KENNIS is onze kracht!
Wij hebben de passie & kennis
voor techniek en smeermiddelen

KOSTENBESPARING:
Minder leveranciers: alle kwaliteitsmerken

LEVERINGEN:
Waarom is er een tekort aan smeerolie?
97% binnen 2 dagen geleverd
(mits op voorraad)

 

Biologisch afbreekbare smeermiddelen

Biologische afbreekbare smeermiddelen hebben een minder grote impact op het milieu. Deze smeermiddelen kunnen namelijk snel worden afgebroken minimaal 80% volgens CEC L-33-A-93 tot milieu onschadelijke anorganische verbindingen.

Bent u actief in kwetsbare milieugebieden en bewust van de impact van smeermiddelen of moet het type olie dat u gebruikt aan bepaalde normen voldoen? Dan kunnen biologisch afbreekbare vetten en oliën de uitkomst voor u zijn. Neem gerust contact op over omschakel advies. De biologisch afbreekbare smeermiddelen van Olieonline voldoen aan strenge veiligheidseisen. Bestel ze gemakkelijk en snel op OlieOnline.nl. Heeft u een vraag over biologisch afbreekbare smeermiddelen of twijfelt u welk type u moet kopen? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of gebruik de online olie kiezer.

Artikelen 1 tot 20 van 58 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 • Q8 da Vinci P 6

  Q8 da Vinci P 6

  Een beton ontkistingsmiddel ontworpen om het werk-stuk een glad oppervlak te geven en tegelijkertijd makkelijke lossing te garanderen.

  Toepassingen Q8 da Vinci P 6

  De Q8 da Vinci-serie is speciaal ontwikkeld voor beton ontkisting waar de olie zorgt voor een laag tussen het beton en de mal.

  Deze laag is een cruciaal onderdeel van het ontkistings proces daar de chemie van het product zeep formaties zal aanmaken aan het oppervlak en de esters in de olie aanzienlijk de wrijving zullen verminderen.

  Typische ontkistingstoepassingen zijn: Steunpalen, rioolbuizen, directe beton ontkisting.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 103,45 Incl. BTW: € 125,17

 • Shell Naturelle Grease S5 V120P 2

  Shell Naturelle Grease S5 V120P 2 Voorheen Shell Naturelle Grease EP

  Hoogwaardg biologisch afbreekbaar 'EP' smeervet

  Belangrijkste toepassingen van Shell Naturelle Grease S5 V120P 2 zijn:

  • + Wentel- en glijlagers en algemene industriële smering
  • + Inzetbaar over een temperatuurbereik dat loopt van -35C tot 100C voor lagers die werken op 75% van de maximale nominale snelheid (bestand tegen temperaturen tot 1200C tijdelijk)
  • + Volledig biologisch afbreekbaar volgens de nieuwste CEC L-33-A-93 standaard, met Ecolabel

  Shell Naturelle Grease S5 V120P is een milieuvriendelijk biologisch afbreekbaar smeervet ontwikkeld op basis van een lithium hydroxystearate indikker met additieven die uitstekende EP, anti-slijtage, oxidatiestabiliteit en anti-roest eigenschappen bevatten.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 109,25 Incl. BTW: € 132,19

 • Klüber Klüberbio LG 39-700 N

  Klüber Klüberbio LG 39-700 N

  Eco-compatibel bedrijfssmeermiddel voor open tandwielaandrijvingen

  Toepassing Klüber Klüberbio LG 39-700 N

  Klüberbio LG 39-700 N is ontwikkeld voor de smering van open tandwielaandrijvingen en tandheugelaandrijvingen en voor glijvlakken met een hoge oppervlaktedruk. Het product kan worden gebruikt in maritieme toepassingen die een goede eco-compatibiliteit, een goed anticorrosief effect en/of een hoog draagvermogen vereisen, bijvoorbeeld in open ankerlieraandrijvingen, tandheugelaandrijvingen in hefsystemen, langzaam bewegende glijlagers, hekrollagers op AHTS-schepen of roersystemen.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 120,26 Incl. BTW: € 145,51

