisen om op de juiste manier mee om te gaan. Dat ligt anders bij water mengbare metaalbewerkingsvloeistoffen daarover hieronder meer.

Het onderhoud van pure snijoliën

Eigenlijk hoef je de pure olie alleen maar bij te vullen en eventueel te filteren. Het olieniveau neemt af na gebruik door uitsleep van producten en spanen. 

Je hoeft het dus niet “bij te sturen” en zijn er minder huidirritatie verschijnselen.

Omgang met pure metaalbewerkingsolie

De normale hygiëne maatregelen gelden als voor de omgang met deze oliën. 

Waarom pas je snijolie dan niet overal toe?
De reden is dat pure olien minder koelen dan watermengbare en just die koeling is nodig om slijtage te verminderen en snelheden hoog te houden.

Snijolie alternatief

De trend over de laatste jaren is het reduceren van de hoeveelheid afvoer van metaalbewerkingsstoffen en de hoeveelheid olie benodigd voor het productie proces. Minimaalsmering of Spray-lubes kunnen hierbij een goede oplossing zijn voor bepaalde bewerkingen zoals zagen, boren en frezen van aluminium maar ook op staal. Er moeten wel aanpassingen aan de machine gedaan worden.

OlieOnline is de leverancier van veel minimaalsmering oliën. 

Verspaning met koel-smeer-emulsies

Bij OlieOnline noemen we ze graag Koelsmeeremulsies i.p.v. snijolie of boorolie, want dit geeft ook meteen aan wat deze vloeistoffen doen koelen, smeren en het zijn emulsies. Koelsmeeremulsies bestaan voor het overgrote deel uit water. Wij leveren de concentraten in vaten en 20 liter bidons aan en worden daarna met de hand of met een mengpomp vermengd met water.

Waar zitten de technische verschillen in?

Koelsmeeremulsies onderscheiden zich in grote lijnen door de hoeveelheid minerale olie, samenstelling van het additieven pakket en technologie (aminine, diaminevrij of volsyntheet). De verschillen komen onder andere tot uitdrukking in standtijd van gereedschap, levensduur emulsie, oppervlakte kwaliteit, reinheid van de machines, stabiliteit, anti schuim- en corrosiegedrag, milieubelasting en tot slot zeer belangrijk huidverdraagzaamheid en reacties. 

De juiste technologie is zeer belangrijk maar de keuze van het juiste product voor de juiste toepassing en bedrijfstype maakt koelsmeeremulsie tot een specialisme.

Het verbruik van concentraat is ook afhankelijk van de gekozen hoeveelheid minerale olie, additieven pakket en technologie, de waterkwaliteit en tot slot het belangrijkste de omgang met het product. 

Het onderhoud van deze metaalbeweringsvloeistoffen

In tegenstelling tot snij en boor olie hebben koelsmeeremulsies aandacht nodig voor optimaal gebruik. Er zijn veel invloed factoren die bepalend zijn voor de levensduur van deze emulsies; 

 • Machine reinheid 
 • Manier van mengen
 • Meng concentratie
 • Meten
 • Lek-olie & vervuiling
 • Filtratie
 • Ontwerp van de machine, vloeistof management
 • Juiste technologie

Hieronder zullen we kort deze invloed factoren bespreken. Wilt u meer weten? Dan helpen de specialisten van OlieOnline u graag verder.

Machine reinheid

De machinereiniging is wellicht een van de belangrijkste zaken om het optimale uit uw koelvloeistof te halen. Een goede werkplanning verhoogt de efficiency van uw onderhoudswerkzaamheden. Gebruik een systeem reiniger voordat u de oude vloeistof afvoert. Deze systeemreiniger helpt vervuiling weg te nemen en maakt dood schadelijke bacteriën en schimmels.

Boor en snijolie zelf maken / mengen tot een emulsie

Zelf mengen met de hand kan heel goed maar dient wel precies te gebeuren. 

Tip: het is HEEL belangrijk is dat u eerst water neemt en daarna pas de olie er rustig bij mengt. Vraag ons waarom NOOIT andersom!

