KENNIS is onze kracht!
Wij hebben de passie & kennis
voor techniek en smeermiddelen
 

KOSTENBESPARING:
Minder leveranciers: alle kwaliteitsmerken
Vanaf 2x 200L zakt de prijs automatisch!
 

LEVERINGEN:
+1800 smeermiddelen
97% binnen 2 dagen geleverd
 

Fuchs Cassida Fluid WG 220 - Voedselveilig

Aantal Grootte Literprijs ex. BTW Prijs ex. BTW Prijs incl. BTW
- + 22 Liter 0,00 448,98 0,00

Vanaf 150 kilo gratis verstuurd

Totaal
0,00

CASSIDA FLUID WG 220

Hoogwaardig, synthetisch tandwielvet voor wormwielkasten die worden gebruikt in de voedsel- en drankverwerkingsapparatuur.

CASSIDA FLUID WG 220 belangrijkste toepassingen:

 • Speciaal aanbevolen voor gebruik in wormwieloverbrengingen en toepassingen waar een uitstekende thermische stabiliteit vereist is.
 • Smering van gesloten tandwielkasten voor gebruik in de levensmiddelenindustrie
 • Hoge belastbaarheid, voor toepassingen onder extreme druk

CASSIDA FLUID WG 220, 320, 460 en 680 zijn hoogwaardige, slijtvaste tandwieloliën voor de smering van wormwieloverbrengingen, zwaar belaste tandwielen en toepassingen waarbij een hoge weerstand tegen micro-pitting nodig is, voor gebruik in voedsel- en drankverwerkingsapparatuur. Ze zijn gebaseerd op een zorgvuldig mengsel van synthetische vloeistoffen en geselecteerde additieven die zijn gekozen vanwege hun vermogen om te voldoen aan de strenge eisen van de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

Product Description

Details

CASSIDA FLUID WG 220 Prestaties, kenmerken en voordelen:

Geregistreerd door NSF (klasse H1) voor gebruik waar mogelijk incidenteel contact met levensmiddelen mogelijk is. Producten bevatten alleen stoffen die zijn toegestaan onder US 21 CFR 178.3570, 178.3620 en 182 voor gebruik in smeermiddelen met incidenteel contact met levensmiddelen.

 • + Hoge weerstand tegen micro-pitting
 • + Neutrale geur en smaak
 • + Hoge viscositeitsindex: Behoudt hogere viscositeit bij hogere temperaturen, waardoor dikkere oliefilms ontstaan onder moeilijke omstandigheden.
 • + CASSIDA FLUID WG biedt uitstekende thermische stabiliteit, belastbaarheid en corrosiebescherming. Bestand tegen de vorming van schadelijke oxidatieproducten.
 • + Uitzonderlijke lage wrijving voor een efficiënte krachtoverbrenging. Gemeten wormwieloverbrengingsefficiëntie is hoog in vergelijking met andere oliën.
 • + De oplosbaarheid in water maakt CASSIDA FLUID WG ideaal voor gebruik in situaties waar apparatuur voor en na gebruik routinematig wordt gereinigd en waar wat water in het smeermiddel kan binnendringen.
 • + Mengt NIET met minerale oliën of PAO's.
   

Afdichting & Verf Compatibiliteit van CASSIDA FLUID WG 220

Compatibel met de meeste elastomeren, pakkingen en afdichtingen die gewoonlijk worden gebruikt in smeersystemen voor voedselmachines. Nitrilrubber (NBR), fluorsilicone of vinyl-methylpolysiloxaan (Q) worden vooral bij hoge temperaturen aanbevolen. Elastomeren op basis van polyurethaan, leer, kurk, asbestpapier en -karton moeten worden vermeden.
 

Opmerking

Zie de waarschuwing voor krimp van de afdichting in het hoofdstuk over omschakelingsprocedures. Sommige gewone industriële verven worden zachter in aanwezigheid van CASSIDA FLUID WG. Idealiter moeten de binnenoppervlakken van de versnellingsbak ongeverfd zijn of bedekt zijn met bestendig materiaal, zoals tweedelige epoxieformuleringen.
 

Synthetisch smeermiddel

 • Bevat geen natuurlijke producten afkomstig van dieren of genetisch gemodificeerde organismen (GGO's).
 • Bevat geen allergene of intolerantieveroorzakende stoffen zoals gespecificeerd in bijlage III bis van EG-richtlijn 2003/89/EG.
 • Geschikt voor gebruik waar vegetarisch en 'notenvrij' voedsel wordt bereid.
 • Biostatisch; bevordert niet de groei van bacteriën of schimmelorganismen.
   

Overschakelen op procedures

Bij het vervangen van een smeermiddel op basis van minerale olie of PAO moet de volgende procedure worden gevolgd: De apparatuur moet op normale bedrijfstemperatuur zijn en vervolgens moet de olie zo volledig mogelijk worden afgevoerd. Speciale aandacht moet worden besteed aan reservoirs, leidingen, etc. waar olie kan worden opgevangen. Vervolgens moet het systeem worden gespoeld met het nieuwe smeermiddel, dat vervolgens moet worden afgetapt voordat het met nieuw, nieuw smeermiddel wordt bijgevuld. Opmerking: Afdichtingen die eerder zijn blootgesteld aan minerale oliën kunnen krimpen bij blootstelling aan CASSIDA FLUID WG. Dit kan leiden tot olielekkage. Daarom kan het soms nodig zijn deze te vervangen.
 