 • Klüber Klüberbio AG 39-602

  Klüber Klüberbio AG 39-602

  Milieuvriendelijk lijmsmeermiddel voor open tandwielen en staalkabels

  Toepassing Klüber Klüberbio AG 39-602

  Klüberbio AG 39-602 werd ontwikkeld voor de smering van open rondsel tandwielen op lieren en hefeilanden, evenals staalkabels in contact met water. Het product kan ook worden gebruikt in andere maritieme toepassingen die een goede waterdichtheid, een zeer goede corrosiebestendigheid en/of een goed draagvermogen vereisen, zoals bij lagesnelheidsglijlagers, geleiderails en open liertandwielen.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 127,50 Incl. BTW: € 154,28

 • Klüber Klüberbio LG 39-701 N

  Klüber Klüberbio LG 39-701 N

  Eco-compatibel bedrijfssmeermiddel voor open tandwielaandrijvingen

  Toepassing Klüber Klüberbio LG 39-701 N

  Klüberbio LG 39-701 N is ontwikkeld voor de smering van open tandwielaandrijvingen en tandheugelaandrijvingen en voor glijvlakken met een hoge oppervlaktedruk. Het product kan worden gebruikt in maritieme toepassingen die een goede eco-compatibiliteit, een goed anticorrosief effect en/of een hoog draagvermogen vereisen, bijvoorbeeld in open ankerlieraandrijvingen, tandheugelaandrijvingen in hefsystemen, langzaam bewegende glijlagers, hekrollagers op AHTS-schepen of roersystemen.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 134,43 Incl. BTW: € 162,66

 • Q8 Holbein Eco 46

  Q8 Holbein Eco 46

  Toepassingen Q8 Holbein Eco 46

  Hydraulische systemen die worden gebruikt in ecologisch kwetsbare gebieden waarvoor biologisch afbreekbare vloeistoffen worden aanbevolen die het aquatische leven niet in gevaar brengen.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 135,45 Incl. BTW: € 163,89

 • Klüber Klüberbio RM 2-100

  Klüber Klüberbio RM 2-100

  Milieuvriendelijke, synthetische schroefaskokeroliën

  Toepassing Klüber Klüberbio RM 2-100

  Klüberbio RM 2 oliën zijn ontwikkeld voor de smering van schroefbussen van wit metaal en schroefasafdichtingen. Klüberbio RM 2 oliën zijn getest en goedgekeurd door alle toonaangevende fabrikanten van schroefasafdichtingen. Neem contact op met Klüber Lubrication of de afdichtingsfabrikant voor technisch advies over uw specifieke afdichtingssmeermiddelcombinatie.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 139,70 Incl. BTW: € 169,04

 • Fuchs PLANTO TAC 68

  PLANTO TAC 68

  MAINTAIN DOT 4 toepassingsgebied:

  PLANTO TAC 68 werd speciaal ontwikkeld voor alle gesmeerde zaagkettingen die onder de zwaarste omstandigheden worden gebruikt in milieugevoelige gebieden zoals beschermde waterzones, bossen, boomkwekerijen, enz.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 145,92 Incl. BTW: € 176,56

 • Fuchs PLANTOHYD 40 N

  PLANTOHYD 40 N

  Milieuvriendelijke hydraulische en smeeroliën op basis van natuurlijke grondstoffen, type HETG volgens ISO 15380, voor mobiele en stationaire hydraulische apparatuur.