Of u kunt een mengpomp gebruiken. 

Controleer de werking wel op zijn tijd want bij vullen met de verkeerde mengconcentratie kan vervelende gevolgen geven. De bijvulconcentratie is altijd lager dan de gebruiksconcentratie.

Tip: let erop bij het verversen van vloeistof dat u deze mengverhouding tijdelijk verhoogd voor het afvullen. Beginnen met een te lage concentratie kan de vloeistof binnen een week ‘kapot’ maken. 

Meng concentratie

Deze moet goed zijn bij het afvullen en ook dagelijks controleren (minimaal wekelijks). Bijsturen van de concentratie altijd met een mengverhouding nooit met puur water of pure olie. Voor tips en achtergrond vraag de experts van OlieOnline waarom.

Metingen

Het is belangrijk de operatoren een stuk bewustwording bij te brengen in de omgang met emulsies. Zij hebben immmers direct invloed op de standtijd van de emulsie en zijn essentieel in het kader van milieu, veiligheid en gezondheid van de werknemer. 

Lekolie & vervuiling voorkomen met filtratie

Iedere vervuiling is een katalysator /  versneller van het verouderingsproces. Dus hoe minder vervuiling hoe langer de standtijd van de vloeistof. Gebruik daarom een filtratie voor de vaste deeltes en bandskimmers tegen lekolie. 

Sommige metaalbewerkingsmachines genereren veel lekolie, die de emulsiekwaliteit negatieve beïnvloed. Voor tips of achtergrond informatie aan de experts van OlieOnline hoe deze toe te passen.

Ontwerp van de machine, vloeistof management

Niet iedere machine is altijd goed ontworpen om logisch met de metaalbewerkingsvloeistof om te gaan. De vloeistof bakken zouden goed toegankelijk en makkelijk te reinigen moeten zijn. Let daarop ook bij de keuze van een nieuwe machine.

Juiste koelsmeeremulsie technologie

Deze is afhankelijk van uw bewerkingen, de metalen die verspaant en uw voorkeur. 

In het kader van kostenbeheersing en milieu is een belangrijk aspect afval reductie. Door goede kwaliteitswaarborging en het bijsturen hierin, proberen we de afvoerstroom tot een minimum te beperken. 

Koelmiddel Metaalbewerking vloeistoffen is een specialisme 

“Kennis is onze kracht”

De uitdaging wordt iedere dag groter om betere producten te leveren tegen lagere kostprijzen. In zo'n omgeving is het belangrijk om een partner te hebben die u helpt uw kosten beheersbaar en uw productieproces efficiënter te maken en te houden. OlieOnline kan en wil graag deze betrouwbare partner zijn, en daarbij verdere invulling geven aan uw wensen.

Snelle ondersteuning op momenten dat u dat eist is belangrijk om de continuïteit van uw productieproces voortdurend te garanderen. OlieOnline is deze kennis partner.

Al onze merken zijn - en worden steeds - speciaal ontwikkeld om u te helpen. Ze zorgen ervoor dat elke stap van uw productieproces soepel, efficiënt en veilig verloopt. Alle producten worden u aangeboden als een geïntegreerde totaaloplossing voor uw bedrijf. Voeg daar aan toe het gemak en de efficiëntie van het werken met slechts één vertrouwde leverancier en ook u zult de voordelen daarvan ontdekken.  

Meer weten of advies nodig over metaalbewerkingsvloeistoffen?

Heeft u vragen over vloeistoffen voor de metaalbeweerking? Neem dan gerust contact op met de specialisten met OlieOnline. We hebben veel ervaring en zijn gespecialiseeerd in de metaalbewerkings producten en leibaanolie, anti-corrosie en spindel olie smeerolie. Uiteraard leggen we u graag uit wat de verschilllen zijn tussen Castrol, Fuchs, Houghton, Mobil of Q8 metaalbewerkingsvloeistoffen werkt.