Goedkeuringen & Aanbevelingen

Dit is een continu proces, neem contact op met uw lokale partner voor eventuele updates.
 

Specificaties & Certificaten

 • NSF H1 geregistreerd
 • Kosher
 • Halal
 • DIN 51517 CLP
 • ISO 6743/6 L-CKD, CKE
   

"Incidenteel voedselcontact"

Geregistreerd door NSF (klasse H1) en voldoet aan de H1-richtlijnen van de USDA (1998) voor smeermiddelen voor gebruik bij incidenteel contact met levensmiddelen. Uitsluitend vervaardigd van stoffen die zijn toegestaan krachtens de US FDA Titel 21 CFR 178.3570, 178.3620 en/of stoffen die algemeen als veilig worden beschouwd (US 21 CFR 182) voor gebruik in smeermiddelen van levensmiddelenkwaliteit. Om te voldoen aan de vereisten van US 21 CFR 178.3570, moet contact met levensmiddelen waar mogelijk worden vermeden. In het geval van incidenteel contact met levensmiddelen mag de concentratie van dit product in het levensmiddel niet meer dan 10 delen per miljoen (10 mg/kg levensmiddel) bedragen. Op plaatsen en/of toepassingen waar de lokale wetgeving geen maximumconcentratiegrenswaarden voorschrijft, wordt aanbevolen dezelfde 10 ppm-grenswaarde in acht te nemen, aangezien CASSIDA FLUID WG tot deze concentratie geen ongewenste smaak, geur of kleur aan het levensmiddel zal geven, noch schadelijke gevolgen voor de gezondheid zal hebben. In overeenstemming met de goede productiepraktijken, gebruik alleen de hoeveelheid die nodig is om een correcte smering te bereiken en neem de juiste corrigerende maatregelen indien overmatig incidenteel contact met voedsel wordt gedetecteerd.
 

Bescherm het milieu

Verwijder CASSIDA FLUID WG 220 via een geautoriseerd verwerkingsbedrijf. Voorkom lekkage naar riool, bodem of oppervlaktewater.

Gezondheid & Veiligheid

Op basis van de beschikbare informatie is het onwaarschijnlijk dat CASSIDA FLUID WG 220 bij correct gebruik in de aanbevolen toepassing en goede normen voor industriële en persoonlijke hygiëne in acht worden genomen, een significant gevaar voor de gezondheid of veiligheid opleveren. Zoals voor alle oliën moet langdurig of herhaald contact met de huid worden vermeden. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het betreffende veiligheidsinformatieblad.
 

Behandeling & opslag

Alle smeermiddelen van levensmiddelenkwaliteit moeten gescheiden van andere smeermiddelen, chemische stoffen en levensmiddelen en buiten direct zonlicht of andere warmtebronnen worden opgeslagen. Bewaren tussen 0°C en 40°C. Op voorwaarde dat het product onder deze omstandigheden is opgeslagen, adviseren wij het product binnen 5 jaar na de productiedatum te gebruiken. Accepteer het gebruik van de nieuwe CASSIDA FLUID WG alleen als de verzegeling van de fabrikant intact is. Voordat u de verpakking opent, moet u zich ervan vergewissen dat het gebied rond de sluiting schoon is. Aanbevolen wordt om de verpakking met drinkwater schoon te maken en vervolgens met een schone doek te drogen voordat u de verpakking opent. Noteer de datum waarop de verzegeling is verbroken. Om contaminatie van het product te voorkomen, sluit u de verpakking altijd na gebruik. Bij het openen van een verpakking moet het product binnen 2 jaar worden gebruikt (of binnen 5 jaar na de fabricagedatum, afhankelijk van wat het eerst komt).

Vragen? Neem contact op de Experts van OlieOnline Technical Helpdesk
 

Typische fysieke kenmerken CASSIDA FLUID WG 220

CASSIDA FLUID WG 220

 

 

Property

Test method

 

NSF Registration Number

 

133399

Colour

 

Clear, amber

Density at 15°C kg/m3

ISO 12185

1057

Flashpoint °C

ISO 2592

249

Pourpoint °C

ISO 3016

-42

Kin. Visc. at 40°C mm2/s

ISO 3104

227

Kin. Visc. at 100°C mm2/s

ISO 3104

41.9

Viscosity index 

ISO 2909

240

FZG-Test A/8.3/90
Failure Load Stage

ISO 14635-1

>12

FAQ

Vragen van klanten

Stel een vraag

Er zijn nog geen vragen gesteld


Additional Information

Overige informatie

Merk Fuchs
ACEA DIN ISO OEM DIN 51517-3 CLP, FDA 178.3620, FDA 21 CFR 178.85, FDA 21 CFR 182, FDA CFR 178.3570, Halal, ISO 6743-6 L-CKD, Koosjer, NSF H1
OEM Approval Nee

Word ook blij van ons
Wij hebben de kennis van en passie voor techniek en smeermiddelen. Van onze kennis en kunde gaat u blij worden!

Lagere prijs
Bestel meer 2x 200L of meer en uw prijs zakt automatisch!

>150 kilo Gratis geleverd
in de hele Benelux,
België BTW vrij voor zakelijke klanten