  PLANTOHYD 40 N toepassingsgebied:

  PLANTOHYD 32 N resp. PLANTOHYD 40 N kan worden gebruikt in mobiele en stationaire hydraulische apparatuur waarvoor een ISO VG 32 resp. ISO VG 46 hydraulische olie wordt aanbevolen. Bij de ombouw van een systeem naar PLANTOHYD N moeten de omstelrichtlijnen volgens ISO 15380 in acht worden genomen. Reparatielakken en verven die niet op 2-componentensystemen zijn gebaseerd, zijn mogelijk niet compatibel met minerale olie en natuurlijke grondstoffen zoals PLANTOHYD N. De producten van PLANTOHYD N presteren het beste bij tanktemperaturen tussen 50 en 60°C. Aanbevolen bedrijfstemperatuur: -27°C tot +70°C.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 156,56 Incl. BTW: € 189,44

 • Total Biomerkan RS

  Total Biomerkan RS

  Biologisch afbreekbaar waterbestendig kalkvet.

  Toepassing Total Biomerkan RS
  • BioMERKAN RS is bij uitstek geschikt voor de smering van langzaam draaiende glijlagers en scharnierpunten die worden gebruikt in scheepvaarttoepassingen zoals schroefaskokers en 'industriële' toepassingen zoals transportbanden.
  • BioMERKAN RS is ontwikkeld voor verliessmering in milieugevoelige gebieden, is ook geschikt als een niet "EP" algemeen toepasbaar vet in een breed scala van 'outdoor' toepassingen waar water veelvuldig in contact komt met het vet.
  • Vermijd altijd vervuiling van het vet door stof en/of vuil bij het aanbrengen. Gebruik bij voorkeur een pneumatisch pompsysteem.
  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 158,44 Incl. BTW: € 191,71

 • Shell Naturelle S2 HF 46

  Shell Naturelle S2 HF 46 voorheen Shell Naturelle HF-E 46

  Volledig synthetische, milieuvriendelijke biologisch afbreekbare en moeilijk ontvlambare hydraulische olie

  Shell Naturelle S2 HF 46 is de oplossing voor uw hydraulische systemen en krachtoverbrengingen. Deze volledig synthetische, milieuvriendelijke olie is biologisch afbreekbaar en moeilijk ontvlambaar, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over schade aan het milieu of veiligheidsrisico's.

  Met Shell Naturelle S2 HF 46 kunt u profiteren van:

  • + Mobiele en buitengebruikte hydraulische toepassingen
  • + Algemene industriële regelsystemen en hydrauliek
  • + Ecologisch gevoelige gebieden, met Ecolabel

  De hoge graad van biologische afbreekbaarheid maakt deze olie perfect voor gebruik in ecologisch gevoelige gebieden zoals staalfabrieken, mijnen en gieterijen. De combinatie van biologisch afbreekbare synthetische esters en asloze additieven zorgt voor een uitstekend smerend vermogen en een milieuvriendelijke keuze. Kies voor Shell Naturelle S2 HF 46 voor een betrouwbare, veilige en milieuvriendelijke oplossing voor uw hydraulische systemen.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 163,95 Incl. BTW: € 198,38

 • Total Biohydran TMP 46

  TOTAL BIOHYDRAN TMP 46

  Synthetische biologisch afbreekbare hydraulische olie met ecolabel.

  Toepassing TOTAL BIOHYDRAN TMP 46

  TOTAL BIOHYDRAN TMP is een biologisch afbreekbare synthetische hydraulische olie die goede smeereigenschappen biedt. Het werd ontworpen voor veeleisende hydraulische systemen die hydraulische oliën vereisen met versterkte anti-slijtage eigenschappen. TOTAL BIOHYDRAN TMP wordt vooral aanbevolen wanneer er een mogelijke verontreiniging van bos en water is bij bosbouw, "off shore" en grind- en zandwinning.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 164,45 Incl. BTW: € 198,98

 • Total Finasol BIO

  TOTAL FINASOL BIO

  Emulgeerbare biologisch afbreekbare ontvetter

  Toepassing TOTAL FINASOL BIO

  Reinigen van motoren (uitwendig) en onderdelen van: Personenwagens, vrachtwagens, landbouwwerktuigen, grondverzetmachines en schepen. Te gebruiken in garages en onderhoudswerkplaatsen. Vóór toepassing testen op materialen die gevoelig zijn voor organische oplosmiddelen bij langdurig contact.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 164,45 Incl. BTW: € 198,98