Artikelen 1 tot 20 van 32 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 • Houghton Macron EDM 110

  Houghton Macron EDM 110 Voorheen: Houghton Macron EDM 110

  EDM vloeistof (Dielektrikum) voor vonkverspanen

  Belangrijkste toepassingen van Houghton Macron EDM 110 zijn:

  • + Laag viskeuze olie voor vonkerosie en geschikt voor zowel ruwvonken als fijnvonken.
  • + Ook voor zeer nauwe vonkspleten wordt een uitstekende spoeling verkregen. Het gebruik van Houghton Macron EDM 110 laat toe om oppervlakteruwheden van minder dan 3 μm te verkrijgen.
  • + Macron EDM 110 is eveneens uitstekend geschikt voor het slijpen van gereedschappen en
  • + kan tevens gebruikt worden als bandslijpolie voor aluminium.

  Uiteraard is Macrond EDM 110 chloorvrij en bevat een gering aromaatgehalte (0,0001%).

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 143,00 Incl. BTW: € 173,03

 • Houghton Garia 601 M-22

  Houghton Garia 601 M-22

  Snijolie

  Aanbevolen gebruiksconcentraties voor Garia 601 M-22 zijn:

  • + Garia 601 M-22 wordt gebruikt in pure vorm, zoals aangeleverd.
  Toepassing Garia 601 M-22

  Garia 601 M-22 wordt aanbevolen voor verspanen van hoog gelegeerde staalsoorten, roestvrij-, warmtebestendige- en austenitische staalsoorten en aluminium. Garia 601 M-22 geeft uitstekende resultaten voor moeilijke bewerkingen zoals trekfrezen, diepboren, tappen, tandwielsteken, .... op al deze materialen.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 147,25 Incl. BTW: € 178,17

 • Houghton Rust Veto DW 162 anti corrosie vloeistof

  Houghton Rust Veto DW 162 (voorheen Shell Ensis DW 162)

  Roestwerend middel met ontwateringseigenschappen voor korte beschermingsduur

  Rust Veto DW 162 is een roestwerend middel met korte beschermingsduur geschikt voor beschermen tijdens opslag of gebruik van metaaloppervlakken die gevoelig zijn aan corrosie. Rust Veto DW 162 is een solvent gebaseerd roestwerend middel met waterverdringende eigenschappen. Het beschermt metaaloppervlakken tegen de schadelijke invloed van vocht, lucht, detergenten en andere verontreinigingen. Rust Veto DW 162 verdrijft zeer snel water, vocht en andere verontreinigingen van de te beschermen oppervlakken.

  Belangrijkste eigenschappen van Houghton Rust Veto DW 162 (voorheen Shell Ensis DW 162) zijn:

  • + Beschermingsduur : Binnen : 2 weken tot 3 maanden en o Buiten (onder afdak) : niet aanbevolen
  • + Makkelijke te verwijderen met alkalische of solvent gebaseerde reinigers
  • + Uitstekende ontwateringseigenschappen eigenschappen
  • + Korte droogtijd
  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 149,25 Incl. BTW: € 180,59

 • HOUGHTO-CLEAN 510

  Oplosmiddelhoudende ontvetter voorheen Houghton Callina 2306 & 2201

  Eigenschappen van Houghto-Clean 510

  Houghto-Clean 510 is een uiterst veelzijdige langzaam verdampende oplosmiddelreiniger.
   

  Toepassing van Houghto-Clean 510

  Houghto-Clean 510 is geformuleerd voor handmatige en dompelreinigingstoepassingen als alternatief voor halogeenhoudende en andere gebruikers- en milieuonvriendelijke oplosmiddelreinigers.

  Houhto-Clean 510 is geformuleerd voor het verwijderen van lage viscositeit oliën, vetten, wassen en soortgelijke vervuilingen van ferro en non-ferro metalen, oplosmiddelbestendige composieten, kunststoffen en elastomeren.

