Kennis is onze kracht
+1200 produkten uit voorraad

Vaten gratis geleverd !
vanaf 150 kilo per bestelling

97% uitlevering
binnen twee dagen.

Nieuw

Shell Tellus S2 MA 46 209 L - Hydrauliek olie

Shell Tellus S2 MA 46 Voorheen Shell Tellus DO 46

Industriële hydraulische olie met reinigende eigenschappen DIN HLVP

Belangrijkste toepassingen van Shell Tellus S2 MA 46 zijn:

 • + Spuitgietmachines
 • + Mobiele hydraulische systemen
 • + Draaikoppen en hydraulische regelsystemen in automatische metaalbewerkingsmachines
   

Shell Tellus S2 MA 46 olie zijn hoogwaardige hydraulische oliën met reinigende eigenschappen voor toepassingen waar een emulgeerbare olie wordt aanbevolen. Het gebruik van asloze antislijtage technologie biedt betrouwbare prestaties in verontreinigde toepassingen zoals bij snijoliën of wanneer reinheid of beheersing van vaste vuildeeltjes van essentieel belang is.

Let op! Prijs Shell Tellus S2 MA 46 zakt automatisch bij grotere hoeveelheden.

Excl. BTW: € 669,58 Incl. BTW: € 810,19
 • Koop 2 voor € 644,83 (€ 780,24 incl. BTW) per stuk. en bespaar 4%
 • Koop 4 voor € 620,08 (€ 750,30 incl. BTW) per stuk. en bespaar 8%
 • Koop 10 voor € 563,48 (€ 681,81 incl. BTW) per stuk. en bespaar 16%
We gaan voor 100% tevredenheid daarom:

KWALITEIT:
Geen rare merken

Originele verpakkingen van

Alleen kwaliteitsmerken!

KOSTENBESPARING:
Minder leveranciers: alle echte merken

Wij verlagen de prijzen automatisch!

LEVERINGEN:
Maandag t/m vrijdag

97% binnen 2 dagen

VRAGEN?
Wij hebben een passie & kennis voor techniek en smeermiddelen.
 

info@olieonline.nl

+31 88 654 3 654

Vat 209 Liter gratis verstuurd

Product Description

Details

Reinigende eigenschappen van Tellus S2 MA 46

De sterk reinigende eigenschappen voorkomen dat storingen op kunnen treden in hydraulische besturingen ten gevolgen van kleverige afzettingen. Vuil wordt zeer fijn verdeeld en in zweving gehouden, zelfs wanneer de smeerolie gecontamineerd wordt met synthetische metaalbewerkingvloeistoffen.

Oxidatie stabiliteit

De oxidatie stabiliteit en de weerstand tegen veroudering van Shell Tellus S2 MA 46 zijn bijzonder hoog, ook in de aanwezigheid van lucht, water en katalysatoren zoals koper. In de Turbine Oil Stability Test (TOST) doorstaat de Shell Tellus olie langdurige zware kwelling. De bevindingen van geringe verzuring & kopercorrosie en minimale afzettingen gedurende deze test, laat zich vertalen naar een lange olie standtijd en lagere onderhoudskosten.

Thermische stabiliteit

De hoge thermische stabiliteit van de speciaal geselecteerde basis oliën en additieven maakt de toepassing mogelijk in moderne en zwaar belaste hydraulische systemen, die ook dienen te werken bij hogere temperaturen. Deze weerstand tegen hogere temperaturen verminderen het risico op b.v. afzettingen wat ten goede komt van de zuiverheid van de olie en ook de Machine inzetbaarheid.

Goede filtreerbaarheid

Mede dankzij de unieke formulering is Shell Tellus S2 MA 46 goed filtreerbaar en maakt het mogelijk moderne filtertechnieken toe te passen. Ook blijft de goede filtreerbaarheid behouden bij b.v. waterbesmetting. Met het toenemende gebruik van fijnfilters in moderne hydraulische systemen is dit essentieel om minimale filterkosten te realiseren.

Goede luchtafscheiding en minale neiging tot schuimvorming

Met de juiste combinatie en dosering van additieven wordt een goede luchtafscheiding verkregen zonder afbraak te doen aan het schuimgedrag. Een goede luchtafscheiding is noodzakelijk omdat hierdoor pompcavitatie en samendrukbaarheid van het hydraulisch medium worden vermeden.

Geavanceerde slijtage bescherming

Shell heeft gekozen voor een geavanceerde technologie met betrekking tot bescherming tegen pompslijtage. Hierdoor worden zeer goede resultaten behaald met Shell Tellus S2 MA 46 in b.v. de FZG tandwielslijtage test (DIN 51354-2), de schottenpomp testen (DIN 51389-2) alsmede ook de plunjerpomp testen. In de toepassing van zware belasting in combinatie grenssmering bij lage snelheid worden eveneens zeer goede resultaten behaald zoals blijkt uit de Brugger test (DIN 51347-2). Een betere slijtage bescherming draagt bij aan een langere component levensduur. Shell Tellus S2 MA 46 voldoet aan de oliereinheid specificatie conform de DIN51524 norm. 

Lage wrijvingsweerstand

Shell Tellus S2 MA 46 bestrijdt 'stick-slip' zeer effectief en realiseert daardoor soepele bewegingen. 'Stick-slip' kan hinderlijke trillingen en lawaai tot gevolg hebben. Door de toepassing van moderne afdichtingsmaterialen in hydraulische cilinders kunnen bij lage belasting en langzame bewegingen systemen gevoeliger zijn voor 'stick-slip'.

Samenstelling

Shell Tellus S2 MA 46 is samengesteld uit eerste kwaliteit minerale basisoliën en een uniek, gepatenteerd recept van additieven.

Specificaties

 • Arburg (ISO 46)
 • Bosch Rexroth (ISO 32 & 46)
 • Mueller Weingarten (ISO 46)
 • ISO 11158 (HM)

FAQ

Vragen van klanten

Stel een vraag

Er zijn nog geen vragen gesteld


Additional Information

Overige informatie

Merk Shell
ACEA DIN ISO OEM DIN 51502 klasse HLPD"
OEM Approval arburg, boschrexroth, stihl