 • Shell Naturelle S2 HF 32

  Shell Naturelle S2 HF 32 voorheen Shell Naturelle HF-E 32

  Volledig synthetische, milieuvriendelijke biologisch afbreekbare hydraulische olie

  Belangrijkste toepassingen van Shell Naturelle HF-E 32 zijn:

  • + Mobiele / hydraulische toepassingen buiten
  • + Algemene industriële regelsystemen en hydrauliek
  • + Ecologisch gevoelige gebieden, met Ecolabel

  Shell Naturelle HF-E 32 is een geavanceerde hydraulische vloeistof, zowel biologisch afbreekbaar en moeilijk ontvlambaar type HFDU voor gebruik in hydraulische systemen en hydraulische krachtoverbrengingen. Shell Naturelle HF-E 32 heeft een hoge graad van biologische afbreekbaarheid en is vooral geschikt voor gebruik in ecologisch gevoelige en in industriële risicogebieden zoals staalfabrieken, mijnen en gieterijen. De samenstelling van biologische afbreekbare synthetische esters en asloze additieven, zorgt dat Shell Naturelle Fluid HF-E 32 een uitstekend smerend vermogen heeft en milieuvriendelijk is.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 164,95 Incl. BTW: € 199,59

 • Total Biohydran TMP 32

  TOTAL BIOHYDRAN TMP 32

  Synthetische biologisch afbreekbare hydraulische olie met ecolabel.

  Toepassing TOTAL BIOHYDRAN TMP 32

  TOTAL BIOHYDRAN TMP is een biologisch afbreekbare synthetische hydraulische olie die goede smeereigenschappen biedt. Het werd ontworpen voor veeleisende hydraulische systemen die hydraulische oliën vereisen met versterkte anti-slijtage eigenschappen. TOTAL BIOHYDRAN TMP wordt vooral aanbevolen wanneer er een mogelijke verontreiniging van bos en water is bij bosbouw, "off shore" en grind- en zandwinning.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 169,25 Incl. BTW: € 204,79

 • Q8 Holbein HP SE BIO 46

  Q8 Holbein HP SE Bio 46

  Hoogwaardige synthetische bio-afbreekbare hydraulische olie

  Toepassingen Q8 Holbein HP SE Bio 46

  Aanbevolen voor toepassingen waar volgende specificaties worden gevraagd

  Voor hydraulische systemen waar bio-afbreekbare olie wordt aanbevolen, werkend onder extreme omstandigheden zoals bedrijfstemperaturen boven 95°C.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 171,45 Incl. BTW: € 207,45

 • Total Biohydran TMP 68

  TOTAL BIOHYDRAN TMP 68

  Synthetische biologisch afbreekbare hydraulische olie met ecolabel.

  Toepassing TOTAL BIOHYDRAN TMP 68

  TOTAL BIOHYDRAN TMP is een biologisch afbreekbare synthetische hydraulische olie die goede smeereigenschappen biedt. Het werd ontworpen voor veeleisende hydraulische systemen die hydraulische oliën vereisen met versterkte anti-slijtage eigenschappen. TOTAL BIOHYDRAN TMP wordt vooral aanbevolen wanneer er een mogelijke verontreiniging van bos en water is bij bosbouw, "off shore" en grind- en zandwinning.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 174,45 Incl. BTW: € 211,08