  Het ontvetten van onderdelen voor assemblage of lassen is niet nodig. Gereinigde oppervlakken blijven achter met een vrijwel onmerkbare lichte coating die een tijdelijke bescherming tegen corrosie van ferrometalen kan bieden.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 155,20 Incl. BTW: € 187,79

 • Houghton Garia 405 M-32

  Garia Garia 405 M-32

  Snijolie puur

  Aanbevolen gebruiksconcentraties voor Garia 405 M-32 zijn:

  • + Garia 405 M-32 wordt gebruikt in pure vorm, zoals aangeleverd.
  Toepassing Garia 405 M-32

  Garia 405 M-32 wordt aanbevolen voor algemene verspanende bewerkingen zoals draaien, boren en tandwielfrezen van staallegeringen met lage tot gemiddelde treksterkte, aluminium- en magnesium legeringen. Garia 405 M-32 is ook geschikt voor slijpbewerkingen die een hogere viscositeit vragen zoals bv schroefdraad slijpen.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 156,24 Incl. BTW: € 189,05

 • Houghton Ensis Engine Oil 30 anti corrosie voor motoren

  Houghton Ensis Engine Oil 30 (voorheen Shell Ensis Engine Oil 30)

  Compatibele roestwerende motorolie 30.

  Ensis Engine Oil 30 is olie die speciaal is ontwikkeld om langdurige interne bescherming van benzine- en dieselmotoren te bieden.

  Belangrijkste eigenschappen van Houghton Ensis Engine Oil 30 (vorige Shell Ensis Engine Oil 30) zijn:

  • + Goede compatibiliteit: compatibel met hoogwaardige smeermiddelen voor minerale olie om de noodzaak van dure spoelingen te voorkomen
  • + Uitstekende roestpreventie: bevatten additieven om de zure verbrandingsproducten te neutraliseren
  • + Veilige verwerking: hoge ontvlammingspunten en lage vluchtigheid - om het risico op brand in toepassingen en opslag te minimaliseren
  • + Voldoet aan vereisten zoals gespecificeerd in BS 1133, TP6

  Ensis Engine-oliën zijn compatibel met alle normale minerale zegelmaterialen

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 163,34 Incl. BTW: € 197,64

 • QH Pressmax VE 2660

  QH Pressmax VE 2660

  VANISHING STAMPING OLIE

  Toepassing QH Pressmax VE 2660

  QH PRESSMAX™ VE 2660 is een verdampingsproduct voor het stempelen en tekenen van dunne non-ferro en ferro materialen. Het product laat geen restfilm achter en reageert niet met verf. Ontvetten van onderdelen voor montage of lassen is niet nodig. QH PRESSMAX™ VE 2660 wordt voornamelijk gebruikt voor non-ferro materialen.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 164,75 Incl. BTW: € 199,35

 • Houghton Dromus B

  Water mengbare metaalbewerkingsvloeistof Houghton Dromus B is multifunctionele emulsie voor lichte to middelzware bewerkingen voor een vele materialen. Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 169,45 Incl. BTW: € 205,03

 • Houghton Hocut 3220 zeer stabiele emulsie

  Houghton 3220 Voorheen Adrana D 208.01

  Hocut 3220 is een hoogwaardige watermengbare koelvloeistof voor algemene verspaning van gietijzer en staallegeringen.

  Aanbevolen gebruiksconcentraties voor Houghton Hocut 3220 zijn:

  • + Algemene verspaning : 5 – 7 %
  • + Slijpen : 4 – 6%
  Toepassing Houghton Hocut 3220

  HOCUT 3220 is ontworpen voor vlakslijpen van lagerringen en is geschikt voor gebruik in zowel enkele opgestelde machines alsmede voor centrale systemen. Hocut 3220 kan ook worden gebruikt voor lichte bewerking en slijpen van gietijzer en laag- tot middelgelegeerde staalsoorten.
  Deze universele emulsie is ontworpen met een uitstekende detergerende werking en hoge bevochtigingseigenschappen voor een schone werkomgeving.
  Houghton Hocut 3220 is ontworpen voor een waterhardheid varierend 5-20 Duitse graden.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 169,45 Incl. BTW: € 205,03

 • Houghton Ensis DW 1262

  Ensis Ensis DW 1262

  Roestwerend middel met ontwateringseigenschappen voor middellange beschermingsduur

  Aanbevolen gebruiksconcentraties voor Ensis DW 1262 zijn:

  • + Ensis DW 1262 wordt gebruikt in pure vorm, zoals aangeleverd.
  Toepassing Ensis DW 1262

  Ensis DW 1262 is een roestwerend middel met een beschermingsduur op middellange termijn, dat geschikt is voor metaaloppervlakken die tijdens de opslag of gebruik een hoge kans op corrosie lopen. Ensis DW 1262 is een roestwerende middel op solventbasis met waterverdringende eigenschappen dat na verdampen van het solvent een tijdelijke wasachtige filmlaag achter laat op de te beschermen metaal oppervlakken. Ensis DW 1262 beschermt metalen onderdelen op een efficiënte manier tegen de schadelijke invloeden van vochtigheid, lucht, detergenten en andere verontreinigingen. Ensis DW 1262 kan worden toegepast door middel van onderdompeling of spuiten.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 174,94 Incl. BTW: € 211,68

 • Houghton Garia 603 S-15

  SNIJOLIE voor diepgat boren + chloorvrij + laag aromaatgehalte + lage olieverneveling en verdamping + vrij van zware metalen Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 176,48 Incl. BTW: € 213,54

 • Houghton Hocut 4444 veelzijdige stabiele emulsie

  Houghton 4444 Voorheen Sitala D 201.03 en Adrana D 601.01

  Hocut 4444 is een hoogwaardige watermengbare koelvloeistof voor algemene verspaning staal- en aluminium legeringen.

  Aanbevolen gebruiksconcentraties voor Houghton Hocut 4444 zijn:

  • + Laag tot medium verspaning : 8 – 10 %
  Toepassing Houghton Hocut 4444

  HOCUT 4444 wordt aanbevolen voor machinale bewerkingen van laag tot middelzwaar werk, inclusief machinaal bewerken met hoge spanningen, van een breed scala aan materialen, waaronder aluminiumlegeringen, vezelcomposieten, maar ook ferro-legeringen.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 179,45 Incl. BTW: € 217,13

 • Houghton Adrana A 3601.04 emulsie voor zacht aluminium

  Aluminium, Hooggelegeerde staalsoorten Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 189,90 Incl. BTW: € 229,78

 • Houghton Hocut 5140 slijpvloeistof zonder boorzuur

  Voorheen Houghton Metalina B 200

  Synthetische watermengbare koelvloeistof (transparant)

  Aanbevolen gebruiksconcentraties voor Hocut 5140 zijn:

  • + Rond –en vlakslijpen : 3 - 5 %
  Toepassing Hocut 5140

  Hocut 5140 wordt aanbevolen voor het vlak-en rondslijpen van gietijzer en staallegeringen. Hocut 5140 kan gebruikt worden in combinatie met water van zeer uiteenlopende hardheid.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 194,45 Incl. BTW: € 235,28

 • Houghton Sitala A 400 koelsmeeremulsie voor aluminium en ferro

  WATERMENGBAAR metaalbewerkingsvloeistof Houghton Sitala A 400 is de nieuwe generatie amine- and boorzuur vrije water mengbare metaalbewerkingsvloeistof, aanbevolen voor algemene verspaning op een breed scala van metalen. Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 196,26 Incl. BTW: € 237,47

 • Houghton Adrana A 2859 emulsie voor aluminium

  Aluminium, Hooggelegeerde staalsoorten

  Adrana A 2859 is inmiddels uit het gamma genomen en kan het beste vervangen worden door Hocut 4444. Het is verstandig even contact met ons op te nemen en de toepassing te bespreken.

  Let op We zullen ipv Adrana A2859 Hocut 4444 uitleveren mocht u deze hierboven willen bestellen.