 • Castrol Performance Bio HE 32

  CASTROL Performance Bio HE 32

  Biologisch afbreekbare hydraulische olie

  Toepassing CASTROL Performance Bio HE 32

  Performance Bio HE is bestemd voor toepassing in alle hydraulische systemen, waarbij gevaar bestaat dat lekvloeistof het grondwater en de riolering vervuilt zoals bijvoorbeeld in grondverzetmachines, vuilniswagens, land- en bosbouwmachines, railvoertuigen, persen en wikkelmachines. Dankzij de zorgvuldig gekozen basisolie kan het gebruikt worden tot +120 °C. De viscositeitsindex heeft een hoge waarde wat betekent dat de viscositeit van het product relatief weinig afhankelijk is van de temperatuur. De milieuvriendelijke aard, gemeten volgens de CEC L-33-A-93 test is >90%. Performance Bio HE is niet mengbaar met water. Performance Bio HE is mengbaar met hydraulische vloeistoffen op basis van minerale olie en plantaardige of synthetische esters. Desondanks wordt geadviseerd bij overschakeling van hydraulische vloeistoffen op basis van minerale oliën naar Performance Bio HE het systeem volledig leeg te maken omdat vermenging met minerale olie de biologische afbreekbaarheid vermindert en omdat het kan leiden tot schuimproblemen. Performance Bio HE voldoet aan de eisen volgens VDMA 24568 voor een HEES ( Hydraulic Environmental Ester Synthetic ).

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 187,11 Incl. BTW: € 226,40

 • Castrol Performance Bio HE 46

  CASTROL Performance Bio HE 46

  Biologisch afbreekbare hydraulische olie

  Toepassing CASTROL Performance Bio HE 46

  Performance Bio HE 46 is bestemd voor toepassing in alle hydraulische systemen, waarbij gevaar bestaat dat lekvloeistof het grondwater en de riolering vervuilt zoals bijvoorbeeld in grondverzetmachines, vuilniswagens, land- en bosbouwmachines, railvoertuigen, persen en wikkelmachines. Dankzij de zorgvuldig gekozen basisolie kan het gebruikt worden tot +120 °C. De viscositeitsindex heeft een hoge waarde wat betekent dat de viscositeit van het product relatief weinig afhankelijk is van de temperatuur. De milieuvriendelijke aard, gemeten volgens de CEC L-33-A-93 test is >90%.

  Performance Bio HE46 is niet mengbaar met water. Performance Bio HE 46 is mengbaar met hydraulische vloeistoffen op basis van minerale olie en plantaardige of synthetische esters. Desondanks wordt geadviseerd bij overschakeling van hydraulische vloeistoffen op basis van minerale oliën naar Performance Bio HE 46 het systeem volledig leeg te maken omdat vermenging met minerale olie de biologische afbreekbaarheid vermindert en omdat het kan leiden tot schuimproblemen. Performance Bio HE 46 voldoet aan de eisen volgens VDMA 24568 voor een HEES ( Hydraulic Environmental Ester Synthetic ).

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 195,45 Incl. BTW: € 236,49

 • Total Biohydran SE 46

  TOTAL BIOHYDRAN SE 46

  Synthetische biologisch afbreekbare hydraulische olie met ecolabel.

  Toepassing TOTAL BIOHYDRAN SE 46

  TOTAL BIOHYDRAN SE is een biologisch afbreekbare hydraulische olie van hoge kwaliteit. De formulering is gebaseerd op een nieuwe technologie waarbij gebruik gemaakt wordt van verzadigde synthetische complexe esters op basis van herwinbare grondstoffen. Vervangt minerale hydraulische oliën in de (wegen) bouw en grondverzet. TOTAL BIOHYDRAN SE wordt vooral aanbevolen wanneer er een mogelijke verontreiniging van bos en water is bij bosbouw, ‘off shore’, grind en zandwinning. TOTAL BIOHYDRAN SE wordt speciaal aanbevolen voor zware toepassingen waarbij een hoge betrouwbaarheid van het materiaal en een lange levensduur van de hydraulische vloeistof essentieel is zoals bij zeer verfijnde apparatuur.