  Hierbij de link voor meer informatie over Hocut 4444

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 199,45 Incl. BTW: € 241,33

 • Houghton Hocut 5019 slijpvloeistof voor hardmetaal

  HOUGHTON HOCUT 5019

  In water oplosbare metaalbewerkingsvloeistof

  Toepassingen HOUGHTON HOCUT 5019

  HOCUT 5019 wordt aanbevolen voor het slijpen van gecementeerde wolfraamcarbide gereedschappen waarbij kobalt als bindmiddel wordt gebruikt. De synthetische formule bevat een speciaal additievenpakket om het oplossen van kobalt door de koelvloeistof te voorkomen tevens bevat het polymeer smeermiddel additieven om de standtijd te verbeteren en droge verdampingsresten op machines te voorkomen. Een minimum concentratie van 5% wordt aanbevolen.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 209,45 Incl. BTW: € 253,43

 • Houghton Garia SL 601

  SNIJOLIE VOOR MICRODOSEERTOESTELLEN + chloorvrij + geen aromatische componenten + geen olieverneveling + vrij van zware metalen + zeer laag verbruik + op basis van synthetische esters + hoog gehalte aan EP -en antislijtage additieven + biologisch afbreekbaar Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 225,32 Incl. BTW: € 272,64

 • Houghton Ensis DW 2462

  Houghton Ensis DW 2462 (voorheen Shell Ensis SX)

  Ensis DW2462 is roestwerend middel met ontwateringseigenschappen voor middellange beschermingsduur

  Ensis DW 2462 is een roestwerend middel met een beschermingsduur op middellange termijn (tot 24 maanden binnen opslag). Ensis DW 2462 is een roestwerende middel op solventbasis met waterverdringende eigenschappen dat na verdampen van het solvent een tijdelijke wasachtige filmlaag achter laat op de te beschermen metaal oppervlakken.
  Ensis DW 2462 beschermt metalen onderdelen op een efficiënte manier tegen de schadelijke invloeden van vochtigheid, lucht, detergenten enen andere verontreinigingen. Ensis DW 2462 kan worden aangebracht door middel van onderdompeling of spuiten.

  Voordelen van Houghton Ensis DW 2462 (voorheen Shell Ensis DW 2462) zijn:

  • + Beschermingsduur :
   • Binnen : 24 maanden
   • Overdekt buiten : 9-12 maanden
   • Onbeschut buiten : 6 maanden
  • + Makkelijke te verwijderen met alkalische of solvent gebaseerde reinigers
  • + Neutraliseerd vingerafdrukken
  • + Korte droogtijd laat een droge dunne wax beschermfilm achter
  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 226,45 Incl. BTW: € 274,00

 • Houghton Ensis DW 6055 (voorheen 6062)

  Houghton Ensis DW 6055 (voorheen Shell Ensis TX & Ensis V)

  Ensis DW6055 is roestwerend middel met ontwateringseigenschappen voor lange beschermingsduur

  Ensis DW 6055 is een roestwerend middel met een beschermingsduur op middellange termijn (tot 12 maanden binnen opslag). Ensis DW 6055 is een roestwerende middel op solventbasis met waterverdringende eigenschappen dat na verdampen van het solvent een tijdelijke wasachtige filmlaag achter laat op de te beschermen metaal oppervlakken. Ensis DW 6055 beschermt metalen onderdelen op een efficiënte manier tegen de schadelijke invloeden van vochtigheid, lucht, detergenten enen andere verontreinigingen. Ensis DW 6055 kan worden aangebracht door middel van onderdompeling of spuiten.

  Voordelen van Houghton Ensis DW 6055 (voorheen Shell Ensis DW 6062) zijn:

  • + Beschermingsduur :
   • Binnen : 60 maanden en
   • Overdekt buiten : 24 maanden
   • Onbedekt buiten : 12 maanden
  • + Makkelijke te verwijderen met alkalische of solvent gebaseerde reinigers
  • + Uitstekende demulgerende eigenschappen
  • + Korte droogtijd
  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 280,60 Incl. BTW: € 339,53

Artikelen 1 tot 20 van 32 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2