  Meer info

  Vanaf: Excl. BTW: € 239,45 Incl. BTW: € 289,73

Artikelen 1 tot 20 van 58 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Total Biologisch afbreekbare smeermiddelen: Total Biohydran Total Biomerkan Total Carter BIO
Shell Biologisch afbreekbare smeermiddelen: Shell Naturelle
Klüber Biologisch afbreekbare smeermiddelen: Klüber Klüberbio
Q8 Biologisch afbreekbare smeermiddelen: Q8 Holbein Q8 Da Vinci
Fuchs Biologisch afbreekbare smeermiddelen: Fuchs Planto
Castrol Biologisch afbreekbare smeermiddelen: Castrol Performance Bio Castrol Biotac

Biologisch Afbreekbare Smeermiddelen: Milieuvriendelijke Opties

Biologische afbreekbare smeermiddelen hebben een minder grote impact op het milieu. Deze smeermiddelen kunnen namelijk snel worden afgebroken minimaal 80% volgens CEC L-33-A-93 tot milieu onschadelijke anorganische verbindingen.

Overstappen naar Biologisch Afbreekbare Smeermiddelen

Bent u actief in kwetsbare milieugebieden en bewust van de impact van smeermiddelen of moet het type olie dat u gebruikt aan bepaalde normen voldoen? Dan kunnen biologisch afbreekbare vetten en oliën de uitkomst voor u zijn. Neem gerust contact op over omschakel advies. De biologisch afbreekbare smeermiddelen van Olieonline voldoen aan strenge veiligheidseisen. Bestel ze gemakkelijk en snel op OlieOnline.nl. Heeft u een vraag over biologisch afbreekbare smeermiddelen of twijfelt u welk type u moet kopen? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of gebruik de online olie kiezer.

Wat is Biologische Afbreekbaarheid?

Eigenlijk is dat niet de definitie van biologisch afbreekbaar. Biologisch afbreekbare materialen worden gedefinieerd als materialen die na verloop van tijd uiteenvallen in hun bestanddelen. De hamvraag is hoeveel tijd, want vrijwel elk materiaal dat in smeermiddelen wordt gebruikt, zal afbreken als het genoeg tijd krijgt. Bovendien is biologische afbreekbaarheid op zichzelf niet noodzakelijkerwijs voordelig, tenzij het ook niet giftig is. Een voorbeeld hiervan zijn materialen die ethyleenglycol bevatten. Ethyleenglycol is een van de meest biologisch afbreekbare materialen op aarde, omdat het binnen 24 tot 36 uur uiteenvalt in zijn bestanddelen door blootstelling aan lucht en zonlicht, maar het is ook een van de meest giftige materialen voor dieren. Wees voorzichtig met wat je vraagt, want er zijn veel leveranciers die bio-afbreekbaarheid claimen, maar andere eigenschappen niet definiëren. Plantaardige oliën zijn goede materialen om mee te werken, maar ze voldoen niet voor elke toepassing aan de eisen van de markt.

Vragen en Antwoorden

Wat zijn de voordelen van biologisch afbreekbare smeermiddelen voor het milieu?

Biologisch afbreekbare smeermiddelen dragen bij aan een verminderde milieubelasting omdat ze snel worden afgebroken tot onschadelijke verbindingen, wat de impact op het milieu verkleint.

Waarom is biologische afbreekbaarheid alleen niet voldoende voor smeermiddelen?

Biologische afbreekbaarheid op zichzelf is niet voldoende, omdat het materiaal ook niet giftig moet zijn. Sommige stoffen kunnen snel afbreken maar zijn zeer giftig voor mens en milieu, dus andere eigenschappen moeten ook in overweging worden genomen bij het kiezen van smeermiddelen.

Waar kan ik Biologisch afbreekbare smeermiddelen kopen? 

Het makkelijkste en voordeligste is online! OlieOnline levert alle wereledwijd bekende biologisch afbreekbare smeermiddelen in de hele Benelux. Ze zijn gespecialiseerd in biologisch afbreekbare smeermiddelen, koop nu rechtstreeks bij de groothandel.